



به گزارش پایگاه خبری تحلیلی تابان تربت، دکتر محمد مهدی قوامی رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه در این خصوص گفت:با توجه به 4 برابر شدن بیماری دیابت طی 35 سال گذشته در جهان، امسال شعار روز جهانی بهداشت غلبه بردیابت نامگذاری شده. لذا عوارض چشمی، قلبی عروقی، کلیوی و عصبی مهمترین عوامل فرد مبتلاء به بیماری دیابت است که درصورت عدم کنترل بیماری با آن درگیر می شود.
وی در تشریح انواع بیماری دیابت گفت: دیابت نوع1 یک بیماری سیستم ایمنی است که باعث می شود غده پانکراس اصلا “انسولین تولیدو یادرحدبسیارکم تولیدکند، این نوع از دیابت به علت فقدان انسولین و عدم توانایی بدن در مصرف قند و افزایش غیر طبیعی قند خون بوجود می آید و بیشترکودکان ونوجوانان به آن مبتلامی شوند.
قوامی اذعان کرد: این بیماری قابل پیشگیری نیست اما مصرف ماهی در دوران بارداری و مصرف ویتامین D در شیرخواران احتمال ابتلاء به دیابت را در دوران کودکی کاهش می دهد.
این مسئول دیابت نوع 2 را در اختلال عملکرد یا تولید ناکافی انسولین وعدم توانایی بدن درمصرف قند دانست و افزود: بیشتر در سن بالای 30سال، افراد چاق و کسانیکه عادت های غذایی بدی دارند (نخوردن صبحانه،دیرشام خوردن وبلافاصله خوابیدن، مصرف زیاد شیرینیجات وغذاهای سرخ شده وچرب،کم تحرکی، داشتن فشار وچربی خون بالا، سابقه دیابت در حاملگی و داشتن نوزاد بیش از 4.5 کیلودیده می شود .
وی سابقه وجوددیابت درافرادخانواده پدر،مادر،خواهر، برادر را یکی دیگر از عوامل امکان ابتلا به دیابت دانست و ادامه داد: افزایش قندخون در طی دوران بارداری را دیابت حاملگی می گویندو بیشتر افرادی که سابقه فامیلی دیابت، سابقه قبلی دیابت بارداری، اضافه وزن و سابقه تولدنوزاد بالای 4.5کیلودارند درمعرض خطرابتلابه دیابت حاملگی می باشند.
قوامی بیان کرد: طی غربالگری انجام شده تا کنون در جمعیت روستایی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 4350نفر افراد بالای 30سال که به بیماری دیابت مبتلاء هستند شناسایی شده اند و در جمعیت شهری در سال 1395غربالگری آغاز خواهد شد که امید است با توجه به اینکه 50درصد از مبتلایان به دیابت از بیماری خود اطلاعی ندارند باانجام غربالگری شناسایی شوند.
این مسئول توصیه کرد: افراد درصورت روبروشدن باعلائم بیماری مانند: پرخوری، پرنوشی، پراداراری و درمراحل پیشرفته و طول کشیده احساس خستگی مفرط و کاهش وزن، بایستی سریعا به پزشک معالج خود مراجعه نموده و با انجام تست قند خون نسبت به وضعیت سلامت خود آگاهی پیداکنند، زیرا تشخیص قطعی دیابت تنها با آزمایش قند خون و تفسیر آن توسط پزشک معالج انجام می گیرد.
کنترل قندخون درحد مطلوب،معاینه چشم حداقل سالی یکبار،پابرهنه راه نرفتن،پیاده روی حداقل 30دقیقه به مدت 5روزدرهفته ،نپوشیدن کفش تنگ،عدم مصرف دخانیات و استفاده از رژیم غذایی مناسب و کوتاه نکردن عمیق ناخن ها از توصیه های رئیس اداره پیشگیری و مبارزه با بیماری ها ی معاونت بهداشتی جهت بیماران دیابتی است.
وی در پایان آغاز غربالگری بیماری دیابت در افراد بالای 30 سال ساکن حاشیه شهر،اطلاع رسانی و آموزش همگانی ،برپایی ایستگاه سلامت و…از اقدامات معاونت بهداشتی جهت پیشگیری ،شناسایی وکنترل بیماری دیابت در سال جاری عنوان کرد.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیر پوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به حدود یک میلیون نفر جمعیت در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید