بدون نظر
 
تابان تربت گزارش می دهد
شیطنت دلالان برای کاهش قیمت طلای سرخ
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۳۹۷ در ۵:۵۷ ق.ظ
 
هر چه به آغاز فصل برداشت زعفران نزدیک تر می شویم برخی دلالان و واسطه ها و مسوولان در شورای ملی و اتحادیه صادر کنندگان زعفران با شیطنت ها و سیاه نمایی ها و مصاحبه های مخنلف به بازار این محصول شوک وارد کرده و سعی در کاهش قیمت طلای سرخ دارند تا دسترنج کشاورزان زحمت کش را به ثمن بخس بفروشند.

به گزارش تابان تربت؛ کشور ایران با تولید بیش از ۳۰۰ تن زعفران خشک ۹۰ درصد تولید طلای سرخ جهان را به خود اختصاص داده، اما از این ظرفیت تولید فقط اسمش متعلق به ایران و ایرانی است و در واقع میتوان گفت بنام ایران و به کام اروپا! که بیش از ۹۰ درصد ارز اوری این محصول ایرانی در شرکت ها و کشورهای اروپایی مراوده و معامله می شود.

 

در شرایطی که ارزش افزوده زعفران سالانه حدود ۸ میلیارد دلار براورد شده اما متاسفانه به دلیل برخی غفلت ها، بی تدبیری ها و فقدان زیر ساخت ها تنها ۴۰۰ میلیون دلار آن یعنی معادل ۵ درصد نصیب ایران و ایرانی می شود.

بر همین اساس از مجموع ۱۰۸ هزار هکتار اراضی زیر کشت این محصول در ایران، استانهای خراسان رضوی با ۸۴ هزار هکتار و ۷۸ درصد تولید و خراسان جنوبی با ۱۵ هزار و ۷۰۰ هکتار و حدود ۷ درصد و همچنین سایر استانها با ۸ هزار هکتار دیگر به ترتیب بیشترین میزان کشت و تولید این محصول را به خود اختصاص داده اند.

 

از مجموع ۸۴ هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، ۲۱ هزار هکتار یعنی معادل ۳۰ درصد استان به اراضی شهرستان های تربت حیدریه و زاوه، به کشت زعفران اختصاص یافته است.

 

در سطح استان ۱۱۷ هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین ۱۴ تا ۱۵ هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز ۱۷ هزار نفر است که بالغ بر ۹۰ درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.

اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، ۲۲۰ نفر روز مشغول کار هستند که در کل ۷۰ هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.

 

مع الوصف و بر اساس رصد انجام شده در سایت ها و خبرگزاری ها برخی دلالان یا به اصطلاح واسطه ها و مسوولان دست به کار شده و رنج و مشقت تولید کنندگان و کشاورزان در حوزه زعفران را نادیده گرفته و با شیطنت های خود به دنبال پر کردن جیب شان در فصل برداشت زعفران هستند‌.

 

رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی که هرساله با مصاحبه های مختلف خود به حوزه زعفران آسیب می رساند روز ۱۸ مهرماه جاری در مصاحبه ای اعلام کرده: سطح زیر کشت زعفران افزایش داشته است و هم‌اکنون در 23 استان شاهد کاشت زعفران هستیم.

 

غلامرضا میری در این مصاحبه در گفت‌و‌گو با صبح توس پیرامون وضعیت قیمت زعفران با توجه به کاهش ارزش دلار اظهار کرد:‌ افزایش و یا کاهش ارزش دلار بر قیمت زعفران اثرگذار نبوده چراکه معامله زعفران به‌واسطه دلار نیست.

 

وی با اعلام اینکه در حال حاضر با کاهش قیمت زعفران مواجه هستیم، گفت: هم‌اکنون در آستانه فصل برداشت زعفران قرار داریم، از همین رو با کاهش تقاضا، قیمت محصول با کاهش مواجه شده است.

 

وی افزود: اغلب محصولاتی که از ایران به اقصی نقاط جهان صادر می‌شود، با تومان معامله می‌گردد، چراکه امکان واردکردن ارز به داخل کشور نداریم.

 

هر چه به آغاز فصل برداشت زعفران نزدیک تر می شویم برخی دلالان و واسطه ها و مسوولان در شورای ملی و اتحادیه صادر کنندگان زعفران با شیطنت ها و سیاه نمایی ها و مصاحبه های مخنلف سعی در کاهش عیار طلای سرخ دارند تا دسترنج کشاورزان زحمت کش را به ثمن بخس بفروشند.

شورای ملی زعفران برای حمایت از این محصول تشکیل شده، اما همه ساله با آغاز فصل برداشت زعفران و شیطنت های دلالان مبنی بر حجم بالای تولید، میکروبی بودن زعفران و یا حجم موجود در منازل، به بازار این محصول شوک وارد شده و تولید کنندگان از این موضوع متضرر می شوند.

 

این در حالی است که هر یک کیلو زعفران برای کشاورز ۵۰ میلیون ریال هزینه دارد و هر چند که این مبلغ مورد مناقشه تولید کنندگان با سازمان کشاورزی است اما این ارقام قابلیت اثبات شدن را دارند و لذا باید تدبیری اتخاذ شود تا در فصل برداشت محصول، کشاورزان بعنوان تولید کننده اصلی متضرر نشوند.

مصاحبه ها و اخبار منفی قیمت اصلی زعفران را با چالش مواجه می کند

یکی از صادر کنندگان زعفران در این خصوص می افزاید: اقتصاد این منطقه بر اساس کشاورزی بخصوص در حوزه زعفران نهادینه شده و حجم کارگری و اشتغالزایی بالایی در این بخش به خود اختصاص داده، لذا با انعگاس اخبارمنفی و یا کج سلیقگی، در آسانه فصل برداشت این حوزه با چالش جدی مواجه می شود.

 

محمد حسینی افزود: قیمت واقعی زعفران خشک در فصل برداشت به جهت اینکه کشاورزان ناچار به فروش محصول خود می شوند کاهش می یابد و تولید کننده متضرر می شود اما سال گذشته با ورود تعاون روستایی برای خرید توافقی بخش زیادی از این مشکلات برطرف شد.

 

وی خاطر نشان کرد: هر چند این خرید دارای نواقصی بود و برخی از کشاورزان به آن اعتنایی نکردند اما برای نخستین بار در این سطح کار مناسبی بود که برای امسال و سالهای آتی باید این نواقص برطرف شود.

 

این صادر کننده زعفران گفت: برخی مصاحبه ها و کج سلیقگی ها در استانه فصل برداشت زعفران باعث می شود دلالان و واسطه ها با سوء استفاده از این فضا ضمن کاهش قیمت زعفران جیب خود را پر کنند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort