



به گزارش تابان تربت، دکتر سید سعید خطیبی در جمع خبرنگاران تربت حیدریه افزود: نشانه گرها با هدف اصلاح الگوی مصرف و اطلاع مردم از نوع مواد غذایی است که در آن نوع انرژی، قند، چربی، نمک و اسید چرب را با علامت های قرمز، سبز و زرد مشخص کرده تا مصرف کننده بر اساس وضعیت جسمانی که دارد بتواند از آن استفاده نماید.
وی اظهار کرد: سالانه بیش از دو میلیون نفر در جهان بر اثر عدم سلامت مواد غذایی فوت می کنند که غالب آنها به دلیل وجود انگل، قارچ، باقیمانده سموم و … باعت بروز بیش از 200 نوع بیماری و فوت در انسانها می شود.
خطیبی مواد غذایی سالم را دارای شاخصه هائی دانست و افزود: اطلاعات کافی از مواد غذایی، دمای کافی فراورده ها، محل نگهداری، تاریخ تولید و انقضاء، نحوه توزیع، پروانه ساخت و نگهداری و در نهایت نظارت مناسب از الزاماتی است که باید در مواد غذایی که تامین کننده سلامت جامعه می باشد رعایت شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به مردم توصیه کرد: مواد غذایی و لبنی خود را همیشه از یک منبع تهیه نکنند و هر روز منابع تامین کنننده فراورده های غذایی خود را تغییر دهند زیرا اگر مواد غذایی آلوده ای در یک منبع وجود داشته باشد با تغییر منابع خرید، بدن از مضرات ناشی از هر نوع آلودگی در امان می ماند.
وی در ادامه گفت: هیچ کمبودی در خصوص داروهای بیماران احساس نمی شود و از زمان اجرای طرح تحول نظام سلامت در کشور ضمن اینکه بیمارستانها موظفند دارو و تجهیزات پزشکی را تا مین می کنند ولی بازهم کمبودی در این خصوص احساس نمی شود.
خطیبی مراجعه بیماران صعب العلاج، خاص و نیازمند را در ماه حدود 200 نفر دانست و افزود: زمانی که نسخه پزشک در اختیار این نوع بیماران قرار می گیرد سازمان غدا و دارو با اعتباری که در اختیار دانشگاه علوم پزشکی قرار داده، توسط داروخانه های تحت قرار داد به بیماران مساعدت و همکاری لاز م را به انجام می رساند.
وی در پاسخ خبرنگاری مبنی بر وجود لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در داروخانه ها گفت: با توجه به اینکه بازدید های ادواری که از داروخانه ها انجام می شود به طور قطع لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در داروخانه ها وجود ندارد و ممکن است این معضل در صنوف آرایشی بهداشتی ملاحظه شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه مجموع کشفیات 6 ماهه امسال را دو هزار و 542 قلم به ارزش 171 میلیون ریال عنوان کرد و بیان داشت: از این تعداد 40 قلم در لوازم آرایشی بهداشتی به ارزش 31 میلیون 515 هزار ریال، دو هزار 455 مورد در حوزه داروگیاهی بالغ بر 94 میلیون ریال و 47 قلم کالای غیر مجاز در داروخانه ها به مبلغ 45 میلیون ریال می باشد.
وی درپایان به کلینیک های ترک اعتیاد اشاره کرد و افزود: حدود 15 کلینیک مجوز دار در سطح شهرستان تربت حیدریه فعال هستند که همه آنها آموزش لازم را در این خصوص سپری کرده و براساس معیارهای مشخص در صدد تغییر رفتار و ذائقه معتادان فعالیت می کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید