به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی تربتحیدریه علی محمدی در این خصوص اظهار کرد: در شهرستان تربت حیدریه ۳۰ آسیاب آبی و ۱۱ کارگاه سریش کوبی وجود دارد که این آسیابها برای فعالیت نیاز به دو سنگ داشتند که برای تامین این سنگها از این مرکز شناسایی شده استفاده میکردند.
وی تصریح کرد: از سنگهای آسیابهای آبی، برای خرد کردن و آرد کردن غلات بهویژه گندم استفاده شده است.
محمدی گفت: سنگ آسیاب به صورت جفت شامل؛ یک سنگ متحرک در بالا که کمی مقعر و سنگ زیرین که کمی محدب است مورد استفاده قرار میگرفته و به این صورت آردی که به لبههای بیرونی سنگ هدایت میشدند در اطراف سنگها جمعآوری شده است.
وی اضافه کرد: تربت حیدریه به مرکز سریشکوبی (مازاری) نیز شهرت داشته و در این کارگاهها از سنگهای آسیاب علاوه بر آرد کردن گندم، برای خرد کردن ریشه گیاه سریش نیز استفاده میشده است.
رئیس میراث فرهنگی تربتحیدریه افزود: در حال حاضر یکی از کارگاههای قدیمی سنگهای آسیاب و سریشکوبی با مشارکت بخش خصوصی و اداره میراث فرهنگی تبدیل به موزه مازاری در محل رباط تاریخی علیا شده است.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید