سید محمد نجفی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت؛ اظهار کرد: در سال جاری بیش از ۸۷ هزار قطعه بچه ماهی قزل آلا سردآبی و گرمابی در استخرهای ذخیره دو منظوره کشاورزی منطقه رهاسازی شده که برای مصرف در تربتحیدریه و شهرستانهای اطراف استحصال میشود.
وی بیان کرد: برداشت ماهی امسال از اوایل آبانماه شروع شده که این مقدار با میانگین وزنی بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ گرم در استخرهای پرورش ماهی بخش رخ پرورش یافتهاست.
نجفی اضافه کرد: با توجه به آگاهی بالای بهرهبرداران و استفاده از روشهای مکانیزه در استخرهای پرورش ماهی و همچنین مدیریت در زمان و وزن مناسب رهاسازی این کار انجام شدهاست.
وی اظهار کرد: پیشبینی میشود تا پایان فصل برداشت بیش از ۷۰ تن انواع ماهی از استخرهای پرورش ماهی صید و روانه بازار مصرف شود.
رئیس مرکز جهاد کشاورزی بخش رخ اظهار داشت: بخش رخ با توجه به شرایط اقلیمی مناسب و وجود منابع آبی متعدد از پتانسیل بالایی جهت فعالیتهای آبزیپروری برخوردار است که کشاورزان میتوانند ضمن کسب درآمد در این زمینه با غنی کردن آب کشاورزی به افزایش راندمان محصولات تولیدی خود نیز کمک کند.
وی گفت: در حال حاضر از سیاستهای واحد شیلات مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان میتوان به استفاده بهینه از استخرهای ذخیره آب کشاورزی موجود و تشویق کشاورزان جهت ماهی دار نمودن آنها اشاره کرد.
نجفی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح گامهای موثری در جهت تولید گوشت سفید و توسعه اشتغال پایدار برداشته میشود تاکید کرد: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی باعث توسعه آبزیپروری و بهرهوری بهینه از منابع آبی موجود در بخش کشاورزی خواهد شد.
وی گفت: با توجه به ظرفیتهای ویژه در زمینه پرورش آبزیان و اشتیاق کشاورزان به فعالیت در این زمینه و با هدف بررسی مسائل بهرهبرداران از استخرهای پرورش ماهی، بازدیدهای دورهای از این واحدها در دستور کار مرکز جهاد کشاورزی بخش رخ قرار گرفتهاست.
نجفی خاطرنشان کرد: پرورش ماهی در استخرهای کشاورزی یکی از راهکارهای تولید آبزیان با حداقل مصرف منابع است.
وی ادامه داد: با پرورش ماهی در استخرهای ۲ منظوره ذخیره آب کشاورزی، نیازی به مصرف آب اضافی نیست و تجارب پرورشدهندگان ماهی نشان میدهد بین اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار و پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی تعارضی وجود ندارد.
وی با اشاره به مزایای پرورش ماهی دراستخرهای ذخیره آب کشاورزی اظهار کرد: پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی موجب میشود آب خروجی از استخر غنی شده و املاح و برخی از مواد مورد نیاز گیاه به صورت محلول به گیاه برسد و در نتیجه موجب افزایش تولید محصولات کشاورزی و بهبود کیفیت آن شود. همچنین میزان مصرف کود را تا مقداری کاهش میدهد که این موضوع باعث کاهش هزینههای کشاورز شده و مشکلات زیستمحیطی را نیز کم میکند.
نجفی خاطر نشان کرد: کشاورزان امسال به دلیل قطع مکرر برق در منابع آبی چاههای کشاورزی و خطر حاصل آن در آبزیپروری نسبت به سنوات قبل تعداد کمتری بچه ماهی در استخرها رها و تولید کاهش داشتهاست.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید