به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ علیرضا قادری، صبح امروز در آئین درختکاری که در پژوهشکده ملی زعفران برگزار شد، اظهار کرد: هفته منابع طبیعی فرصتی است تا موضوع درختکاری و فضای سبز فرهنگ سازی شود، لذا
در خصوص اراضی منابع طبیعی از مجموع ۲۵۵ هزار هکتار عرصههای منابع طبیعی ۳۸۹ هزار هکتار شامل مراتع و جنگلها در ارتفاعات مشرف به شهرستان است.
وی به وظایف منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: رسالت اصلی منابع طبیعی حفاظت، اصلاح و نگهداری از تمامی عرصههای مرتعی، جنگلی، کوهها که جزو انفال است که بر اساس عامه مردم بهره برداری بهینه شود.
قادری اضافه کرد: طبق اصل ۵۰ قانون اساسی، حفاظت از منابع طبیعی اصل همگانی است که منابع طبیعی و در حوزه حاکمیتی از مجموع ۲۵۵ هزار هکتار منابع طبیعی ۲۰۰ هزار هکتار از اراضی ملی سند دار شده و همچنین در موضوع حفاظت تاکنون ۳۸ هکتار اراضی ملی از دست متخلفین خلع ید شدهاست.
رئیس منابع طبیعی تربتحیدریه به موضوع ریزگردها اشاره و بیان کرد: ریزگردها به خاطر تخریب پوشش گیاهی است و با توجه به تغییر اقلیم در اثر گرمایش جهانی که از زمان صنعتی شدن اغاز شده، شاهد تخریب پوشش گیاهی هستیم، درعین حال روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه نفت مصرف میشود و این انتشار گازهای گلخانهای باعث گرمتر شدن زمین شده است.
وی گفت: با توجه به خشکسالیهای اخیر, در حال حاضر جنوب این شهرستان با ۲۰ هزار هکتار کانون بحران فرسایشی مواجه است که ۱۰ هزار هکتار آن دارای طرح مطالعاتی در منابع طبیعی است.
قادری افزود: نزدیک به ۳۳۹ هکتار در منطقه الهآباد، کدکن و رودمعجن بذرباشی انجام شدهاست، در عین حال ظرفیت ۸۰۰ هکتاری اراضی پیشکوه هم به سیمای فضای سبز افزوده و ۳۰۰ هکتار درختکاری شده و یکی از نقاط قوت و شاخص مناسب برای این خطه است.
رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری تربتحیدریه افزود: یکی از نقاط دیگر توسعه باغات با مدیریت جهاد و با ۴۳۰ منبع در حال فعالیت هستند و تا پایان سال ۱۵۰۰ هکتار تعهد شهرستان انجام میشود.
قادری گفت: تعهد شهرستان در کاشت یک میلیارد درخت ۲۸۰هزار اصله بودهاست که تاکنون ۱۷۰ هزار اصله نهال و بذر پاشی در شهرستان انجام شدهاست
اتصال پارک ثامن به پیشکوه در قالب طرح جنگلبانی
شهردار تربتحیدریه از اجرای طرح اتصال پارک ثامن به پیشکوه در قالب یک طرح جنگلبانی خبر داد و افزود: یکی از مطالبات عمومی ما با توجه به پساب تسویه خانه فاضلاب، اختصاص۶۰ لیتر بر ثانیه پساب است و موافقت اولیه اخذ و اسناد مناقصه در حال تهیه است تا این پساب به پیشکوه منتقل شود تا پارک ثامن را در قالب یک طرح جنگلبانی به پیشکوه متصل کنیم.
وحید فرختبار افزود: بر همین اساس تفاهمی با دانشگاه آزاد امضا کردیم تا در حوزه گلکاری پساب را وارد تغذیه گیاه کرده تا بررسی شود گیاهان چگونه همزیستی مسالمت آمیز با این پساب دارد تا نسخه نهایی را متخصصان به ما ارایه دهند تا برای دراز مدت برنامه بدهیم.
وی افزود: توسعه فضای سبز پایدار از اولویتهای شهرداری است و با توجه به نگاه شهروندان در خصوص تراز یک شهر سبز از مسئولان یک شهر سر سبز داشتهباشند لذا تابستان امسال دچار کمبود آب شرب شدیم و شهرداری چاه پارک ملت را در اختیار آبفا گذاشت تا مشکل اب شرب شهروندان حل شود.
فرختبار اضافه کرد: همچنین ۳۲ میلیارد تقاضای تسهیلات برای ماشین آلات شهرداری دادیم و همزمان نیز شش چاه را لایروبی و یک چاه کشاورزی به چرخه چاهها اضافه کردیم تا برای فصل مورد نیاز بازگردانی شود.
شهردار تربتحیدریه از احداث مخزن ۱۵۰ مترمکعبی در ورودی شهر خبر داد و گفت: مخزن ۱۵۰ متر مکعبی در میدان زعفران احداث کردیم که ۹۰ روز در طول سال با همین مخزن بولوار امام رضا علیه السلام تغذیه و آبیاری شود.
فرختبار افزود: برای چهار کیلومتر بولوار امام رضا علیهالسلام ۱۰۰۰ اصله درخت کاشت شده، در عین حال توسعه شبکه آبرسانی با لوله گذاری و اتصال چاهها که قبلاً آبیاری به صورت سنتی انجام میشد از اکنون مکانیزه شود.
شهردار تربتحیدریه اظهار کرد: با رونمایی میدان ۲۲ بهمن همه میادین و چهارراهها به لحاظ المانی و ترافیکی باز طراحی و تغییر کرد.
وی بیان کرد: همچنین طرح ۱۱ کیلومتر کمربند غرب به شمال از داخل پیشکوه در کارگروه استان مصوب شده، ضمن اینکه پهنههای گردشگری از ورودی محور گناباد به میزان پنج کیلومتر در حال تدوین است تا در سال آینده بستههای سرمایه گذاری را تقدیم شهروندان کنیم.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید