به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ محسن زنگنه صبح امروز در اختتامیه جشنواره بومیمحلی گیاهان دارویی و ریولس صنوبر اظهار کرد: تقریبا ۶۰ تن ریواس در طول ۴ هفته فصل بهار در روستای صنوبر برداشت میشود، ولی متاسفانه فلهای به فروش میرسد و این درحالی است که با یک کار ساده و بستهبندی ثروت این محصول در این روستا چند برابر میشود.
وی با بیان اینکه برپایی جشنوارههای بومی محلی یک جهاد فرهنگی است، گفت: باید با فعال کردن روستاهای هدف گردشگری از طریق گردشگران، تولید ثروت و اشتغال ایجاد کنیم و ماندگاری در روستا را افزایش دهیم.
زنگنه افزود: مهمترین معضل روستای صنوبر آب شرب آن است و تلاش داریم که امسال مشکلات آب را کمتر داشتهباشیم و به قولی که به مردم دادیم عمل کنیم
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: در خصوص جاده صنوبر که در شٱن مردم نیست و با توجه به اینکه روستای گردشگری است تعریض و روکش اسفالت آن در دستور کار قرار گرفتهاست.
جشنوارههای بومی محلی فرصتی برای نشان دادن آداب و رسوم است
معاون استاندار و فرماندار ویژه تربتحیدریه در آئین این جشنواره بیان داشت: جشنوارههای بومی محلی بیانگر آن است که مردم سنت و آئین گذشته را دوست دارند و احیای بومگردیها هم نیز در همین راستا میباشد.
علی اکبر کیپور گفت: این جشنوارهها فرصتی برای نشان دادن فرهنگ و آداب و سنتها است که مردم با آن زندگی میکردند، در عین حال باید از این جشنوارهها برای ارتقای فرهنگ ایرانی اسلامی نیز استفاده کرد.
هدف از برگزاری جشنوارهها انعکاس توانمندی روستاهاست
مدیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تربتحیدریه گفت: هدف از برگزاری این نوع جشنوارههای بومیمحلی علاوه بر ارایه صنایع دستی و سوغات در روستاها، نشان دادن توانمندی در آن روستا میباشد.
علی محمدی گفت: سعی کردیم علاوه بر اینکه مردم را به روستا دعوت میکتیم در برنامههای مختلف و در طول سال، صنایع دستی و سوغات و توانمندیهای روستاها را در شهر، استان و کشور برای عموم مردم دایر کنیم.
عضو شورای اسلامی صنوبر و مدیر بومگردی همایون شهر گفت: همزمان با نخستین روز از دهه کرامت دومین جشنواره گیاهان دارویی و ریواس صنوبر در اقامتگاه بومگردی همایون شهر این روستا آغاز شدهاست.
غلامرضا رستمی، بیان کرد: اغلب برگزاری جشنوارهها در حوزه فرهنگی برگزار میشود و یکی از اهداف فرهنگی افزایش و انسجام اهالی روستا است که تمامیبرنامههای جشنواره توسط اهالی مدیریت میشود.
وی افزود: این جشنواره برپایه توانمندی افراد روستا و تقویت گیاهان دارویی و ریواس برگزار شده و دومین هدف برگزاری جشنواره جنبه اقتصادی دارد که در کنار عملکرد فرهنگی غرفه محصولات کشاورزی روستائیان برپاشدهاست.
ریواس نوبرانه فصل بهار در ارتفاعات روستاهای شهرستان تربتحیدریه تقویت کننده قلب و اعصاب، گیاهی مسرت بخش و ضد افسردگی است.
ریواس در تربتحیدریه از جایگاه خاصی برخوردار است، هر چند عمر تولید و عرضه آن بسیار کوتاه و حدود ۴ هفته است اما در این خطه از دیرباز در فصل بهار ریواس را شسته، برش زده و در فریزر برای مصرف در طول سال نگهداری میکنند.
گفتنی است شهرستان تربتحیدریه دارای ۱۱ روستای هدف گردشگری است که توجه به توانمندی این روستاها نقش مهمی در رونق آنها دارد.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید