بدون نظر
 
تولید کننده نخ ابریشم در تربت حیدریه:
ورود بی رویه نخ ابریشم از آسیای میانه، کارگاههای ابریشم کشی بایگ تربت حیدریه را تعطیل کرده است
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۴ در ۹:۲۵ ق.ظ
 
یکی از تولید کنندگان نخ ابرشیم در شهر بایگ تربت حیدریه با اشاره به اینکه ورود بی رویه نخ ابریشم، کارگاههای ابریشم کشی بایگ تربت حیدریه را با تعطیلی مواجه کرده است، افزود: دولت باید از ورود بی رویه نخ ابریشم از کشورهای آسیای میانه جلوگیری و تمرکز خود را بر ورود مواد اولیه بگذارد.

علی اکبر مختاری در خصوص افول صنعت ابریشم کشی و کارگاههای ابریشم در شهر بایگ تربت حیدریه در گفتگو با تابان تربت، اذعان کرد: ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه سالهای متمادی حدود 70 درصد پیله خشک کشور را به نخ با کیفیت ابریشم تبدیل می کردند که به دلایل مختلفی این ضنعت دچار افول شده است.

 

وی بیان داشت: از دو هزار و 500 کارگاه ابریشم کشی درسال 1379 که برای 5 هزار نفر بصورت مستقیم اشتغال ایجاد می کرد در یک دهه گذشته به دلیل صدماتی که به این صنعت وارد شده تنها 200 کارگاه با 500 نفر اشتغال آن هم بصورت نیمه وقت باقی مانده است.

 

مختاری به مشکلات ابریشم کشان اشاره کرد و افزود: مهتمترین و عمده ترین مشکل ابریشم کشان کمبود ورود بی رویه نخ ابریشم بصورت قاچاق است و اگر دولت به فکر اشتغال و توسعه پایدار و تولید ثروت است باید از ورود بی رویه نخ ابریشم جلوگیری و به جای آن پیله خشک را وارد کند تا علاوه بر ایجاد اشتغال، نخ با کیفیت در کشور تحویل کارخانه داران شود.

 

عضو شورای اسلامی شهر بایگ ادامه داد: اگر دولت بتواند کمبود مواد اولیه را از طریق ورود پیله خشک به کشور تامین کند، ابریشم کشان بایگ این توانائی را دارند تا 70 درصد ابریشم مرغوب و با کیفیت کشور را تولید کنند.

 

وی تاکید کرد: ورود هر 5/2 تن پیله خشک ابریشم در روز حدود 200 نفر شغل در روز ایجاد می کند بطوریکه اگر این مهم اتفاق بیفتد کارگاه ابریشم کشی بایگ به 750 کارگاه افزایش می یابد.

 

مختاری به مزیت مهم کارگاههای ابریشم کشی بایک اشاره کرد و افزود: یکی از مهمترین مزیت های ابریشم کشان بایگ این است که آنها قادرند هر نوع پیله خشک مرغوب و نامرغوب را به نخ ابرشیم تبدیل کنند در صورتیکه کارخانه داران فقط پیله های مرغوب را به نخ تبدیل می کنند.

 

وی مسائل بهداشتی و بیمه ابریشم کشان را دو مشکل دیگر این صنعت قلمداد کرد و گفت: با توجه به کمبود مواد اولیه اگر چند روز کارگاه ابریشم کشی تعطیل باشد، بیمه تولیده کننده قطع می شود و می طلبد مسئولین در این خصوص اقدام جدی بعمل آورند.

 

این فعال ابریشم کشی تصریح کرد: اگر پیله خشک برای ابریشم کشان تامین شود، این صنعت در بخش بایگ تربت حیدریه قادر است یک هزار تن نخ ابریشم یعنی 70 درصد نیاز کشور را تامین کند.

 

به گفته مسئولان، نیاز کشور به نخ ابریشم در سال یک هزار تن است که اکنون 130 تن در ایران تولید می شود و سایر نیاز کشور به صورت قاچاق و بخشی نیزاز محل واردات رسمی تامین می شود.

 

ابریشم وارداتی به دلیل کیفیت پایین از قیمت کمتری نسبت به تولید داخل برخوردار است همین امر ضرر ابریشم کشان بخش بایگ تربت حیدریه را در پی داشته است.

در حال حاضر نخ ابریشم بی کیفیت مصرفی صنعت نساجی و فرش بافی کشور از چین و تاجیکستان به دلیل نبود کنترل و نظارت مناسب وارد کشور می شود که این امر باعث می شود فرش دست باف ایران از کیفیت بیفتد.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort