محمد قربانی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «تابان تربت»؛ اظهار کرد: در کل کشور تاکنون ۱۵۱ نفر مبتلای قطعی داشتیم که ۱۳۰ نفر سابقه سفر به کشور امارات، هفت نفر پاکستان، یک نفر عمان و یک نفر بنین و ۱۲ نفر بدون سابقه سفر هستند.
وی با بیان اینکه پشههای آئدس سه بیماری تب دنگی، چیکونگونیا و زیکا را منتقل میکنند که شایعترین آن تب دنگی است، افزود: تخم پشه با توجه به مقاومت بالایی که دارد در سفرهای مختلف بینالمللی منتقل میشود و به محض انتقال خود را با شرایط اب و هوایی وفق و رشد میکند.
قربانی با اشاره به اینکه گسترش این بیماری بستگی به رفتار بهداشتی مردم دارد، گفت: وقتی در کشورهای اطراف ما این پشه و بیماری وجود دارد یعنی هر لحظه ممکن است فراگیر شود و مانند کووید۱۹ قابلیت ایجاد همهگیری را دارد، در عین حال وقتی مسافری وارد منطقه میشود و آلوده به بیماری است در صورت وجود پشه به عنوان یک کانون بیماری ممکن است اطرافیان خود و آن روستا و شهر را نیز آلوده کند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه به تشریح همهگیری و ابتلا به این بیماری اشاره کرد و گفت: علاوه بر وجود انسان آلوده به پشه آئدس باید پشه آئدس هم در این نقطه وجود داشتهباشد، در عین حال انتقال رایج این بیماری انسان به انسان نیست و غالبا از طریق گزش پشه از فردی به فرد دیگر منتقل میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون گزارشی از وجود پشه آئدس در این منطقه مشاهده نشده، افزود: چنانچه این پشه در تربتحیدریه مشاهده شود امکان تخمگذاری با توجه به شرایط موجود وجود دارد و این بدان معناست که علاوه بر انتقال از طریق سفرهای خارجی یا استانهای شمالی و جنوبی، متاسفانه برخی مسیلهای داخل شهر و همچنین آبهای راکد استعداد رشد این پشه و انتقال بیماری را دارند.
قربانی به علائم این بیماری اشاره کرد و گفت: با برخورد اولین پشهگزیدگی و ابتلا به اولین گونه بیماری تا ۸۰ درصد افراد علائمی ندارند، اما به محض پشه گزیدگی و ابتلا به گونه دوم مرحله علائم ان از تب و استخوان درد شدید و آب ریزش بینی و علائمی شبیه سرخک به منصه ظهور میرسد.
وی در توصیهای بهداشتی خطاب به مردم چنین گفت: با فرض اینکه در همه نقاط کشور پشه آئدس وجود دارد، لذا در ساعات صبح زود و غروب که پشه زیاد است تردد غیر ضروری نداشتهباشند، در صورت امکان در فضای باز بدون پشهبند نخوابند، لباس روشن و آستین بلند بپوشند و قسمتهای باز بدن تا حد امکان بخصوص برای کودکان پوشیده شود و تا حدامکان درب و پنجره منازل را از ورود پشه ایمن کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه گفت: این بیماری درمان و یا واکسن اختصاصی ندارد، در عین حال به محض مشاهده آن نمونه گیری در مراکز جامع سلامت انجام و پاسخ آن اعلام و طبق نظام ارجاع عمل میشود.
انتهای خبر/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید