



به گزارش خبرنگار تابان تربت، محمد کریمی فرزقی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در طرح ملی جامع زعفران که از سال 1390 بین دولت و مجلس پاسکاری می شود قرار بر این بود تا در استان صندوق توسعه زعفران با مشارکت بخش خصوصی و دولتی هر کدام با 50 درصد آورده راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه بخش خصوصی در تامین اورده خود کوتاهی می کند، افزود: البته دولت هم به دلیل منابع محدود مالی قادر به تامین اعتبار نیست و از طرفی این منابع باید از طریق فروش اموال مازاد بخش کشاورزی تامین شود، اما در هر صورت با راه اندازی این صندوق می توان تسهیلات ارزان قیمت با کارمزد 4 درصد به کشاورزان پرداخت کرد.
کریمی اذعان کرد: با توجه به سطح زیر کشت زعفران در تربت حیدریه که سالانه بین 30 تا 40 تن محصول خشک برداشت می شود باید صنایع فرآوری و بسته بندی در این منطقه فعال شود تا علاوه بر اشتغالزایی بتوانیم برند زعفران شهرستان را به کشور معرفی کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه پیش بینی کرد: با توجه به بهار بارانی امسال و پیاز زعفران بالای 8 گرم در این شهرستان، امیدواریم تا از مجموع 8 هزار هکتار سطح زیر کشت این محصول، 40 تن زعفران خشک بهره برداری شود.
وی در ادامه از برابری بذر تولیدی سیب زمینی جلگه رخ با کشورهای اروپائی خبر داد و افزود: جلگه رخ تربت حیدریه با سطح زیر کشت 2200 هکتار سیب زمینی بعنوان قطب اصلی این محصول در استان خراسان رضوی علاوه بر تامین بخش عمده ای از مواد اولیه کارخانجات چیپس و سایر محصولات غذایی کشور، تامین بذر کشورهای اروپائی را نیز بعهده دارد.
کریمی اذعان کرد: در سال زراعی گذشته از مجموع 8 هزار هکتار اراضی زیر کشت گندم آبی، حدود 45 هزار تن گندم تولید شده که 17 هزار تن جهت امور خوراکی خریداری و 10 هزار تن گندم به امورات بذری و مابقی به سایر مصارف اختصاص داده شده است.
وی سطح زیر کشت امسال گندم را 8500 هکتار عنوان کرد و گفت: از این میزان سطح زیر کشت حدود 45 هزارتن گندم آبی برداشت می شود.
کریمی مجموع آب مصرفی بخش کشاورزی تربت حیدریه را سالانه 507 میلیون متر مکعب از طریق منابع آبی چاهها و قنوات و نزولات آسمانی عنوان کرد و افزود: یکی از دلایل مهم افت آب های زیر زمینی انتقال آب بخصوص در مسیر های طولانی است، بطوریکه 35 درصد، مصرف بخش کشاورزی و 65 درصد دیگر یا تبخیر و یا دوباره به منابع زیر زمینی باز می گردند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: با توجه به خشکسالی های اخیر و تغییر اقلیم باید بهره وری مناسبی از منابع آبی صورت گیرد، لذا یکی از بهترین راهکارها فعالیت یکجا کشتی محصولات کشاورزی است که هر مقدار توسط کشاورزان در این زمینه هزینه شود دولت 85 درصد ان را بعنوان بلاعوض پرداخت می کند.
وی آبیاری تحت فشار را یکی دیگر از سیاست های مدیریت منابع آبی عنوان کرد و بیان داشت: از مجموع 84 هزار هکتار اراضی کشاورزی تربت حیدریه 54 هکتار اراضی سطح زیر کشت محصولات زراعی و باغی قرار گرفته که 30 هزار هکتار ان مستعد آبیاری نوین می باشد و در حال حاضر 60 درصد این طرح محقق شده که نسبت به میانگین کشوری رتبه اول را به خود خود اختصاص دادیم.
کریمی فرزقی یکی دیگر از مشکلات حوزه کاری خود را تغییر کاربری اراضی کشاورزی دانست و اضافه کرد: بخش کشاورزی مشکلی با تغییر کاربری اراضی ندارد، اما متقاضیان باید ابتدا قبل از هر گونه اقدام به مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه کرده و با قبول شرایط موجود که یکی از آن پرداخت 80 درصد مبلغ زمین به خزانه دولت می باشد، موافقت نمایند.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه تصریح کرد: یکی از بزرگترین مشکلات تغییر کاربری اراضی کشاورزی، شهرداری و دهیاری ها و همچنین عدم وحدت رویه بین دستگاههای مجری است، بطوریکه شهرداری بعنوان یک دستگاه خدمات رسان به خارج از حریم شهر مجوز تغییر کاربری و پروانه بهره برداری می دهد و متقاضی را به ماده 100 هدایت می کند.
وی گفت: با توجه به شکایاتی که بخش کشاورزی از شهرداری داشته، در حال حاضر این موضوع در شهرداری و سایر دستگاههای خدمات رسانی شامل، آب و برق و گاز مسکوت مانده و امیدواریم بتوانیم ضمن برخورد با متخلفان قانون را بنحو مطلوبی اعمال کنیم.
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه از ادعای عدم اطلاع رسانی و جهل به قانون را دلایل دیگر تغییر اراضی کشاورزی عنوان کرد.
79 درصد نیروی کار تربت حیدریه در گستره 84 هزار هکتاری زمینهای زراعی و باغی این شهرستان به کشاورزی اشتغال دارند.
بخش کشاورزی تربت حیدریه با تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی از جایگاه خاصی در استان خراسان رضوی برخوردار است.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که از نظر گستره کشت در ایران و جهان رتبه نخست را دارد زعفران است که هشت هزار هکتار از عرصه های زراعی این شهرستان را دربرمی گیرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید