



به گزارش خبرنگار تابان تربت، محور زاوه به طول 80 کیلومتر از غرب و شرق به ترتیب شهرستانهای تربت حیدریه و باخرز و در ادامه شهرستانهای تربت جام و تایباد و مرز دوغارون را به یکدیگر متصل می کند که به لحاظ اقتصادی از جایگاه ویژه ای در خراسان رضوی برخوردار است.
وجود کارخانه سیمان زاوه و تردد بونکرهای حمل سیمان به راه آهن و آسیای میانه و همچنین تردد تریلی های حامل کالا به مرز دوغارون و بالعکس این محور را به یکی از پر حادثه ترین جاده های خراسان رضوی تبدیل کرده، بطوریکه سالانه دهها تن در این محور قربانی می شوند.
فصل برداشت زعفران در آبانماه مزید بر علت شده و با توجه به اینکه این محور قطب تولید زعفران ایران و جهان محسوب می شود، گره ترافیکی و حوادث این جاده را افزون کرده، بطوریکه محور زاوه به باخرز و تربت حیدریه را به عبور از گذرگاه مرگ معروف کرده است.
عرض کم پل ها و جاده و نبود پلیس راه، از عوامل حادثه ساز محور زاوه
هرچند قسمتی از این محور توسط اداره راه و شهرسازی مرمت، بهسازی و تعریض شده، اما پل های کم عرض، پیچ های خطرناک، و رفع نشدن نقاط حادثه خیز روستاهای حاشیه جاده و همچنین عرض کم جاده بخصوص در 28 کیلومتری دولت آباد به تربت حیدریه، حادثه آفرین شده و نارضایتی مردم منطقه را به همراه داشته است.
یکی از رانندگان کامیون های سنگین در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: محور زاوه به تربت حیدریه و مرز دوغارون به لحاظ اقتصادی حائز اهمیت است، اما به هیچ عنوان کیفیت مناسب ندارد و دائم برای رانندگان و مردم منطقه حادثه ساز شده است.
علی حسینی افزود: روستاهای حاشیه جاده، عرض کم پل ها و جاده و نبود پلیس راه در این محور، آسفالت نامناسب و همچنین پیچ های خطرناک از عمده ترین دلایل حوادث اخیر است که خانواده های زیادی را داغدار کرده است.
فرمانده پلیس راه تربت حیدریه: محور زاوه ظرفیت تردد روزانه 12 هزار خودرو را ندارد
فرمانده پلیس راه تربت حیدریه با بیان اینکه روزانه 12 هزار خودرو در محور زاوه تردد دارند، افزود: حجم انبوه خودروها در این جاده اقتصادی بخصوص در ایام فصل برداشت زعفران باعث شده تا گره ترافیکی سنگینی ایجاد شود و به همین جهت حادثه ساز شد است.
سرهنگ حسین میش مست اظهار داشت: طرح ترافیکی زعفران به پلیس راه استان ارسال شده و قرار است از ابتدای فصل برداشت زعفران، روزانه 3 تیم گشتی در این محور تردد داشته باشند و در صورت ترافیک سنگین چند تیم از پلیس راه استان به این تیم ها اضافه می شوند.
وی بیان داشت: در ادامه این طرح، در شورای ترافیک شهرستان زاوه مصوب شده تا بونکر های حمل سیمان از ساعت 7 تا 9 صبح و همچنین 14 تا 16 بارگیری و تردد نداشته باشند.
فرمانده پلیس راه تربت حیدریه خاطر نشان کرد: بیشترین تمرکز خود را در این محور به وانت بارها معطوف خواهیم کرد و با خودروهایی که برای برداشت محصول زعفران، کارگران را در وانت بارها حمل می کنند به شدت برخورد خواهد شد.
وی با بیان اینکه در 6 ماهه نخست امسال تصادفات منجر به فوت نسبت به مدت مشابه پارسال 14 نفر کاهش داشته، افزود: با پیگیر های نماینده منطقه در تلاشیم تا پلیس راه محور زاوه، بعنوان پلیس راه مصوب اعلام شود.
ضرورت دو بانده شدن محور زاوه به تربت حیدریه
به گفته مسئولان راه و شهرسازی پروژه دو بانده شدن محور تربت حیدریه به زاوه با اعتبار 500 میلیارد ریال اعتبار در اولویت قرار گرفته که با تزریق قطره چکانی اعتبار نمی توان این محور را به سرانجام رساند.
شهرستان 75 هزار نفری زاوه در فاصله 178 کیلومتری مشهد واقع شده که 85 درصد مردم این منطقه در روستاها زندگی می کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید