به گزارش تابان تربت، جواد علی نژاد در ابتدا با تعریفی از بیماری تب مالت اظهار داشت: تب مالت بیماری عفونی است که هم در حیوان و هم در انسان ایجاد بیماری می کند و میکروب بروسلا (تب مالت) در هر جایی از بدن می تواند رشد کند و باعث بیماری در همان قسمت بدن شود.
وی افزود: این بیماری تقریبا در هرجا که گاو و گوسفند آلوده و دامداری سنتی وجود دارد دیده می شود، شیوع این بیماری در انسان ها، نشانه شیوع بالای بیماری در دام های یک منطقه است.
علی نژاد گفت: استفاده از لبنیات پاستوریزه و جوشاندن شیر محلی به مدت 3تا 5دقیقه بعد از رسیدن به نقطه جوش ،استفاده از وسایل حفاظت فردی از قبیل ماسک وچکمه هنگام ورود به محل دام بایستی همواره مدنظر قرار گیرد.
این کارشناس بهداشتی به عوارض بیماری تب مالت اشاره کرد و بیان داشت: تب، بی اشتهایی، تعریق شبانه، سردرد، درد بدن ودرد زانو یا سایر مفاصل از علائم ابتلا به بیماری تب مالت است.
وی ادامه داد: درصورت تهیه پنیر خانگی بهتر است از شیر جوشیده شده استفاده شود، در غیر اینصورت اگر ازشیر خام برای تهیه پنیر استفاده شود باید پنیر تولید شده را به مدت حداقل 3ماه در آب نمک 17 درصدگذاشت وبعد آن را به مصرف برسانیم.
علی نژاد خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت بسیار زیاد واکسیناسیون به موقع دامها در کنترل و پیشگیری بیماری تب مالت، هماهنگی های لازم با اداره دامپزشکی انجام شده است.
وی در پایان تاکید گرد :بر خلاف تصور مردم، شیر اول «آغوز» دام برای انسان هیچ گونه ارزش غذایی ندارد و خداوند آن رافقط برای نوزاد همان حیوان آفریده است. آغوز دام آلوده، برای انسان بسیار آلوده کننده است و میکروب های مختلفی دارد و توجه به این موضوع میتواند درکاهش ابتلا به بیماری تب مالت بسیار موثرباشد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید