



به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت، زعفران یا همان طلای سرخ به عنوان یکی از ۵ قلم کالای اساسی و صادرات محور در بخش کشاورزی ایران به لحاظ تجارت و بازرگانی نقش بسزایی در ارزآوری دارد، اما متاسفانه هنوز نتوانسته نقشی در تجارت و صادرات داشتهباشد و کشورهای اسپانیا و حوزه خلیج فارس به نوعی قیمت این محصول را در بازار جهانی تعیین میکنند.
از مجموع بیش از ۱۱۸ هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ایران، استان خراسان رضوی با بیش از ۹۰ هزار هکتار و ۸۰ درصد تولید و خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود ۵ درصد و همچنین سایر استانها با ۸ هزار هکتار دیگر به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
همچنین از مجموع ۹۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، بیش از هشت هزار و ۵۰۰ هکتار یعنی معادل ۱۲ درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر ۵۰ هزار هکتار عرضه کشاورزی شهرستان زاوه، ۱۲ هزار هکتار معادل ۱۷ درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
گرانبهاترین گیاه دارویی جهان با ارزش صادراتی بالا زعفران است، گیاهی که برای عرضه مطلوب آن در بازار جهانی نیازمند سه عامل مهم قدرت رنگی، عطر و طعم بالای آن است.
بر همین اساس و با توجه به اهمیت موضوع متخصصان یک مجموعه دانشبنیان در تربت حیدریه موفق شدند نسل جدید دستگاههای تشخیص کیفیت زعفران را که قبلا فناوری ساخت آن در اختیار دو کشور آمریکا و انگلیس بود را بومی سازی کنند.
اصلی ترین نیاز زعفرانکاران را بومی سازی کردیم
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: کشاورز در گام نخست میخواهد بداند که محصولی که تولید کرده چه کیفیتی دارد و با علم به این موضوع زعفران خود را به تاجر عرضه کند.
محمد جواد کارگربا بیان اینکه اصلی ترین نیاز زعفرانکاران را بومی سازی کردیم، افزود: اصلی ترین نیازی که کشاورزان در این محصول داشتند این دستگاه بود که عیار واقعی زعفران را نیز مشخص میکند و نزدیک به یک سوم قیمت مشابه خارجی آن ارزش ریالی دارد.
وی تصریح کرد: این دستگاه تاکنون در کشور نمونه مشابهی نداشته و قبلا از دستگاههایی که در انگلیس و آمریکا که با کاربری سخت تر تولید میشدهاستفاده شدهاست.
کارگر با تاکید بر اینکه بر اساس نیازی که این صنعت داشته، دستگاه سفارشی سازی شده، گفت: از ویزگیهای این دستگاه نسبت به مشابه خارجی آن میتوان به سرعت بالا در تجزیه و تحلیل عناصر گیاه زعفران اشاره کرد.
آنالیز هفت نمونه زعفران به صورت همزمان در یک دقیقه
مدیرعامل شرکت دانشبنیان تربت حیدریه خاطر نشان کرد: این دستگاه ساخت متخصصان داخلی سه شاخصه اصلی زعفران بنام کروسین، پیکرو کروسین، سافرانال را که در واقع مشخصههای کیفی رنگی و کیفیت کشت زعفران است در حدود یک دقیقه آنالیز میکند.
کارگر اضافه کرد: علاوه بر آن تکنولوزی که در این دستگاه نصب شده سیستم سیموس، جدیدترین نسل تکنولوزی است و فقط چند کشور اروپایی آن را تولید میکنند که همزمان هفت نمونه زعفران را در یک دقیقه آنالیز میکند.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان افزود: ایران بزرگترین صادر کننده زعفران در جهان است و در راستای رقابت در بازارجهانی این دستگاه ایرانی کمک شایانی برای کیفی سازی این محصول راهبردی دارد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید