



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ افزایش مزاحمت از سوی برخی واحدهای صنفی بخصوص نمایشگاههای اتومبیل در تربت حیدریه برای شهروندان، شهرداری و شورای شهر این خطه را بر آن داشت تا میزبان مسوولان بهداشت، نیروی انتظامی، تعزیرات حکومتی، اتاق اصناف و اداره صمت این خطه باشند تا نتیجه آن افزایش سطح رضایتمندی شهروندان از مدیران اجرایی این شهر باشد.
محور این جلسه که روز پنجشنبه در شهرداری تربتحیدریه برگزار شد، یافتن راهکارهای اجرایی کردن مفاد کمیسیون بند 20 ماده 55 قانون شهرداریها بود.
بر اساس این ماده قانونی، شهرداری مکلف است به منظور جلوگیری از ایجاد و تأسیس کلیه اماکنی که به نحوی از انحاء موجب بروز مزاحمت برای ساکنان یا مخالف اصول بهداشت در شهرهاست، از تاسیس کارخانه، کارگاه، گاراژ عمومی، تعمیرگاه، دکان، مراکزی که مواد محترقه میسازند، اصطبل چهارپایان، مراکز دامداری و به طور کلی تمام مشاغل و کسبهایی که ایجاد مزاحمت و سروصدا کنند و یا تولید دود یا عفونت یا تجمع حشرات و جانوران را در پی دارد، جلوگیری کند.
در ادامه این قانون آمدهاست: در تخریب کورههای آجر، گچ و آهکپزی و خزینه گرمابههای عمومی که مخالف بهداشت است اقدام کند و با نظارت و مراقبت در وضع دوکش اماکن، کارخانه و نیز وسائط نقلیه که کار کردن آنها دود ایجاد میکند، از آلوده شدن هوا شهر جلوگیری و هر گاه تأسیسات فوق قبل تصویب این قانون به وجود آمدهباشد، آنها را تعطیل و اگر لازم شود آنها را به خارج از شهر انتقال دهد.
در ابتدای این نشست سرپرست اداره خدمات شهری شهرداری تربتحیدریه گفت: افزایش نارضایتی شهروندان از 2 صنف عرضه میوه و ترهبار و نمایشگاه داران اتومبیل به حدی زیاد شده که وقتی همکاران ما برای اعمال قانون و رفع سد معبر در محل مورد اعتراض شهروندان حاضر میشوند، حتی مورد تهدید نیز قرار میگیرند.
مهدی کاظمی افزود: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص میشود که همگان بدانند در پیوند با این مهم در برخی موارد، حتی موضوع به مسوولان درجه بالاتر نیز کشیده شدهاست.
رییس شعبه ویژه قاچاق کالا و ارز تعزیرات حکومتی تربتحیدریه گفت: در بحث پیادهرو و اصنافی که برای مردم ایجاد مزاحمت کردهاند، خوشبختانه قانون وجود دارد و شهرداری نیز میتواند با استناد به آن، اعمال قانون کند.
حسین حسینی افزود: در پیوند با این ادعا ماده 17 قانون نظام صنفی بیان می دارد که افراد صنفی مکلفند قوانین و مقررات جاری کشور، از جمله قوانین و مقررات صنفی، انتظامی، بهداشتی، ایمنی، حفاظت فنی و زیباسازی محیط کار و دستورالعملهای مربوط به نرخگذاری کالاها و خدمات را که از سوی مراجع قانونیذیربط ابلاغ میشود، رعایت و اجرا کنند.
وی همچنین گفت: در صورت تخلف طبق ماده 68 قانون نظام صنفی متخلف به پرداخت جریمه نقدی در مرتبه نخست سه تا 15 میلیون ریال و بار دوم همین میزان جریمه نقدی و برای بار سوم پلمپ واحد صنفی اعمال شود.
رییس تعزیرات حکومتی تربتحیدریه اظهار کرد: ماده 37 قانون نظام صنفی نیز می گوید: واحد صنفی تکالیفی دارد که باید رعایت کند در غیر اینصورت همین جرایم اعمال میشود.
حسینی گفت: اما بنای ما صرف اعمال قانون نیست و بیشتر به موضوع فرهنگ سازی و برقراری فضای گفت و گو با صنوف خاطی تاکید داریم.
وی تصریح کرد: مقوله فرهنگ سازی بدان معناست که ابتدا به ساکن میبایست شهرداری و اتاق اصناف با واحدهای صنفی صحبت کرده و موارد قانونی را به آنها متذکر شوند و در صورت تکرار بیتوجهی به مقررات، آنگاه اعمال قانون کنند و البته ما نیز در حوزه صنف نمایشگاه اتومبیل در کنار نیروی انتظامی و شهرداری ایستادهایم.
رییس اتحادیه نمایشگاههای اتومبیل سبک و سنگین تربتحیدریه نیز گفت: مدت 28 سال است که در این شهر صنف نمایشگاه اتومبیل فعال است و از همان ابتدا خیابان امام خمینی(ره)، به عنوان مرکز خرید و فروش خودرو به یک مرکزیت (بورس) تبدیل شدهاست.
سیامک نجد افزود: از سوی دیگر خیابانهای شهر از حیث عریض و طویل بودن دچار مشکل هستند و متناسب با رشد جمعیت ماشینسوار، گسترش قابل توجهی پیدا نکردهاند.
وی گفت: البته این ادعا بدان معنا نیست که بخواهیم برای خود توجیهی برای سد معبر بیابیم زیرا از نگاه ما پیادهرو حقالناس است و نباید هیچ صنفی آن را نادیده بگیرد.
نجد اظهار کرد: در عین حال مسوولان باید مشکل را به شکلی برطرف کنند که آسیب مالی به صنف ما وارد نشود.
عضو شورای شهر و رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای شهر تربتحیدریه نیز گفت: از ابتدای آذرماه جاری تا دیروز 47 تماس در خصوص سد معبر با سامانه شهرداری داشتیم.
سید جمال یوسفزاده افزود: همچنین در هفته گذشته 11 تماس در خصوص مزاحمت تردد برای عابران در بخش صنف میوه و ترهبار و بستنیفروشان و در سه روز گذشته نیز، 4 تماس در خصوص نمایشگاههای اتومبیل داشتیم.
وی گفت: با بررسی این موارد مشخص شد آسیب وارده به معبر به لحاظ فنی و زیرساختی از حیث تردد خودروها، آسیب به زیبایی منظر شهری، آسیب به معابر و آسیب به کیفیت محل زندگی از حیث رعایت اصول بهداشتی، ریشه در بیتوجهی از سوی برخی اصناف دارد.
عضو شورای شهر تربتحیدریه افزود: همچنین شیوه پارک موتورسیکلت در پیادهروها باعث مختل شدن تردد شهروندان شده که برای رفع این معضل درخواست طراحی استندهایی برای پارک موتورسیکلت انجام شده که بعد تایید نهایی ساخته و در نقاط پرتردد شهر نصب خواهد شد.
یوسفزاده بیان کرد: همچنین با توجه به اینکه به دنبال انتقال صنوف آلاینده به نقاط پیرامونی شهر هستیم، لذا در صدد ایجاد شهرکهایی برای جانمایی و ساماندهی این صنوف هستیم.
رییس کمیسیون خدمات شهری و حمل و نقل شورای شهر تربتحیدریه در حاشیه جلسه در پیوند با مصوبات نهایی این نشست گفت: جلسه امروز سه مصوبه داشت که بند نخست آن صدور ابلاغ کتبی به کلیه واحدهای صنفی توسط اتاق اصناف در خصوص جمعآوری عوامل مزاحمت تردد عابران پیاده ظرف مدت یک هفته است.
یوسفزاده در تشریح مصوبه دوم افزود: بعد یک هفته، ماموران واحد اجراییات شهرداری موظف هستند ضمن بازدید از سطح شهر، در صورت مشاهده سد معبر از سوی واحد صنفی خاطی، ابتدا ابلاغ اخطار به صورت کتبی صادر و برای رفع آن فرصتی 48 ساعته به واحد یاد شده، قایل شوند.
وی گفت: با پایان مدت مقرر و در صورت بیتوجهی، بر اساس مقررات قانون نظام صنفی، واحد خاطی اعمال قانون خواهد شد.
یوسفزاده در تشریح مصوبه سوم اظهار کرد: از اداره راهنمایی و رانندگی خواسته شده نسبت به جمعآوری موتورسیکلتهای پارک شده در پیادهروها به عنوان عامل مزاحم تردد عابران پیاده اقدم کند، در عین حال این وظیفه ماست تا هر چه سریعتر بر افزایش تعداد استندهای پارک موتورسیکلت در سطح شهر جانمایی و اقدام کنیم.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید