



حسین آبنیکی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت؛ اظهار کرد: امروز در آستانه دومین سالگرد برجام قرار گرفتیم و طرف آمریکایی برای امتیاز گرفتن در حوزه های دفاعی و امنیتی بحث مذاکره مجدد را مطرح کرده، موضوعی که حتی برخی کشورهای اروپایی جدای از برجام به دنبال آن هستند، اما آمریکا قصد دارد تا این موضوع را در این توافق بگنجاند.
وی تصریح کرد: با وجود تاکید مقامات کشورمان و طرف های اروپایی مبنی بر غیر قابل مذاکره بودن مجدد برجام، آمریکا با سیاست جدید خود به دنبال حفظ برجام با اهرم فشار برای دستیابی به امتیازات بیشتر است.
آبنیکی به چرایی حفظ برجام از سوی طرف های غربی اشاره کرد و افزود: پروتکل برجام یک توافق خوب برای 5+1 است، زیرا در مدت دو سال از عمر این توافق بین المللی کارشکنی های آمریکا و اروپا در اجرای آن، ایران پایبند به برجام را از بسیاری منافع خود محروم کرده است.
وی تاکید کرد: راهبرد ترامپ این است تا تصمیم نهایی را در لحظات پایانی اعلام کند تا ضمن ایجاد احساس تنش و اضطراب برای طرف ایرانی و جذابیت کاذب برای خودش بتواند به اشکال گوناگون اهرم فشار را بر ایران بیشتر کند.
رییس سابق مرکز توسعه انرژی اتمی بیان کرد: رییس جمهور آمریکا هر سه ماه یکبار حرف خروج از برجام را بر سر زبانها می اندازد اما در عمل از برجام خارج نمی شود و این نمایش و خیمه شب بازی تعلیق تحریمها را گاهی با سخنرانی در تریبون های رسمی و گاهی هم مثل این بار با صدور بیانیه اعلام می کند.
آبنیکی اظهار کرد: در سیاست جدید کاخ سفید، آمریکا خواسته تا ایران مجوز بازرسی ها از سایت های نظامی را به بازرسان بین المللی بدهد و همچنین این توافق بدون تاریخ انقضا دائمی و مسائل موشکی و دفاعی نیز در توافق برجام گنجانده شود، موضوعی که بارها با واکنش صریح مقامات کشورمان مواجه شده است.
وی اظهار داشت: آمریکا همچنان به دنبال باج خواهی از ایران در حوزه های مختلف است و لذا هیچگاه عملا تحریمها را لغو نخواهد کرد و با بیان تعلیق به دنبال فشار و امتیاز گیری بیشتر است.
هنوز اقدام شاخصی در برابر بدعهدی آمریکایی ها انجام نشده است
رییس سابق مرکز توسعه سازمان انرژی اتمی گفت: مسوولان مذاکره کننده ابتدا معتقد بودند که لغو تحریمها زمانبر است اما در ادامه متوجه شدند آمریکا قصد اجرای تعهدات خود را ندارد و با وجود این نتیجه گیری اما اقدام قاطع و شاخصی در برابر این بدعهدی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه مردم ایران به دنبال منافع برجام هستند و عملا منفعتی را نمی بینند، گفت: مهمترین چالش برای اقتصاد ایران برقراری ارتباط با بانک های بین المللی و اروپایی بود که هنوز پس از گذشت دو سال از توافق این مقوله مهم و اساسی محقق نشده است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید