به گزارش خبرنگار تابان تربت، حسن گرمه ای کارشناس مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با هشدار آغاز فصل گرما و شیوع ویروس تب خونریزی دهنده کریمه بیان کرد: این بیماری یک بیماری ویروسی حاد تب دار خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه ویا تماس با خون یا ترشحات و لاشه دام ویا انسان آلوده منتقل می شود ودرانسان بیماری زائی شدید ،همراه با مرگ ومیر بسیار بالامی باشد.
وی افزود : بسیاری از حیوانات اهلی و وحشی نظیر گاو، گوسفند،بز،خرگوش وحتی شترمرغ میتوانند به عنوان مخزن بیماری عمل نمایند.
گرمه ای ادامه داد : وضعیت بروز بیماری در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در سال گذشته 4 مورد گزارش شد که یک مورد مثبت وسه مورد منفی بوده و خوشبختانه یک مورد مثبت با اقدامات درمانی به موقع با بهبودی کامل ازبیمارستان مرخص شد.
کارشناس مبارزه با بیماریها علائم بالینی این بیماری در انسان را در چهار مرحله تشریح کرد.
1-دوره کمون یا نهفتگی: طول این دوره بستگی به راه ورود ویروس دارد.بدنبال گزش کنه 3-1 روز وحداکثر 9 روز میرسد.دوره کمون پس ازتماس با بافت یاخون آلوده 6-5 روز است که ازحداکثر زمان 13 روز بیشتر نمی باشد.
2-دوره مقدماتی: شروع علائم ناگهانی بوده .،بیمار دچار سردرد شدید،تب ،لرز،درد عضلانی خصوصا در ناحیه پشت وپاها، گیجی ، درد وسفتی گردنی،درد وقرمزی چشم، ترس ازنور وعلائم مشابه میشود.ممکن است با حالت تهوع،استفراغ یاگلودرد وگاه با اسهال ودرد منتشر شکمی همراه باشد.تب معمولا 16-3 روز طول میکشد.متوسط علائم اولیه 3 روز است.
3-مرحله خونریزی دهنده:این مرحله پس از 5-3 روز پس ازشروع بیماری پیدا میشود.دراین مرحله فرد دچار تظاهرات خونریزی دهنده مثل لکه های خونریزی روی پوست، ملتحمه چشم،ادرار خونی، خونریزی از بینی،گوش،لثه هاو یا استفراغ خونی و….میگردد.مرگ ومیر دراین بیماری30 درصد است که بیشتر در اثر کاهش حجم خون داخل عروق،خونریزی مغزی کمبود مایعات ناشی از اسهال و… رخ میدهد.
4-مرحله نقاهت: بهبودی بیماران با کم رنگ شدن ضایعات پوستی آغاز میشود.اغلب بیماران در هفته سوم به بعد با طبیعی شدن شاخص های خونی وآزمایش ادرار از بیمارستان مرخص می شوند.دوره نقاهت خصوصا با ضعف طولانی برای یکماه یا بیشتر همراه است.
وی گفت :بیشترین گروه های در معرض خطر بیماری تب کریمه –کنگو ،قصابان،کارگران کشتارگاه ها، دامپزشکان،دامداران،سلاخ ها،کشاورزان، پرسنل بهداشتی درمانی وهمچنین زنان خانه دار که با گوشت تازه آلوده درتماس هستند می باشند.
ایشان در خاتمه خاطر نشان کرد:امید است با رعایت اصول بهداشتی و نکات لازم در پیشگیری از ابتلاء و گسترش این بیماری بتوان گامی اساسی برداشت.
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید