محمد قربانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر مبتلا به بیماری اچآیوی در ایران شناسایی شدهاند، اما وزارت بهداشت حدود ۴۴ هزار و ۱۰۵ نفر را تخمین زده و سازمان بهداشت جهانی نیز تعداد مبتلایان را حدود ۶۰ هزار نفر برآورد کرده است.
وی به وضعیت درمان مبتلایان اشاره کرد و افزود: اکنون از مجموع ۲۵ هزار نفر، حدود ۱۹ هزار نفر مراجعه و ۱۷ هزار نفر پاسخ مناسب دریافت کردند. در عین حال اگر پاسخ درمانی مناسبی به این بیماران داده شود، شرایط زندگی معمولی آنها ادامه پیدا میکند.
قربانی به روند ابتلا در کشور اشاره کرد و گفت: در سالهای اخیر، بهخصوص در شش ماهه اول امسال، درصد ابتلا به اچآیوی در بانوان افزایش یافته است. در عین حال، نخستین راه انتقال این بیماری، تزریق با وسایل مشترک بود، اما در حال حاضر الگوی انتقال تغییر کرده و بالای ۸۰ درصد انتقالها از طریق روابط جنسی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به بیماریهای انتقال جنسی نیز اشاره داشت و افزود: بیماریهای انتقال جنسی شامل چند مورد است که یکی از آنها اچآیوی است. هپاتیت B و C نیز از بیماریهای منتقلشونده جنسی هستند و ممکن است در دو سال آینده، تعداد مبتلایان به این نوع بیماریها افزایش یابد.
قربانی به تشخیص و پیشگیری این بیماری پرداخت و افزود: اگر روند مبتلایان را از سال ۱۹۹۰ دنبال کنیم، در تشخیص بیماری، چنانچه تشخیص دیرتر انجام شود، انتقال آن از طریق ازدواج و فرزندآوری میتواند مانند بمب ساعتی در جامعه عمل کند. بنابراین، افراد بدون علامت برای ما اهمیت بیشتری دارند، چرا که مبتلایان در حال درمان هستند و پیشگیری میکنند.
وی اظهار کرد: بالاترین آمار فوتی در سال، حدود سه هزار نفر بوده است. با توجه به درمانهای مناسبی که طی دو دهه اخیر انجام میشود، این آمار کاهش یافته و مبتلایان میتوانند زندگی معمولی داشته باشند، ازدواج کنند و فرزنددار شوند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به چالشهای پیشروی این بیماری اشاره کرد و افزود: تاکنون ۴۳ درصد از مبتلایان مراجعهکننده پاسخ مناسبی به درمان گرفتهاند و چالش اصلی ما کسانی هستند که شناسایی نشدهاند. اما با توجه به رایگان بودن آزمایشها و درمان، بیماران دوست ندارند شناسایی شوند.
وی در خصوص اهمیت پیشگیری گفت: بسیاری از افراد با پاسخ به درمانی که در دو دهه اخیر در کشور راهاندازی شده، درمان شدهاند. این مراکز بهداشت مختص کسانی است که بیمار میشوند، اما باید قبل از بیماری به بهداشت مراجعه کنیم و اجازه ندهیم فرد به سمت بیماری برود.
قربانی در پیوند با اولویتها هم گفت: اولویت ما در اچآیوی گروههای پرخطر است که به مراکز درمانی مراجعه نمیکنند. در عین حال، انتقال بیماری از مادر به جنین در سال ۵۰ نفر بوده که در شش ماهه اول امسال به صفر رسیده است. بنابراین، فرد مبتلا چنانچه برای درمان مناسب مراجعه کند، از زمان درمان به بعد حداقل ۲۵ سال میتواند عمر کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه افزود: گروههای پرخطر شامل افرادی هستند که از طریق خون و فرآوردههای خونی، اعتیاد تزریقی و همچنین انتقال از مادر به جنین در معرض خطر قرار دارند. اصلیترین راه انتقال، روابط جنسی است که پکیج بزرگی از انواع انتقالات را شامل میشود.
قربانی گفت: در کنار مرکز خدمات جامع سلامت، مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و عفونی نیز وجود دارد. ما صبر نمیکنیم تا مردم به ما مراجعه کنند و در مکانهایی مانند مراکز ترک اعتیاد و زندانها، تستهای سالانه انجام میشود که تعداد آنها در این منطقه به ۲۵۰۰ تست میرسد.
وی درخصوص تفاوت بیماری اچآیوی با ایدز گفت: تفاوت بیماری عفونت اچآیوی با ایدز در این است که از زمان ورود ویروس به بدن، فرد آلوده میشود، اما در مرحله ایدز، ویروس به قدری در خون تکثیر میشود که علائم بروز میدهد. اچآیوی در مراحل اولیه هیچ علائمی ندارد. بنابراین، هدف ما این است که اجازه ندهیم افراد وارد مرحله ایدز شوند و با پاسخ درمان مناسب، ممکن است تا ۹۰ سال هم عمر کنند و به مرحله ایدز نرسند.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید