



علی محمدی، رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: روستای بسک از توابع بخش بایگ تربت حیدریه پیشتر نیز به عنوان تنها روستای پاک استان از سوی استانداری خراسان رضوی معرفی شده بود و با توجه به صنعت ابریشم کشی و رونق آن، روستای بسک بعنوان تنها روستای صنایع دستی ثبت ملی شد.
وی تصریح کرد: احیا، آموزش و تولید صنایع وابسته به ابریشم کشی از جمله ابریشم بافی، زری بافی، نواربافی و سایر دستبافت های سنتی و هنری در این روستا در اولویت قرار گرفت تا ارزش افزوده و سودآوری این محصول مهم شهرستان به مردم این منطقه بازگردد.
محمدی تاکید کر: در راستای تحقق این اهداف و با همکاری معاونت صنایع دستی خراسان رضوی از تابستان پارسال تعدادی از جوانان این روستا به تهران اعزام شدند و زیر نظر پژوهشکده وزارت میراث فرهنگی دوره زریبافی را به صورت فشرده فرا گرفتند.
وی خاصر نشان کرد: پس از پایان دوره آموزشی و استقرار دستگاه زریبافی در خانه صنایع دستی ابریشم بسک و با همت هنرمندان جوان دوره دیده این پارچه زربافت، پاییز امسال بافته شد.
محمدی بیان داشت: با توجه به جذابیت فراوان زریبافی و مراحل تولید پارچه زربافت و اهمیت این رشته و نیز علاقهمندی زیاد گردشگران داخلی و خارجی به محصولات ابریشم و گلابتون، ثبت جهانی این روستا میتواند به جذب فزاینده گردشگران کمک کند و این روستا به عنوان قطب جذب گردشگری خارجی در استان تبدیل شود.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تربتحیدریه با بیان این که پارچه زربافت از دو محصول ابریشم و طلا تشکیل میشود گفت: وجود هر دو ماده اولیه در منطقه بایگ مزیت بسیار مناسبی برای مقرون به صرفه بودن تولید این محصول در شهرستان تربت حیدریه است.
محمدی گفت: پیشینه و قدمت زری بافی در ایران به دوران قبل از اسلام بازمیگردد و فن زریبافی در دوران صفویه به اوج خود رسید.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید