



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ پس از زلزله کرمانشاه حساسیت های ملی در خصوص مدیریت بحران افزایش یافت و از آنجا که شهرستان تربت حیدریه جزء مناطق زلزله خیز کشور به شمار می رود و تاکنون زلزله های نسبتا شدیدی در آن ثبت شده، پی گیر پروژه ساختمان مدیریت بحران شدیم.
تکمیل، تجهیز و راهاندازی ساختمان مدیریت بحران تربت حیدریه از نظر امکانات برای امدادرسانی سریع در صورت بروز حوادث طبیعی ضروری به نظر میرسد، ضرورتی که اکنون با چالش جدی کمبود اعتبارات مواجه است.
با تصویب ستاد مدیریت بحران شهرستان، جانمایی ساختمان مدیریت بحران در جنوب شهر تربت حیدریه ابتدای محور تربت حیدریه به گناباد جنب میدان بار انجام شد و حتی ساخت آن آغاز شد و اکنون در وضعیت نامناسبی نیز به سر می برد.
در صورت تجهیز این ساختمان میتوانیم ستاد مدیریت بحران شهرستان را در مواقع بروز حوادث در این مکان تشکیل داده تا بتوانیم کمک رسانی را در مکانی مناسب و امن مدیریت و انجام دهیم.
نیمی از اعتبارات ساخت پروژه را باید وزارت کشور تامین کند
معاون فنی شهردار تربت حیدریه و مسئول پیشین پی گیری این پروژه در این خصوص اظهار داشت: پروژه با اختصاص 2 میلیارد ریال بودجه از محل اعتبارات شهرداری در مرحله اسکلت و بتن است و 50 درصد پیشرفت دارد.
جواد عظیمی گفت: با توجه به بحران مالی شهرداری، 50 درصد دیگر این پروژه باید از محل وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران تامین شود زیرا نام این مرکز ساختمان مدیریت بحران شهرستان است و فرمانداری بعنوان زیر مجموعه وزارت کشور باید در ساخت و فرماندهی آن مشارکت داشته باشد.
وی می افزاید: ما در شهرستان فقط بحران زلزله نداریم، اگر تدابیر شهرداری نبود امروز میدان های مرکزی شهر در هنگام بارندگی زیر آب می رفت!!!
(هرچند در حال حاضر و در مواقع بارندگی میدان مرکزی و چهارراه های متتهی و برخی معابر دائم دچار آبگرفتگی است)
معاون شهردار تربت حیدریه اظهار کرد: البته با وجود تلاش های صورت گرفته هنوز ما در مدیریت بحران مشکل داریم، اگر بارندگی بزرگی اتفاق بیفتد منطقه شهرک ولی عصر(عج) در خطر آب گرفتگی است، از سوئی دیگر برخی سازمانها و ادارات از جمله آتش نشانی شهر نیز از امکانات بالایی برخوردار نیستند.
مدیریت بحران آب در اولویت وزارت کشور قرار دارد
معاون عمرانی فرماندارتربت حیدریه بیان داشت: بودجه وزارت کشور بیشتر به سمت مدیریت بحران آب اختصاص یافته تا زلزله، اما با این وجود فرمانداری مکاتبات لازم را با وزارت کشور، استانداری و حتی معاون برنامه ریزی رییس جمهور انجام داده، اما متاسفانه بودجه های دولتی کاهش یافته است.
رجبعلی علی نیا افزود: در حال حاضر اتاق مدیریت بحران هلال احمر برای چنین مواقعی در نظر گرفته شده که به نظر کافی نیست و ضروری است تا به هر نحو ممکن ساختمان مدیریت بحران در شهرستان احداث و تجهیز شود.
وی گفت: ما نیاز به تحول فکری در مدیریت داریم، باید به سمت الکترونیکی شدن مدیریت بحران برویم، از سوئی دیگر باید تمام خانواده ها کارت آموزش هلال احمر دریافت کنند تا در هنگام حوادث احتمالی از آسیب ها و تلفات کاسته شود.
علی نیا با بیان اینکه بحران فقط زلزله نیست، افزود: ما بحران های زیادی در کشور داریم که هم از بالا به پایین است و هم پایین به بالا، لذا باید برای هر اتفاق و بلایای طبیعی اماده باشیم که در صورت بروز احتمالی این سوانح بتوانیم با مدیریت بموقع و اثر گذار در کاهش تلفات تاثیر گذار باشیم.
رییس جمعیت هلال احمر تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: شورای مدیریت بحران که فرماندار ریاست آن را بعهده دارد در فرمانداری مستقر است اما ساختمان نیمه کاره که توسط شهرداری در ابتدای ورودی محور تربت حیدریه به گناباد احداث شده، جانمایی ستاد مدیریت بحران است و هنوز راه اندازی نشده است.
رضا مومن زاده بر لزوم راه اندازی و تجهیز این ساختمان برای تسریع در مواقع امداد رسانی تاکید کرد و گفت: در حال حاضر در هلال احمر یک اتاق بنام مدیریت بحران امورات را پیگیری می کند و این پیگیری ها نیز در فرمانداری شهرستان نیز انجام می شود.
نکته مثبت اینجاست که همه دست اندرکاران بر لزوم راه اندازی و تجهیز ساختمان مدیریت بحران تاکید دارند و چشم انتظار روبان بری آن هستند اما اعتبارات محدود دولتی گریبان این طرح را هم گرفته است و امید می رود با تدبیر مسوولان شهرستان با یک وحدت رویه این پروژه نسبتا مهم و ضروری را به بهره برداری برسانند تا در مواقع سوانح و بلایای طبیعی بخشی از مشکلات بوسیله آن برطرف شود.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید