به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ عباس خاشعیسیوکی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه تربتحیدریه با محوریت کشاورزی و اختصاصی محصول زعفران مأموریتهای علمی خود را ادامه میدهد، لذا در راستای تحقق این مأموریت و در فصل برداشت زعفران و همچنین مسئولیتهای اجتماعی برنامههای خاصی را تدارک دیده است.
وی تصریح کرد: خراسان بزرگ با ۸۵ هزار هکتار و منطقه تربتحیدریه با ۴۰ هزار هکتار زعفران زیر کشت بزرگترین تولیدکننده زعفران دنیا هستند، لذا باید موضوع برندسازی و هویتبخشی به این محصول مهم را جدی بگیریم.
خاشعی با بیان اینکه یکی از فعالیتهای مهم این دانشگاه کمک به نخبگان و پژوهشگران در این زمینه است، اضافه کرد: چنانچه کارگاه فرآوری زعفران و دستگاههای گلپاککنی وارد بازار شود، در فصل برداشت، زعفران ارزان نمیشود، لذا قصد داریم به نخبگان در این حوزه کمک کنیم که به همین منظور پژوهشکده زعفران با امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی در خدمت دانشجویان است.
رئیس دانشگاه تربتحیدریه بیان کرد: در ادامه این مسیر و با کمک کانونهای شعر و ادب تصمیم بر این شد تا شب شعری با موضوع زعفران با حضور شاعران و ادیبان منطقه که ذوقی در شعر برای وصف این محصول دارند، برگزار کنیم.
هنوز نتوانستیم از محصول زعفران بهنحو مطلوب استفاده کنیم
رئیس پژوهشکده ملی زعفران تربتحیدریه گفت: متأسفانه از محصول زعفران نتوانستیم بهصورت مناسب بهرهبرداری لازم را داشته باشیم، در عین حال در پژوهشکده ملی زعفران امکانات مختلفی داریم که میتواند عیار زعفران و بسیاری از مؤلفهها را نشان دهد، اما در شناسایی ظرفیت پژوهشکده زعفران شاید سهلانگاری شده است.
محمد مرادی افزود: امسال جشنواره ملی زعفران در مرکز استان برگزار شد که بیشتر در حوزه مصرف زعفران و خواص آن بهعنوان گرانترین دارو گیاهی دنیا کار کردند، لذا در جشنواره شعر میتوان روی خواص زعفران و شناساندن زعفران و هویتبخشی به آن نیز کار کرد.
دبیر علمی نخستین جشنواره ملی شعر زعفران گفت: شعر مؤلفهای است که در زبان و زمان اتفاق میافتد و از طرفی دانشگاه بستر دانایی است و یکی از راههایی که میتواند این بستر را وارد جامعه کند، زبان شعر است.
سید جعفر علمداران افزود: زعفران در اسطورهها وارد ادبیات شده است، لذا در مهرماه دانشگاه تصمیم گرفت که این برنامه فرهنگی اجرا شود، در عین حال ادیبان و شاعران تا ۱۵ آبان فرصت دارند که شعرهای خود را در قالبهای شعر ادب فارسی اعم از مثنوی و غزل به دبیرخانه ارسال کنند.
وی بیان کرد: نقش اسطورهای، اقتصادی و اجتماعی زعفران میتواند از موضوعات مهم شعر زعفران باشد که تاکنون بیش از ۸۰ اثر به جشنواره ملی شعر زعفران رسیده که بیشتر در قالب طنز به نقش دلالان در این شعرها اشاره شده است.
مراسم اختتامیه این جشنواره ۲۸ آبان جاری با مشارکت انجمن شعر و ادب قطب، انجمن شاهنامه، پژوهشکده زعفران و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در سالن همایشهای دانشگاه تربتحیدریه برگزار میشود.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید