


به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گلستان، «محمدرضا هنرور» امروز(یکشنبه 22 فروردینماه) در همایش استانی کنترل و پیشگیری از بیماری سالک در گنبدکاووس، تنها به آمار مبتلایان به این بیماری در سال 93 اشاره کرد و گفت: در این سال و درکل کشور 22 هزارو 99 مورد مبتلا به سالک گزارش شد که 806 مورد آن در استان گلستان بوده است.
به گفته وی، آمار مبتلایان به بیماری سالک در کشور در مقایسه با سال 92 حدود 30 درصد و در استان گلستان حدود 20 درصد افزایش داشته است.
هنرور، گنبدکاووس با 484 مورد، مراوه تپه با 150 مورد و کلاله با 50 مورد مبتلا به سالک را سه شهرستان آلوده استان گلستان به این بیماری دانست و گفت: پیشگیری و کنترل بیماری سالک نیازمند همکاری همه دستگاههای اجرایی بهویژه دهیاران و شوراهای روستایی با مرکز بهداشت است.
وی، درمان مبتلایان به بیماری سالک را رایگان دانست و تصریح کرد: با این حال هزینه تمام شده برای شبکه بهداشت و درمان برای هر بیمار مبتلا به سالک حدود 10 میلیون ریال است و این مبلغ جدای از هزینههای ایاب و ذهاب خانواده و مهمتر از آن هزینههای روحی آثار باقیمانده بیماری بر اندام فرد بهویژه در ناحیه صورت است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان، همکاری ادارات و نهادها در انجام اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بیماری سالک را مصوبه هیئت دولت و شورای سلامت استان دانست و یادآور شد: هزینه اجرایی اقدامات نیز توسط سازمان مدیریت و برنامهریزی پیشبینی شده است.
هنرور گفت: مجموعه شبکه بهداشت و درمان به تنهایی قادر به کنترل بیماری سالک نیست بلکه همکاری فرابخشی برای پیشگیری و کنترل این بیماری ضروری است ضمن اینکه آزمایشگاه حشرهشناسی گلستان نیز در گنبدکاووس راهاندازی و تجهیز شده است.
معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس نیز در این همایش امنیت و سلامت را دو نعمت الهی و ایجاد و حفظ آن را نیازمند مشارکت همگانی دانست و گفت: این شهرستان در بحث بیماری سالک شرایط مساعدی ندارد که باید برای بهبود شرایط، برنامهریزی اصولی و علمی صورت گیرد.
«محمد حمیدی» افزود: انجام اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بیماری سالک نیازمند بسیج عمومی مردم و مسئولان است و در این میان همه مسئولان شهرستان بهویژه دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی در روستاهای آلوده به بیماری، موظف به همکاری گستردهتر با مرکز بهداشت هستند.
وی همچنین بر ضرورت تأمین اعتبار اجرای اقدامات پیشگیرانه و کنترلی بیماری سالک از سوی مسئولان کشوری و استانی تأکید کرد و گفت: با بسیج عمومی این بیماری نیز همچون آفت ملخ مراکشی باید ریشهکن و یا به شدت کاهش یابد.
دکتر «رسول صلاحی» سرپرست شبکه بهداشت و درمان گنبدکاووس نیز در این همایش بر ضرورت همکاری و تعامل همه دستگاهها و ادارات با این شبکه در کنترل و کاهش بیماری سالک تأکید کرد و گفت: این همایش در راستای مصوبه شورای سلامت استان گلستان و با هدف افزایش آگاهی و دانش مدیران، دهیاران، بخشداران، شوراها، بهورزان در خصوص این بیماری و راههای کنترل و پیشگیری از آن برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، سالک یک بیماری پوستی طولانی مدت همراه با درد و زخم است که انگل آن از حیوانات جونده بهویژه نوعی موش صحرایی به نام «رومبوموس» و از طریق پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
انتهای پیام
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید