



حسین محمدی، مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: از مجموع 13 هزار هکتار سطح زیرکشت غلات در این شهرستان، مبارزه با آفت سن گندم در پنج هزار و ۸۰۰ هکتار مزارع گندم آغاز شد.
وی بیان کرد: کنترل کیفیت گندم تولیدی در تامین نان با کیفیت در زندگی مردم بسیار نقش آفرین است، بنابراین آفت سن گندم یکی از آفات مهم گندم می باشد که با تغذیه از جوانه مرکزی در دوره سن مادری، باعث کاهش عملکرد و در دوره سن پوره با تغذیه از دانه گندم باعث کاهش کیفیت گندم تولیدی و در نتیجه کاهش کیفیت آرد و نان خواهد شد.
محمدی اضافه کرد: با هدف کنترل این آفت و افزایش تولید و کیفیت گندم تولیدی، شبکه مراقبت از پیشگیری از این آفت، توسط کارشناسان جهاد کشاورزی با همکاری شرکتهای تعاونی تولید و کشاورزان از مزارع گندم آبی بازدیدهای مکرر انجام گرفته که در صورت مشاهده این آفت و نرم مبارزه توصیه لازم به کشاورزان ارائه می شود.
وی افزود: مراتع پاگدار در منطقه رخ تربتحیدریه کانون آفت سن گندم در این خطه است.
محمدی تصریح کرد: با توجه به خشکسالیهای اخیر، از آنجا که یکی از عوامل مهم خسارتزا به مزارع گندم همین آفت است، لذا ضمن انجام هشدارهای لازم به کشاورزان، دهیاران و بخشدران نسبت به اعزام اکیپهای کارشناسان حوزه تولیدات گیاهی و ترویج این اداره به مزارع شهرستان اقدام شدهاست.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه افزود: اهمیت سن گندم زمانی بیشتر مشخص میشود که بدانیم دولت بابت خرید گندم، یارانه خوبی میپردازد و از سوی دیگر تنها گندمهای با کمتر از 2 درصد سن زدگی از کشاورزان خریداری میشود.
محمدی همچنین گفت: همچنین در صورتی که میزان سن زدگی بالای 2 درصد باشد، محصول آنها دچار افت قیمت و در نتیجه از لحاظ اقتصادی به زیان کشاورزان خواهد بود.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید