



حسن کاظمی قمی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: انتخابات در عراق در مقایسه با سایر کشورهای عربی منطفه نماد کاملی از مردم سالاری و دموکراسی است و انتخابات پارلمانی به دلیل جایگاه ویژه ای که در سرنوشت سیاسی و حاکمیت ملی دارد از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی تصریح کرد: این موضوع وقتی بیشتر اهمیت پیدا می کتد که بدانیم سرنوشت انتخابات پارلمانی عراق منجر به انتخاب شخص اول این کشور برای اداره امور می شود که بانک مرکزی و تمامی مراودات سیاسی و اقتصادی و تنظیم و تصویب قراردادها با کشورهای خارجی تحت نظر مستقیم نخست وزیر اداره می شود.
کاظمی قمی بیان داشت: دور چهارم انتخابات پارلمانی در عراق در شرایطی کاملا سالم و فضایی آرام و امن برگزارشد و این بدان معناست که عراق به لحاظ امنیتی به آرامش رسیده و نیازی به حضور نیروهای خارجی ندارد و مردم این کشور می توانند امنیت عراق را در مبارزه با تروریسم تامین کنند.
سفیر سابق ایران در عراق به نتایج انتخابات پارلمانی این کشور اشاره کرد و افزود: بر اساس اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق نتیجه لیست های پیروز مشخص شده و اکنون گام دوم یعنی تشکیل پارلمان و دولت جدید در دستور کار فرار گرفته است.
فراکسیون اکثریت پارلمان عراق مامور انتخاب نخست وزیر
وی اضافه کرد: بر اساس قانون اساسی با توجه به اینکه نخست وزیر مفام نخست در عراق محسوب و مسوول تشکیل کابینه است، لذا نخستین اقدام نمایندگان منتخب، تشکیل فراکسیون اکثریت در پارلمان عراق است.
سفیر سابق ایران در عراق افزود: این بدان معناست که هر فراکسیونی که بتواند اجماع لیست های دیگر را بدست اورد و فراکسیون اکثریت را تشکیل دهد می تواند نخست وزیر را به رییس جمهور پیشنهاد بدهد تا در مجلس نمایندگان به تصویب برسد، لذا در حال حاضر رایزنی ها میان لیست های پیروز در عراق آغاز شده است.
وی بیان کرد: بر اساس اعلام کمیساریای عالی انتخابات عراق در صدر لیست های پیروز سائرون و فتح فرار گرفتند و با توجه به رقابت نزدیک و اینکه لیست قاطع پیروز وجود ندارد طبیعی است که رایزنی ها برای تشکیل فراکسیون اکثریت زمانبر باشد.
سفیر سابق ایران در عراق اظهار کرد: اینکه گفته می شود لیست سائرون بیشترین رای را در میان لیست های پیروز دارد و می تواند فراکسیون اکثریت و در نهایت دولت را انتخاب کتد فقط یک احتمال است چراکه همین میزان احتمال دارد که سایر لیست های پیروز به اجماع رسیده و فراکسیون اکثریت مجلس را از آن خود کنند.
کاظمی قمی پیش بینی کرد با توجه به رقابت نزدیک بین لیست های پیروز تشکیل فراکسیون اکثریت پارلمان عراق بین چهار تا شش ماه بطول انجامد اما پارلمان اصلی عراق بزودی تشکیل خواهد شد.
پیروزی ائتلاف مقاومت و ضد آمریکایی در انتخابات بیانگر بلوغ سیاسی مردم عراق است
سفیر سابق ایران در عراق گفت: مردم عراق در چهارمین دوره انتخابات پارلمانی با حمایت از محور مقاومت و ضد آمریکایی در حال تسری پیروزی های خود از میدان نظامی به میدان سیاسی هستند.
وی مهمترین مزیت این انتخابات را پیروزی جریانات اسلامی و حامی محور مقاومت عنوان کرد و گفت: با توجه به انتخاب لیست های ضد آمریکایی و حامی مقاومت بنظر می رسد مجلس جدید عراق حمایت بیشتر و مستحکم تری از جبهه مقاومت داشته و در روابط خارجی مستقل تر عمل خواهد کرد.
سفیر سابق ایران در عراق خاطر نشان کرد: پیروز اصلی انتخابات پارلمانی عراق مردم هستند که در رقابتی سالم و آرام سعی کردند تا مطالبات و سرنوشت خود را از طریق انتخابات تعیین کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید