



به گزارش خبرنگار تابان تربت، منطقه تربت حیدریه در جنوب خراسان رضوی با جمعیتی بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر شامل شهرستانهای، تربت حیدریه، زاوه، مه ولات و رشتخوار تنها با یک پزشک در مرکز پزشکی قانونی شهر تربت حیدریه فعالیت دارد و این پزشک نیز به جز در موارد استثنا و به دستور دادستان و یا بازپرس، فقط در ساعت اداری پاسخگوی مراجعه کنندگان است.
ازدحام جمعیت در مرکز پزشکی قانونی تربت حیدریه در بسیاری از روزها باعث شده تا بسیاری از مردم روزها در صف مراجعه بمانند و گاهی نیز پرونده ها از ادامه مسیر جا مانده و حتی شهروندان و حتی مراجعه کنندگان شهرهای اقماری مانند مه ولات، رشتخوار، زاوه از حق قانونی خود به همین دلیل گذشت می کنند و متضرر می شوند.
رییس دادگستری تربت حیدریه: پزشکی قانونی غیر وقت اداری پاسخگو نیست
رییس دادگستری تربت حیدریه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: پزشکی قانونی تربت حیدریه تنها با یک پزشک اداره می شود و این در شرایطی است که شهرهای اقماری جنوب خراسان رضوی شامل، زاوه، مه ولات، رشتخوار برای پیگیری مباحث مربوط به پزشکی قانونی به این شهرستان مراجعه می کنند.
محمد ابراهیم زاده چناری با بیان اینکه تنها پزشک مستقر در پزشکی قانونی فقط در وقت اداری پاسخگوی مراجعه کنندگان است، افزود: البته گاهی اوقات و به دستور دادستان پزشک در موارد خاصی مانند قتل در صحنه حضور می یابد اما تکلیفی در غیر ساعت اداری ندارد.
وی اضافه کرد: تنها مرکز پزشکی قانونی جنوب خراسان رضوی در تربت حیدریه در یک ساختمان مسکونی مستقر شده و این مرکز فاقد امکانات و تجهیزات و حتی پزشک زن و یا ماما برای مراجعه کنندگان خانم است.
وی بیان کرد: فقدان سالن تشریح اجساد از دیگر معضلات پزشکی قانونی در تربت حیدریه است و بعنوان مثال در حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان استان کهکیلویه و بویر احمد که منجر به مرگ دو دانش اموز دختر شده بود پزشک مستقر در مرکز پزشکی قانونی به دلیل نبود امکانات و سالن تشریح نمی توانست جواز دفن را صادر کند و حتی اختلافات بین استانداری های خراسان رضوی و بویر احمد بالا گرفت و اجساد به مشهد منتقل شد.
رییس حوزه قضایی تربت حیدریه گفت: بلاخره پس از سالها تلاش و پیگیری مجدانه مسوولان قضایی مجوز احداث سالن تشریح اجساد و تامین نیرو و ساخت مرکز پزشکی قانونی در تربت حیدریه برای خدمت رسانی به مردم جنوب خراسان رضوی برای این شهرستان از سوی استان صادر شده و اکنون ماهها است که این نیاز اساسی مردم معطل یک قطعه زمین مانده است.
این در حالی است که پیش از این مدیر کل پزشکی قانونی خراسان رضوی در گفت و گو با خبرنگار ما در پاسخ به اینکه با توجه به حجم فراوان کار پزشکی قانونی در منطقه تربت حیدریه تصمیمی بر افزودن نیروهای خود ندارد، افزود: برای جذب نیرو برای شهرستان تربت حیدریه و چند شهرستان دیگر تاکنون چند نوبت آگهی استخدام داده ایم و فرد واجد شرایطی که قصد اقامت در تربت حیدریه داشته باشد، متقاضی نبوده است.
سید آریا حجازی بیان داشت: از طریق نظام پزشکی نیز اعلام درخواست پزشک کرده ایم و اخیرا پس از کسب مجوز های لازم امکان بورس دانشجویان پزشکی سال ۵ به بعد فراهم شده که ما با ارسال ایمیل و نیز اعلام در تابلوهای اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی این موضوع را اعلام کردیم، هر چند جذب و شروع به کار این افراد نیاز به پایان دوره عمومی دارد که ۲ یا ۳ سال زمان صرف می شود.
وی تصریح کرد: با توجه به محدودیت های اعتباری سازمان پزشکی قانونی در حال حاضر امکان تامین نیرو و فضا جهت مراکز جدید استانی را نداریم، اما قطعا در صورت فراهم شدن بستر های مناسب در شهرستان های رشتخوار و مه ولات مرکز پزشکی قانونی دایر خواهد شد.
راه اندازی دادسرای نظام و توسعه پزشکی قانونی جنوب خراسان رضوی معطل یک قطعه زمین
مسوولان قضایی تربت حیدریه پس از سالها تلاش مجوز راه اندازی دادسرای نظام و توسعه پزشکی قانونی و احداث سالن تشریح را از مرکز استان برای جنوب خراسان اخذ کردند و این در شرایطی است که راه اندازی این مراکز مورد نیاز اساسی شهرستان ماهها معطل یک قطعه زمین مانده است.
دادستان تربت حیدریه در این خصوص در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: مسوولان در شهرهای مانند سبزوار و تربت جام با جمعیتی بیشر از تربت حیدریه به دنبال مجوز تاسیس دادسرای نظام و توسعه مرکز پزشکی قانونی خود هستند تا بلافاصله بعد از اخذ مجوزات از این فرصت طلایی برای تامین نیاز اساسی مردم و اشتغالزایی که بواسطه آن ایجاد می شود بهترین استفاده را ببرند اما مدیران شهری تربت حیدریه توجهی به این مسئله مهم ندارند.
حسین مسرور نعیمی بیان کرد: برای برخی نهادها در این شهرستان قطعات زمین بزرگ و یا ساختمان در بهترین نقطه شهر و یا شهرک ولی عصر(عج) پیدا می شود اما برای تاسیس مجتمع قضایی که نیازمند 6 هزار متر زمین هستیم، مدیران شهری هیچ دغدغه ای ندارند.
وی خاطر نشان کرد: تاسیس این دو مرکز در تربت حیدریه علاوه بر خدمت رسانی بهتر و سریعتر به مردم و با توجه به حضور مراجعه کنندگان از شهرستانهای: خواف، رشتخوار، زاوه، باخرز، تربت جام، تایباد، کاشمر، بردسکن، خلیل آباد، گناباد، بجستان و مه ولات اشتغالزایی فراوانی برای اصناف و بازاریان و صنعت حمل و نقل شهرستان فراهم می کند.
موضوعی که شاید بتوان از آن بعنوان سوء مدیریت و سهل انگاری مدیریان که هفته گذشته فرماندار تربت حیدریه از آن یاد کرد به آن استناد کنیم که بسیاری از شهرهای بزرگ این استان منتظر چنین فرصت های هستند تا بلافاصله علاوه بر تامین نیاز اساسی، اشتغالزایی منطقه خود را افزایش دهند، اما انگار نیاز اساسی مردم جنوب خراسان رضوی و شهرستان تربت حیدریه برای مدیران شهری اش موضوعات دیگری را در اولویت قرار داده است، موضوعاتی همچون همراهی با خداداد عزیزی! آوردن تیم فوتبال سیاه جامگان! تخریب زمین بازی یکصد میلیونی و دهها مثال دیگر که نوشتن آن در این گزارش مجالی نیست.
در این شهرستان و به همت مسوولانش در بهترین نقطه شهر( پیشکوه) جهت ساخت سالن ورزشی زمینی را که یکصد میلیون تومان هزینه کردند را تخریب و به خیرین واگذار می کنند( هرچند هیچ کس یا نهادی مخالف حضور خیرین نیست اما گستردگی زمین در پیشکوه فراوان و حال نمی دانیم چرا همین یک قطعه زمین را که هزینه کرده بودند را تخزیب کردند؟) اما برای دو مرکز اساسی که باعث اشتغالزایی فراوانی برای این شهرستان می شود هیچ دغدغه ای وجود ندارد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید