به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابانتربت» حسین ابراهیمیپور ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه بهعنوان قطب بهداشت و درمان در جنوب خراسان رضوی و مرکز خدماتدهی به شهرهای اطراف در حال رقم زدن جهش بزرگی در این حوزه است که با تکمیل برخی زیرساختها و تجهیزات تلاش دارد تا نیاز مردم این خطه به مرکز استان کاهش یابد.
وی تصریح کرد: در حوزه بهداشت، راهاندازی پزشک خانواده اولویت برنامههای امسال است که تقریبا ۲۴ پایگاه شهری راهاندازی خواهد شد
ابراهیمیپور ادامه داد: افزایش تنوع و جامعیت خدمات در حوزه درمان جزو اولویتهای علوم دزشکی است تا شرایطی فراهم شود که کمترین میزان خدمات به مرکز استان احساس شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه یکی از چالشهای مهم این دانشگاه را کاهش عمر ماندگاری پزشکان متخصص عنوان کرد و افزود: عمده پزشکان مدتی هستند و بعد به مرکز استان کوچ میکنند، در عین حال برای کاهش این معضل باید جریان درمان بیمار از نظر خدمات و تجهیزات و همچنین اقامت پزشکان در شهر به لحاظ خدمات و رفاه همزمان بهگونهای به پیش ببریم که پزشکان متمایل به ماندن شوند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از اقداماتی که به کاهش این معضل کمک میکند آن است که خدمات ویژهای که برخی به خاطر آن به مرکز استان مراجعه میکنند را ارتقا دهیم که با افتتاح بخش vip بیمارستان آموزشی درمانی امام حسین علیهالسلام برای کسانی که خواهان خدمات بهتری هستند این مهم محقق شدهاست.
ابراهیمیپور آموزش و پژوهش را از دیگر اولویتهای مهم دانشگاه عنوان کرد و گفت: پراکندگی در حوزه دانشگاه داریم که با اختصاص ۳۰ هکتار زمین در پردیس دانشگاه تمام مباحث تحقیقاتی و پژوهشی در این نقطه متمرکز خواهد شد.
حیوان گزیدگی در تربتحیدریه رو به افزایش است
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه در این نشست اظهار داشت: آمار حیوان گزیدگی در منطقه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی رو به افزایش است و این در حالی است که در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶۰۰ مورد و در نه ماهه نخست پارسال نیز ۱۳۰۰ مورد حیوان گزیدگی داشتیم.
محمد قربانی افزود: برای هر واکسیناسیون هاری حدود ۴ میلیون تومان هزینه میشود و این معضل نیز کشوری است که باید همه دستگاههای مرتبط برای کاهش این معضل برنامهریزی کنند.
وی به برنامههای معاونت بهداشتی در سالجاری اشاره کرد و افزود: خدمات زیادی در حوزه بهداشت از قبل تولد تا سالمندی داریم که خیلی از آنها رایگان هستند و مردم آگاهی کافی ندارند و زمانی مراجعه میکنند که بابد درمان شوند.
وی از راهاندازی پزشک خانواده شهری در ۲۴ پایگاه، بهره برداری ساختمان معاونت بهداشتی تا آخر فروردین، تفکیک معاونت بهداشتی از مرکز بهداشت و همچنین اجرای برنامههای شهر بدون پلاستیک و دخانیات را بخشی از اقدامات پیش روی این معاونت عنوان کرد.
مراجعه ۱۴ هزار و ۳۲۵ مورد به مراکز درمانی در ایام نوروز
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه بیان کرد: در طرح سلامت نوروزی و از ۲۴ اسفند تا ۱۴ فروردین ۱۱۲ مورد بازدبد از واحدهای مشمول ارایه خدمات اعم از اورژانسها و مراکز درماتی انجام شده و بخش عمده مشکلات موجود نیز مرتفع شدهاست
الهام بهرهمند با بیان اینکه در ایام نوروز ۵۱ مرکز درمانی دولتی و خصوصی فعالیت داشتند، افزود: براساس مراجعات به بیمارستانها، ۱۴ هزار و ۳۲۵ مورد مراجعه اورژانسی و ۲۲۱ مصدوم ترافیکی و یک فوتی گزارش شده که از این تعداد نیز هزار و ۶۲۹ نفر بستری، ۳۰۱ عمل جراحی، ۱۹۴ زایمان و ۱۱۲ مورد سزارین گزارش شدهاست.
وی به برنامههای معاونت درمان در سالجاری نیز اشاره کرد و گفت: بیمارستان راشد زاوه در حال تجهیز و امسال به بهرهبرداری میرسد، همچنین بابد ۳۰ متخصص به منطقه اضافه و یا جایگزین کنیم.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ادامه داد: سال گذشته جزو ۱۰ دانشگاه برتر در حوزه بازدیدها و بازرسیها بودیم و امسال ارتقای کیفیت بازرسیها نیز مد نظر است.
بهرهمند اظهار کرد: کلینیک ناباروری امید که در بیمارستان نهم دی مستقر شده طی یک سال گذشته ۲۷ مورد بارداری مثبت داشته که با تعرفه دولتی و هزینههای کمتر نسبت به مراکز استانها انجام شدهاست.
وی اضافه کرد: همچنین در حوزه پیوند اعضا در سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۰ مورد اهدای عضو داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن ۵۰ درصد افزایش یافتهاست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه افزوذ: در ادامه تجهیز مراکز درمانی، میکروسکوب جراحی برای اعمال جراحی مغز و اعصاب خریداری شده و دیگر نیازی به اعزام بیماران به مرکز استان نیست.
ناوگان آمبولانس منطقه تربتحیدریه نیازمند بروزرسانی است
مدیر مرکز فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه با اشاره به اینکه ۶۰ درصد ناوگان آمبولانس در این منطقه بالای ۱۵ سال عمر دارند، گفت: موجودی آمبولانسهای دانشگاه ۳۷ دستگاه است که در ۲۱ پایگاه شهری و جادهای و در مراکز درمانی و بیمارستانها خدمات ارایه میدهند.
محمد جواد امیری افزود: برای بروزرسانی سیستم ناوگان آمبولانس در مجموعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی دست کم به ۲۰ دستگاه آمبولانس نیاز داریم و این در حالی است که با راهاندازی بیمارستان زاوه و دو پایگاه جادهای در نسر و رودمعجن باید از موجودی فعلی نیز استفاده کنیم.
وی بیان کرد: در طرح سلامت نوروزی ۳ هزار و ۶۵۰ تماس با اورژانس ۱۱۵ به ثبت رسیده که ۲۷ درصد منجر به اعزام آمبولانس و انجام هزار ماموریت و خدمترسانی به ۱۱۰۰ نفر شدهاست.
امیری با بیان اینکه امار تصادفات نسبت به مدت مشابه پارسال در این خطه ۱۰ درصد کاهش داشتهاست، گفت: ۱۲۰ مورد تصادف با ۲۲۰ مصدوم گزارش شده که سه مورد در شهرستانهای زاوه و مهولات تصادف منجر به فوت داشتیم.
مدیر مرکز فوریتهای پزشکی تربتحیدریه میانگین زمان رسبدن به محل فوریت در پایگاه اورژانس شهری ۸ دقیقه و جادهای نیز ۱۲ دقیقه برابر با استاندارد کشوری عنوان کرد.
امیری، راهاندازی پایگاههای اورژانس نسر و رودمعجن، آغاز احداث ساختمان اورژانس بانوان، پیگیری برای احداث پایگاه اورژانس صفیآباد در سه ماهه نخست امسال و همچنین راهاندازی اورژانس جادهای بین محدوده کدکن و رباط سنگ را بخشی از اقدامات پیشروی مرکز فوریتهای پزشکی در سال جاری عنوان کرد.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه با تحت پوشش قرار دادن ۳۶۸ هزار نفر در شهرستانهای تربتحیدریه، زاوه و مهولات دارای ۷۶ عضو هیات علمی و هزار و ۲۱ دانشجو با ترکیب ۵۶ درصدی زنان است که در ۱۶ رشته مامایی، اتاق عمل، هوشبری، پرستاری، فناوری اطلاعات سلامت، علومآزمایشگاهی، بهداشت محیط، بهداشت عمومی، فوریت پزشکی، پزشک عمومی و تکنسین سلامت دهان و دندان تحصیل میکنند.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید