بدون نظر
 
گزارش اختصاصی تابان تربت از قِصه پر غُصه بافت فرسوده!
اشتهای سیری ناپذیرِ سود تسهیلات بانکی، درآمد شهرداری تربت حیدریه را می بلعد
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۶ در ۵:۳۰ ق.ظ
 
نرخ بالای سود تسهیلات بانک شهر به شهرداری تربت حیدریه، پیرامون اجرای بافت فرسوده واقع در خیابان آیت الله طالقانی بلای جان مدیریت شهری شده و چنانچه تدبیری برای تسویه بدهی آن اتخاذ نشود، شهرداری باید دهها سال آینده، همان درآمد اندک خود را بابت این سو، مدیریت به بانک شهر پرداخت کند.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، یکی از فعالیت های مهم شهرداری ها بخصوص در کلان شهرها و شهرهای با جمعیت متوسط نوسازی و یا بهسازی مناطق فرسوده است، حال آنکه این مناطق در مراکز شهرها واقع شده باشد مدیریت شهری را مجاب می کند تا با ارائه یک برنامه مدون و حساب شده بافت فرسوده را نوسازی کرده و به منبع در آمدی برای شهرداری تبدیل کند.

 

شهر 130 هزار نفری تربت حیدریه بعد از مشهد، سبزوار و نیشابور بعنوان چهارمین شهر بزرگ خراسان رضوی به لحاظ وسعت و جمعیت از این قاعده مستثنی نیست و در برخی مناطق شهری با چنین بناهای قدیمی و بافت فرسوده مواجه است و اگر مدیریتی هوشمند و حساب شده برای آن برنامه ریزی می کرد امروز شاهد تغییر مبلمان شهری در تربت حیدریه بودیم.

 

بافت فرسوده  واقع در خیابان آیت الله طالقانی یکی از مناطق قدیمی در محدوده میدان مرکزی واقع شده که طبق مصوبه شورای شهر سوم، عملیات اجرایی پروژه تخریب و نوسازی فاز نخست آن در حدود 10 هکتار با خرید و تملک اراضی در سال 1389 آغاز شد.

برای اجرای این پروژه شورای شهر و شهرداری وقت 500 میلیارد ریال اوراق مشارکت را از بانک شهر خریداری کرده و پس از طی جلسات مختلف و رایزنی ها انجام گرفته مجدد این 500 میلیارد را در بانک سرمایه گذاری کردند و به استناد آن تسهیلات بانکی دریافت کردند.

 

قصه پر قصه بافت فرسوده شهر تربت حیدریه وقتی جالب تر می شود که اعضای شورای سوم بجای مدیریت در اوراق و تسهیلات بانکی و پرداخت بدهی پیرامون اجرای پروژه، به دلیل سوء مدیریت، بدهی 53 میلیارد تومانی را در پایان دوره مدیریت خود برای شهر به ارمغان آوردند.

 

نرخ بالای سود تسهیلات بانک شهر به شهرداری تربت حیدریه، پیرامون اجرای بافت فرسوه در خیابان طالقانی بلای جان مدیریت شهری شده و چنانچه تدبیری برای تسویه بدهی آن اتخاذ نشود، شهرداری باید دهها سال آینده، همان درآمد اندک خود را بابت این سو، مدیریت به بانک شهر پرداخت کند.

این سناریوی تاسف بار سوء مدیریت، همچنان در دوره چهار هم بعنوان بزرگترین معضل شهر تربت حیدریه حکمفرما بود و علی رغم رایزنی های متعدد اعضا و همچنین  تلاش برای تسویه بدهی، متاسفانه در پایان دوره چهارم بر حجم این بدهی افزوده شد و بطوریکه اگر بانک شهر در حق مردم تربت حیدریه لطف و مساعدت کند( که احتمال آن بسیار ضعیف است) در حال حاضر بدهی 53 میلیارد تومانی به 88 میلیارد تومان رسیده و در غیر اینصورت بیش از 100 میلیار تومان مدیریت شهری به بانک شهر بدهکار خواهد بود.

 

جالب تر از همه اینکه در شرایطی که شهرداری تربت حیدریه به بانک شهر میلیارد ها تومان بدهکار است 60 درصد اجرای این پروژه را به شرکت زعفرانیه واگذار کرده و 40 درصد دیگر خود را نیز سهیم کرده است!!

 

تنها راه نجات بافت فرسوده مشارکت های مردمی

رئیس شورای اسلامی شهر تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: حدود 8 سال است که پروزه بافت فرسوده این شهر به دلیل مشکلات در حوزه مدیریتی فریز شده و با توجه به مراجعات مکرر شهروندان، شورای چهارم تصمیم گرفت این پروژه را از حالت فریز خارج کرده و با ارائه طرح و نقشه های موجود شهروندان اقدام به خرید و فروش و ساخت و ساز کنند، زیرا تنها راه نجات بافت فرسوده در مشارکت های مردمی است.

 

نادر سلیمانی تصریح کرد: مساحت بافت فرسوده دارای طرح در فاز نخست حدود 10 هکتار است که 3 هکتار آن تاکنون توسط شهرداری، شرکت زعفرانیه و شرکت مادر تخصصی شرق تملک شده است.

 

رئیس شورای شهر تربت حیدریه پیش از این گفته بود: هر میزان از املاک مالکان در مسیر پروژه قرار داشته باشد 8 برابر آن پروانه مسکونی و یا 2 متر پروانه تجاری رایگان توسط شهرداری اعطا خواهد شد.

 

وی ادامه داد: اجرای پروژه بافت فرسوده خیابان طالقانی یکی از اولویت های مهم شورای پنجم است و در تلاش هستیم تا با ادامه رایزنی ها ابتدا از افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی بانک شهر جلوگیری کنیم.

 

نادر سلیمانی افزود: شورای سوم باید بعنوان یک تسهیلات سررسیدی بدهی 50 میلیارد تومانی خود را با بانک شهر تا پایان سال 93 تسویه می کرد اما سوء مدیریت اعضا در اجرای این پروژه باعث شد علی رغم مبالغی که به بانک شهر پرداخت شده این بدهی در پایان سال 93 به 53 میلیارد تومان افزایش یابد.

 

وی با بیان اینکه در دوره چهارم مدیریت شورای شهر جلسات متعددی در مشهد و تهران با مسئولان بانک شهر برگزار شده، افزود: در این چهار سال در تلاش بودیم تا این مبلغ را بعنوان یک تسهیلات سررسیدی مطرح کنیم تا علاوه بر ممانعت از افزایش نرخ بالای سود بانکی، بتوانیم بدهی بافت فرسوده را در یک نقطه ای بصورت ثابت متوقف کنیم.

 

رئیس شورای شهر تربت حیدریه گفت: در حال حاضر بدهی شهرداری تربت حیدریه پیرامون بافت فرسوده در پایان سال 95 به 88 میلیارد تومان رسیده و با احتساب 69 میلیارد تومان املاک شهرداری در محدوده بافت فرسوده که اگر فروخته شود فقط 20 میلیار تومان به بانک شهر بدهکار خواهیم بود.

 

سلیمانی گفت: این احتساب بدهی در شرایطی است که بانک شهر با موضوع سررسیدی کردن تسهیلات خود به شهرداری تربت حیدریه موافقت کند و چنانچه چنین توافقی صورت نگیرد شهرداری با احتساب دیرکرد و جریمه در اجرای پرداخت بدهی، بیش از 100 میلیارد تومان باید به بانک شهر بپردازد.

 

پیش از این اعضای شورای اسلامی سوم و چهارم از اجرای پروژه تجاری و اداری زعفرانیه، بازگشایی خیابان 24 متری و همچنین ساخت مجتمع مسکونی 428 واحدی در بافت فرسوده خبر داده بودند که به جز مجتمع تجاری و اداری که تقریبا پیشرفت خوبی داشته، ادامه طرح ها همچنان در هاله ای از ابهام است.

 

به گفته اعضای شورای پنجم با احتساب بدهی شهرداری به بانک شهر از ابتدای سال 90 تا کنون میانگین ماهانه 500 میلیون تومان به بدهی بافت فرسوده در بانک افزوده می شود، اما طبق گفته کارشناسان این مبلغ بیش از اینهاست و حتی با پرداخت دیرکرد و جریمه ها ماهانه حدود یک میلیارد تومان به بدهی بافت فرسوده افزوده خواهد شد.

 

این در شرایطی است که در آمد اندک شهرداری کفایت مدیریت شهری را نمی کند و در طول سال چندین بار برای پرداخت حقوق کارگران و کارمندان و پیمانکاران با مشکل مواجه است.

 

به گفته رئیس شورای شهر، شهرداری تربت حیدریه باید روزانه 200 میلیون تومان درآمد داشته باشد تا حداقل بدیهیات مدیریت شهری را بتواند به سرانجام برساند.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort