



به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تابان تربت؛ دکتر عباس خاشعی سیوکی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در دانشگاه تربت حیدریه ۳۹ عضو هیئت علمی فعالیت دارند و نسبت استاد به دانشجو ۵۰ و این در حالی است که رقم استاندارد آن ۲۰ است.
وی تصریح کرد: با هدف استانداردسازی اعضای هیئت علمی در این مرکز دانشگاهی مجوز جذب ۲۹ عضو هیئت علمی اخذ شده که تا خردادماه امسال ۲۰ نفر مصاحبه شدند و تا پایان سال شروع به کار خواهند کرد.
خاشعی بیان کرد: در حال حاضر ۱۹۷۰ دانشجو در ۱۶ رشته تا مقطع کارشناسی ارشد در این دانشگاه تحصیل میکنند که امسال مجوز رشته دکترا هم برای این مرکز علمی نیز اخذ شده و این در حالی است که برای داشتن رشتهها و مقاطع بیشتر تحصیلی باید حداقل استاد آن رشته استخدام و حکم داشتهباشند در غیر اینصورت مجوز اضافه شدن مقطع و رشته جدید به دانشگاه را نمیدهند.
وی با بیان اینکه از مجموع ۱۶ رشته کارشناسی دو رشته مهندسی معماری و مهندسی باغبانی به دانشگاه اضافه شده، افزود: رشته مهندسی باغبانی تنها رشته مهندسی کشور است که در دانشگاه تربت حیدریه بورسیه است.
بورسیه ۵ رشته مهارتی در دانشگاه تربت حیدریه
رئیس دانشگاه تربت حیدریه گفت: برخی رشتهها در دانشگاه با هدف مهارت آموزی و اشتغال متناسب با مزیتهای منطقه راه اندازی کردیم که این رشتهها شامل؛ مهندسی برق، کامپیوتر، صنایع، مکانیک و تولیدات گیاهان دارویی راه اندازی شد که در هر رشتهای افراد رقابت میکنند و بعد از چهار سال به تعداد روزهایی که کارآموزی میروند همان شرکت یا واحد صنعتی نیرو را انتخاب و استخدام میکند.
وی گفت: با توجه به اهمیت موضوع از مجموع ۲۹ نفر جذب هیئت علمی ۱۰ نفر از اعضا برای رشتههای مهارت آموزی استخدام می شوند، البته شرایط جذب هیئت علمی در این مرکز علمی هم با محوریت افراد بومی، کارآمد و پژوهش محور انجام میشود.
خاشعی به افزایش ۹۷ درصدی بودجه این دانشگاه در سالجاری اشاره کرد و افزود: از سال ۹۶ تا ۴۰۱ بودجه دانشگاه تغییر نداشته و همان اعتباری بوده که وزارت علوم اختصاص داده و این بودجه فقط کفاف هزینههای جاری را میداد.
رئیس دانشگاه تربت حیدریه اظهار داشت: این در حالی است که جذب هیئت علمیبودجه نیاز داشت و لذا تلاش کردیم بودجه دانشگاه را ۹۷ درصد که بخشی در وزارت و بخشی نیز با کمک نماینده مجلس در سازمان برنامه و بودجه انجام گرفت، افزایش دهیم.
وی به حوزه ساخت و ساز در دانشگاه تربت حیدریه اشاره کرد و گفت: این مرکز علمی هنوز در حال توسعه و نیازمند کارعمرانی است و هنوز خوابگاه نداریم، البته دو خوابگاه به صورت مشارکتی و خبرساز در حال ساخت است که یکی از آنها با مشارکت مهندس مروج تربتی تا دوسال آینده به بهره برداری می رسد.
خاشعی افزود: خوابگاه متاهلین در با محوریت جوانی جمعیت با ۳۴ واحد در سوئیتهای ۴۵ متری برای خانواده دانشجویی نیز در حال ساخت است.
وی بیان کرد: تا دوماه آینده طبقه اداری سلف دانشگاه به بهره برداری می رسد و مسجد دانشگاه هم که خیرساز است و تمام مصالح آن توسط خیرین تامین شده تا مهرماه به بهره برداری می رسد.
خاشعی به محوطه سازی در محل دانشگاه و افتتاح آزمایشگاه هاینک در پژوهشکده زعفران اشاره کرد و گفت: برای محوطه سازی حدود ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده و تجهیز آزمایشگاه هایتک (جذب اتمی پژوهشکده زعفران) که تمام فلزات سنگین آب، خاک و گیاه در این آزمایشگاه مورد آزمایش قرار میگیرد با اعتبار ۳ میلیارد تومان در هفته دولت به بهره برداری می رسد.
رئیس دانشگاه تربت حیدریه گفت: براساس مزیتهای این منطقه و همچنین با توجه به نزدیکی به معادن سنگان خواف، در کنار فعالیت پژوهشکده زعفران با راه اندازی دو پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم و پژوهشکده معدن، پژوهشگاه تربت حیدریه تکمیل میشود.
خاشعی ادامه داد: مجوز پژوهشکده نوغانداری و صنعت ابریشم اخذ شده و بدنبال آن هستیم این پژوهشکده در محل اداره نوغانداری راه اندازی و مشکلات توغانداران و ابریشم کشان حل شود، در عین حال با توجه به بودجههای وزارت علوم و عدم رغبت به ساخت ساختمان جدید برای پژوهشکده نوغانداری این موضوع مهم و مورد نیاز منطقه همراهی مسئولان این خطه را می طلبد.
وی اظهار کرد: با معادن سنگان خواف تفاهم نامهای منعقد خواهد شد تا ضمن تحصیل دانشجویان علاقمند در رشتههای معدنی و جذب هیئت علمی در این رشته، زمینه راه اندازی پژوهشکده معدن نیز فراهم شود.
وی به رتبه ۸ دانشگاه تربت حیدریه در زمینه هزینه کرد فرهنگی و رتبه ۲ برای تعدد فعالیت فرهنگی اشاره کرد و افزود: بعد از اغتشاشات آبان ماه در حوزه فرهنگ سازی دانشجویان کار شده و در حالی که دانشجویان نگرشهای عمیقی نسبت به مسایل روز نداشتند، لذا یک برنامه مدون فرهنگی تهیه کردیم و در هفته اخیر در رتبه بندی دانشگاههای کشور دانشگاه تربت حیدریه به لحاظ بودجه فرهنگی رتبه ۸ و تعدد فعالیتها رتبه ۲ را کسب کردهاست.
خاشعی همچنین رتبه بنیاد حامی خیرین دانشگاه در کشور را ۳ اعلام کرد و گفت: بنیاد خیرین حامی دانشگاه با محوریت جذب خیر و بودجه به عنوان سومین بنیاد خیرین حامی دانشگاههای کشور انتخاب شده که خیرین در حوزه ساخت مسجد دانشگاه که تمام این پروژه خیر ساز است و همچنین خوابگاههای دانشجویی و بورسیه دانشجویان ورود داشتهاند.
وی در خصوص جذب داتشجو گفت: امسال ۱۵۰ دانشجو را بیشتر از سال ۱۴۰۰ جذب کردیم و این در حالی است که در سال ۹۹ ما با توجه به سیاستهای وزارت علوم با کاهش جمعیت دانشجو مواجه بودیم.
رئیس دانشگاه تربت حیدریه گفت: در جاهایی که ارتباط صنعت و دانشگاه قوی بوده در آن صنعت پیشرفت قابل ملاحظهای داشتیم و نمونه بارز آن صنعت موشکی و هستهای کشور است که اندیشمندانی داریم که استاد دانشگاه هم هستند و بر همین اساس برای ارتباط صنعت و دانشگاه به حوزه صنایع این خطه ورود کردیم و برای شروع بورسیه کردن رشتههای مهارتی دانشگاه را راه اندازی کردیم.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید