



به گزارش تابان تربت، علی ربیعی صبح امروز در جلسه جمع بندی سفر یک روزه به تربت خیدیه افزود: اهمیت موضوع زمانی برای ما بیشتر مشخص می شود که بدانیم در وضعیت کنونی علاوه بر مشکل اشتغال با بحران منابع آبی مواجه هستیم و از سوی دیگر کشور به سمت سالمند شدن پیش می رود به طوری که تعداد سالمندان ایران از 7 میلیون و 200 هزار نفر در سال جاری به. 30 میلیون نفر در سالهای نه چندان دور خواهد رسید.
وی با بیان اینکه دولت استراتژی یک دست شدن ظرفیت های نظام برای رفع مشکل بیکاری را سرلوحه کار خود قرار داه است، گفت: در سیاست اشتغالزایی دولت، 20 هزار میلیارد تومان تسهیلات اختصاص یافته، پنج هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی و پنج هزار میلیارد تومان از بانک در نظر گرفته شد تا سرجمع آنها با نرخ سود کمتر به صورت تسهیلات به مردم پرداخت شود.
ربیعی همچنین اظهار کرد: برنامه دیگر دولت ازبین بردن فقر شدید، ارتقای امنیت غذایی و از بین بردن سو تغذیه است،
رکود مزمن و ۶۰ درصد کسری رشد اقتصادی
وی در بخش دیگری بیان داشت: در حوزه اشتغال با چند مساله با هم مواجه هستیم که نخستین آن وجود رکود مزمن است که از سال 87 آغاز و بیش از 60 درصد کسری رشد اقتصادی در پی داشت و اکنون نیز ایجاد اشتغال و رشد اقتصادی با توجه به بازار سرمایه، بودجه عمرانی، توان بانکی و میزان جذب سرمایه گذار خارجی در کشور دشوار است که می توان این نقایص را با افزایش بهره وری، شیوه های فنی و حرفه ای و ارتقای مهارت آموزی جبران کرد.
وی افزود: در دولت یازدهم با اختصاص 17 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط برای ثبت شغل، از ریزش 230 هزار نیروی شاغل جلوگیری شد، اما از سوی دیگر پنجره جمعیتی در آن زمان باز شد طوری که تعدادی از جوانان دهه 60 شغلی پیدا نکردند و آمار نیروهای تحصیلکرده بیکار دهه 70 که توقعات بالایی داشتند رو به افزایش گذاشت، لذا رفع این بیکاری انباشته شده نیاز به کار و تلاش زیاد و کار کارشناسانه و برنامه ریزی دارد.
ربیعی افزود: در مجموع دولت یازدهم با یک اقتصاد کوچک شده و جمعیت زیادی که به یکباره وارد بازار کار شدند، مواجه شد و لذا برنامه دولت برای حداقل یک میلیون فرصت شغلی در سال برای وضعیت فعلی امیدوار کننده است.
وی گفت: از سوی دیگر در نیمه نخست امسال به رغم ریزش شغل در کشور، 340 هزار بیمه شده جدید به جمعیت بیمه شدگان کشور افزوده شد.
ربیعی در ادامه با بیان اینکه سیاست دولت قبلا بر تولید متکی بر تولید استوار بود اما اکنون سیاست دولت اشتغال مبتنی بر نیروی انسانی است، اظهار کرد: سیاست مبتنی بر تولید بیشتر وابسته به عرضه و تقاضاست اما توجه به اشتغال عرضه نیروی کار را به همراه دارد.
وی افزود: بر این اساس معتقد هستیم توسعه اشتغال باید مبتنی بر مزیت های شهرستان باشد و داشتن صنعت بزرگ به معنای توسعه نیست بلکه حمایت مشاغل خرد مبتنی بر مزیت های منطقه ای علاج کار است.
بهترین سیاست در رفاه اجتماعی توانمند سازی است
ربیعی خاطر نشان کرد: در حوزه رفاه اجتماعی، سه دوره سیاست رفاهی ناموفق را تجربه کردیم تا به این نتیجه رسیدیم بهترین سیاست، توانمندسازی است به همین منظور امسال چهار هزار میلیارد تومان به مددجویان اختصاص یافت تا از حداقل زندگی برخوردار شوند.
وی گفت: انتهای سیاست رفاهی ما باید ابتدای سیاست اشتغال باشد و بر این اساس اشتغال مددجویان را در اولویت قرار دادیم به طوری که امسال مقرر شده است بخشی از هزینه بیمه مددجو پرداخت شود تا با کسب شغل مناسب درآمد خوبی داشته باشد.
ربیعی در بخش دیگری با بیان اینکه ظرف چهار سال اخیر دستمزد کارگران و بازنشستگان با رشد هفت درصدی از تورم پیشی گرفت، افزود: برای افزایش قدرت خرید قشر کارگران و بازنشستگان برنامه هایی در دست اجراست که این رشد با یک شیب ملایم در حال تحقق است و همچنین در 2 سال گذشته، هر سال 2 هزار و 800 میلیارد تومان به بازنشستگان کشوری اختصاص یافت.
وی در ادامه گفت: نرخ بیکاری در تربت حیدریه 11.4 درصد است که می توان آن را با یک برنامه منسجم کاهش داد و کاهش حتی یک درصد بیکاری موفقیت قابل توجهی خواهد بود که بر این اساس از ماه آینده سهم شهرستان ها از اعتبارات سیاست اشتغال مشخص می شود که می توان با این میزان، صنایع جانبی کشاورزی تربت حیدریه، گردشگری، و سایر مزیتهای اقتصادی این منطقه را گسترش داد.
به گفته ربیعی: توسعه اشتغال و تحقق پنج هزار و 484 تعهد ایجاد فرصت شغلی در تربت حیدریه مبتنی به اتکا بر مزیت های منطقه و تخصیص اعتبارات است.
وزیر تعاون در ادامه سفر خود به جنوب خراسان رضوی راهی شهرستانهای مه ولات و کاشمر شد
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید