حمیدرضا رضایی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ اظهار کرد: از ابتدای خردادماه سال جاری خرید پیله تر با نرخ توافقی در استانهای خراسان رضوی، شمالی، جنوبی و گیلان آغاز شده و نوغانداران با مراجعه به مراکز تعاون روستایی طبق نرخ اعلامی پیله تر را ارایه میکنند.
وی کرد: از ابتدای فصل خرید و برای حمایت از نوغانداران و تکمیل زنجیره تولید و فرآوری آن در محل شرکت تعاونی واقع در شهر بایگ، تاکنون ۱۶ تن پیله تر و با قیمت توافقی خریداری شدهاست.
رضایی افزود: شرایط مناسب آب و هوایی در سال جاری و تعامل مناسب بین دستگاههای اجرایی و اداری و تعاونی در رغبت نوغانداران در سطح استانهای خراسان بزرگ و سایر استانها و از سوی دیگر ایجاد رقابت مناسب و سالم در بین خریداران پیله تر از نوغانداران باعث شده که قیمت مناسبتری برای پایه خرید به ازای هر کیلوگرم پیله تر تعریف و به نفع نوغانداران زحمتکش برنامه ریزی شود.
سرپرست اداره تعاون روستایی ادامه داد: تربت حیدریه علاوه بر اینکه مرکز پرورش کرم ابریشم و نوغانداری در فصل بهار میباشد در زمینه فرآوری پیله تر و تولید ابریشم در کارگاههای شهر بایگ در طول سال فعالیت دارد که بر همین اساس هم شهر ملی ابریشم با محوریت شهر بایگ ثبت شدهاست.
تا قبل از سال ۱۳۷۹ حدود ۲۵۰۰ کارگاه ابریشم کشی در شهر بایگ تربت حیدریه ۷۰ درصد ابریشم کشور را به نخ تبدیل میکردند و سالانه ۵۴۰۰ تن نخ ابریشم کشور توسط ابریشم کشان این خطه به نخ تبدیل میشد.
وارداتبیرویه نخ ابریشم از مبادی قانونی و قاچاق و همچنین فقدان متولی صنعت نوغانداری، پایتخت ابریشم کشور را امروز تا جائی پیش برده که هم اکنون کمتر از ۴۰۰ کارگاه ابریشم کشی حدود ۱۱۰ تن نخ ابریشم تولید میکنند.
صنعت ابریشم کشی در ایران سابقه سه هزار ساله دارد که در ادبیات و سفرنامههای مهم این مطلب ذکر شده و جاده تاریخی ابریشم که محل تجارت بوده، در گذشته محصولاتی چون ابریشم، زعفران، فرش، ادویه و پسته ایران از این طریق صادر میشد.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید