



به گزارش تابان تربت، دکتر سید سعید خطیبی در نشست مدیران دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه تصریح کرد: مواد مخدر سنتی مثل تریاک، هروئین و سایر فرآورده های طبیعی، معمولا دارای آثار و عوارض جسمانی زودرس و مشخصی هستند اما مصرف کنندگان مواد مخدر صنعتی به جز تغییر در اندازه و ابعاد مردمک چشم، زخم های احتمالی در گوشه های کناری زبان و مقدار کمی لاغری نشانه های جسمی مشخصی ندارند.
وی افزود: مواد مخدر سنتی دارای بوی مخصوص و قابل تشخیص هستند، در حالی که مواد محرک صنعتی غالبا دارای بو نبوده و اطرافیان قادر به تشخیص نیستندمواد مخدر سنتی دارای علائم «خماری» یا محرومیت از مواد هستند؛ به این معنی که معتاد پس از گذشت 4 تا 12 ساعت از آخرین مصرف دچار علائم ناخوشایندی مثل آب ریزش از چشم و بینی، بی قراری دردهای عضلانی، مشکلات گوارشی به صورت دل پیچه و اسهال و در نهایت تشنج خواهد شد
خطیبی اذعان کرد: در مورد مصرف ترکیباتی مانند شیشه معمولا مدت های طولانی و حتی تا یک ماه پس از آخرین مصرف، علائم محرومیت از مواد یا «خماری» بروز می کند. به همین دلیل خانواده ها و اطرافیان به ندرت می توانند اعتیاد عزیزانشان به «شیشه» را تشخیص دهند .
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: از انواع مواد مخدر صنعتی میتوان به کریستال، شیشه، کراک، اکستاسی، پان پراگ، ال اس دی اشاره کرد و پان پراگ، ماده مخدری است که به تازگی در غالب آدامس وارد ایران شده است.
وی اظهار کرد: پان پراگ، راجا، تایتانیک، ناس خارجی از جمله اسامی این نوع آدامسها و خوشبوکنندههای دهان است، پان پراگ ترکیبی شبیه همان مخدر ناس دارنداین ترکیبات لثهها را از بین می برد، چرا که نیکوتین آن به سرعت از طریق مخاط دهان جذب شده و باعث بدرنگی دندانها میشود. علاوه بر آن، مصرف این ماده، زمینهساز بروز سرطانهای دهان، حنجره و لثه میشود.
وی در خصوص ماده مخدر کریستال گفت : کریستال یک ماده قدرتمند، اعتیادآور، مخدر محرک و به شکل ترکیبى و مصنوعى است. این ماده همچنین به نام «شیشه» شناخته شده است وجه تسمیه این مادهمخدر به این دلیل است که شکل ظاهری این ماده شبیه شیشهای که خرد و پودر شده باشد و یا تکههای ریز یخ و یا خردههای ریز نبات است.
معاون غذا ودارو گفت : ال اس دی از مواد توهمزاست که در قارچ ارگو وجود دارد. ال. اس. دی. سبب ایجاد اختلال در خلق و خوی فرد میشود، شناخت زمان و مکان را مختل ، فرد را دچار خوشی بیجا، خودستایی، احساس سبکی و بیوزنی ، هذیان و افسردگی میکند و ممکن است مصرف کننده را به خودکشی و آدمکشی بکشاند. با مصرف ال. اس. دی. توهمهای بینایی و شنوایی دست میدهد و اشباح خیالی جای خاصی در ذهن فرد باز میکنند
وی خاطر نشان کرد : خانواده ها بیش از پیش باید مراقب فرزندان خود در خصوص رفتارهای پرخطر باشند و با ارائه آگاهی های لازم ایمنی فرزندانشان را تامین نمایند.
در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه 21 کلینیک فعال ترک و بازتوانی اعتیاد وجود دارد.
دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیرپوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به حدود یک میلیون نفر جمعیت در جنوب استان خراسان رضوی خدمات می دهد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید