



به گزارش خبرنگار تابان تربت؛ علی محمدی صبح امروز در حاشیه این دوره آموزشی گفت: با هماهنگی و مساعدت معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان، نخستین دوره آموزش ابریشم کشی در بخش بایگ تربت حیدریه آغاز شد.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش بایگ تربت حیدریه 75 درصد ابریشم کشور را تولید می کند اما متاسفانه مراحل بعد از تولید نخ. در این منطقه صورت نمی گرفت که با هماهنگی انجام شده با آموزش ابریشم بافی کشور برای هنرمندان منطقه، تولیدات صنایع دستی ابریشمی نیز در این منطقه احیا خواهد شد.
وی تصریح کرد: با توجه به کمبود پیله در شش ماهه دوم سال و بیکار شدن برخی هنرمندان، ابریشم کشان از این طریق می توانند با یادگیری ابریشم بافی به فعالیت خود ادامه دهند و با تهیه بسته سوغات از بافته های خود، ضمن تکمیل زنچیره تولید تا مصرف، درامد بیشتر عاید خود کنند.
بخش بایگ تربت حیدریه در دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد با ۲۵۰۰ کارگاه ابریشم کشی بیش از ۷۰ درصد نخ ابریشم مرغوب کشور را تو لید می کرد که در ادامه با توجه به قاچاق این کالا از کشورهای آسیای میانه و چین تعداد کارگاهها در پایتخت ابریشم کشور به ۴۰۰ کارگاه تقلیل یافت.
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی ۲۵۰۰ کارگاه ابریشم کشی ۵۴۰۰ تن تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از ۱۱۰ تن کاهش یافته است.
یکی از مهمترین معضلات ابریشم کشان علاوه بر قاچاق کالا، فقدان صنایع تبدیلی است که با ورود دستگاههای متولی می توان این صنعت جهانی را احیا کرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید