بدون نظر
 
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه خبر داد؛
تولید ۱۸۵ هزار تن چغندر قند در تربت حیدریه
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۴۰۱ در ۵:۳۴ ق.ظ
 
محمدی گفت: منطقه تربت حیدریه و بخصوص جلگه رخ این خطه یکی از مناطق با استعداد در تولید چغندر قند است و امسال پیش بینی می‌شود که ۱۸۵ هزار تن محصول از اراضی زیر کشت پاییزه برداشت شود.

به گزارش تابان تربت؛ حسین محمدی، مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه اظهار کرد: سطح زیر کشت محصول چغندرقند این شهرستان سه هزار و100 هکتار است و میانگین تولید 60 تن در هکتار و پیش بینی می‌شود با پایان فصل برداشت، میزان تولید به 185 هزار تن برسد.

وی افزود: تربت‌حیدریه و به خصوص جلگه رخ یکی از پتانسیل‌های خوب کشاورزی استان در حوزه چغندرقند و در راستای بهبود شیوه آبیاری، توانستیم 23 هزار هکتار از اراضی را تحت فشار آبیاری نوین و از این حیث رتبه نخست استان را کسب کردیم.

محمدی تصریح کرد: در حوزه چغندرقند هزار و450 هکتار آبیاری به صورت نوار تیپ و 750 هکتار به صورت بارانی انجام می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه با بیان اینکه چغندرقند در این خطه به 2 صورت کشت بذری و نشایی انجام می‌شود، گفت: شیوه کشت نشایی به 2 صورت بهاره و پاییزه است که در بهاره اسفندماه بذر در خزانه کاشت، اردیبهشت و خرداد با توجه به اقلیم، نشا به زمین منتقل و در مهر و آبان نیز محصول برداشت انجام می‌شود.

محمدی افزود: در کشت پاییزه، آذر و دی ماه بذر در خزانه کاشته، نشا در اسفند به زمین منتقل و محصول نیز تیرماه برداشت می‌شود.

وی کشت غالب در تربت‌حیدریه را بذری عنوان و اظهار کرد: زمان کاشت فرردین و اردیبهشت و در مهر و آبان نیز محصول برداشت می‌شود.

محمدی اظهار کرد: استفاده از چغندر نشایی باعث کاهش یک سوم استفاده بذر شده و همچنین در این شیوه کاهش سرمازدگی، صرفه‌جویی آب و مبارزه با علف‌های هرز را شاهدیم.

رغبت کشاورزان به کاشت تولیدات گیاهی

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: چغندر قند یکی از پتانسیل های تولید در سطح استان است که در مجموع 7 کارخانه این استان روزانه 17 هزار تن چغندر نیاز دارند و همچنان ما با کمبود شکر مواجه هستیم.

ساربان بیان داشت: با توجه به اینکه چقندر قند فندانسیون بخش کشاورزی است که هر متر مکعب آب حدود 5 ونیم کیلو چغندر تولید می کند اما در سالیان اخیر با محدودیتهای پیش رو در تامین و برداشت منابع آبی و بهبود قیمت این نوع محصولات، بسیاری از کشاورزان تمایل دارند تا اقدام به کشت محصولات کم آب طلب با ارزش اقتصادی بالا کنند.

وی ادامه داد: گیاهان دارویی از دسته محصولاتی هستند که با کمترین نیاز آبی می‌توانند رشد کنند و محصولات خوبی داشته باشند که همین سبب شده تا بسیاری از کشاورزان برای کشت انواع گیاهان دارویی رغبت زیادی داشته باشند اما باید توجه داشت که خشکسالی در این بخش نیز همانند سایر بخش های کشاورزی، صدمات و لطماتی برجای گذاشته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
نماز جمعه نهادی مردمی و بلندگوی مطالبات است سرطان روده بزرگ دومین عامل مرگ‌ومیر در تربت‌حیدریه/پوشش کم غربالگری در منطقه نگران‌کننده است آغاز عملیات انسداد چاه‌های غیرمجاز تربت‌حیدریه ۱۰ هزار متر از معابر مسکن‌مهر تربت‌حیدریه آسفالت شد چشم مردم تربت‌حیدریه به دودکش مجتمع فولاد رخ/ پروژه‌ای با ۷۰ درصد پیشرفت در انتظار تأمین مالی  سلاح گرسنگی جنایت جدید رژیم صهیونیستی علیه کودکان غزه 0x1c8c5b6a بهبود خدمات اینترنتی در بستر فیبر نوری تربت‌حیدریه طمع‌های سیاسی نباید به وحدت آسیب بزند معلمان میدان‌دار جنگ هویتی و شناختی امروز هستند پدافند هوشمند نظام توطئه استکبار را خنثی کرد ۳ فرمان رسانه‌ای برای روایت فتح و پیروزی
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort