



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ حجت الاسلام احمد ترابی مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی عصر امروز در همایش وحدت حوزه و دانشگاه در سالن ابن سینای دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه اظهار کرد: برخی گروههای سیاسی و تشکلها اندیشه سیاسی را مطرح نمی کنند، بلکه براندازانه انتقاد می کنند و کوله باربر معاندین خارج از کشور می شوند و این در حالی است که نباید بی ادبانه، پرخاشگرانه و هنجارشکنانه حرف بزنیم بلکه باید با یک متطق علمی مطالبه گری کنیم.
وی تصریح کرد: منظور از نشان دادن آیات خداوندی آیه های قران نیست، بلکه آیات الهی در آفاق و انفس همان موضوعی است که در دانشگاهها و بیشتر علوم انسانی یعنی اختر شناسی و معدن شناُسی و زیست شناسی و جامعه شناسی خارج از وجود انسان و در پهنه گیتی گسترده شده است.
ترابی خاطر نشان کرد: در وجود انسان هم آیاتی وجود دارد که به دانشگاه علوم پزشکی و روان شناسی برمی گردد، بنابراین خدا در دو حیطه بزرگ آیات را بزودی نشان می دهد و این نشان از آن دارد که با کشف هر نکته علمی که بشر بدست می اورد به حکمت الهی و وجود حضرت حق پی می برد.
وی ادامه داد: بشر در نتیجه بیشرفت علمی متوجه می شود که قران حق و برنامه زندگی است و تمام کشفیات زندگی به این می رسد که قران می تواند بعنوان برنامه زندگی بشریت را تامین کند.
مسئول شورای استانی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خراسان رضوی:گفت: در آینده نه چندان دور همه متوجه می شوند آن محدودیت های که در منابع و روایات ذکر شده اگر بردارند دیگر چیزی از زندگی نمی ماند و نهایت به سبک زندگی غرب می رسیم.
در ادامه این همایش محمد حسین عصمتی معاون پژوهش حوزه های علمیه تربت حیدریه اظهار کرد: هدف این است که همه به سمت جامعه ای الگو حرکت کنیم و این بدان معناست که تعامل این دو نهاد باید برای ساختن جامعه برای ظهور حضرت حجت علیه السلام باشد.
وی بیان کرد: در راه رسیدن به این دو هدف، حوزه و دانشگاه با هم پوشانی در قالب مباحث علمی و پژوهشی و همچنین تحقیقاتی در گام دوم انقلاب و در مسایل اجتماعی نیز حوزه های علمیه باید از علوم دانشگاهی کمک بگیرند.
عصمتی تاکید کرد: اگر حوزه و دانشگاه در کنار هم فعالیت و از تخصص یکدیگر استفاده کنند می توانند در بصیرت افزایی جامعه نقش بسزایی داشته باشند.
معاون پژوهش حوزه های علمیه تربت حیدریه خاطر نشان کرد: نبود نهاد سازمانی برای تعامل حوزه و دانشگاه از اسیب های وحدت حوزه و دانشگاه بشمار می رود و تنها دانشگاه یک فرد حوزوی را شناسایی و برای تدریس دعوت می کند.
وی بیان کرد: حوزه های علمیه اساتید دانشگاه را با همان مدرک دانشگاهی به رسمیت می شناسد اما یک فرد حوزوی هیچ شانسی در عضویت هیئت علمی ندارد، مگر استثنا و تبادل نهادی و سازمانی باشد.
عصمتی گفت: این در حالی است که اگر به حوزه علمیه مراجعه شود ممکن است فرد مورد نظر اولویت چندم برای تدریس دانشگاه باشد و این احتمال دارد که دانشجو نسبت به حوزویان بی اعتماد شود و عکس این موضوع هم اتفاق می افتد، لذا سازمان خاص جهت تبادل و هماهنگی بین حوزه و دانشگاه ضروری است.
احمد احمدیان، نماینده اساتید دانشگاهها در این همایش اظهار داشت: در وحدت حوزه و دانشگاه دو دیدگاه وجود دارد که که یکی به اصل اسلام و سابقه آن در ایران بر می گردد که وقنی اسلام وارد ایران شد شاهد شکوفایی علوم دینی در ایران شدیم و امید است که دوباره این اتفاق بیفتد و حوزه و دانشگاه صدرصد اسلامی شوند.
وی افزود: دیدگاه دوم این است که حوزه و دانشگاه هر کدام کار خود را انجام بدهند و در امور هم دخالت نکنند که البته منظور وحدت در هدف است نه روش اجرایی، لذا ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه در دو بعد حکومتی و ساختاری اتفاق می افتد و در مرحله اول اشخاص باید انگشت اشاره را به سمت خود بگیرند و ببینند که چقدر در حوزه و دانشگاه به هم مراجعه کردند.
در حال حاضر بیش از ۱۱ هزار دانشجو در ۷ مرکز دانشگاهی و ۴۰۰ طلبه و روحانی در ۳ حوزه علمیه تربت حیدریه تحصیل و تدریس می کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید