



به گزارش خبرنگار تابان تربت، سعید باستانی صبح امروز در دیدار با وزیر جهاد کشاورزی در محل بانک زعفران ایران زمین درتربت حیدریه با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی منطقه تربت حیدریه، اظهار داشت: اقتصاد این منطقه بر اساس کشاورزی نهادینه شده و حجم کارگری و اشتغالزایی بالایی در این بخش به خود اختصاص داده، لذا با انعگاس اخبارمنفی و یا کج سلیقگی، این حوزه با چالش جدی مواجه می شود.
وی تصریح کرد: شورای ملی زعفران برای حمایت از این محصول تشکیل شده، اما همه ساله با آغاز فصل برداشت زعفران و شیطنت های دلالان مبنی بر حجم بالای تولید، میکروبی بودن زعفران و یا حجم موجود در منازل، به بازار این محصول شوک وارد شده و تولید کنندگان از این موضوع متضرر می شوند.
سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه هر یک کیلو زعفران برای کشاورز 50 میلیون ریال هزینه دارد، افزود: هر چند که این مبلغ مورد مناقشه ما و سازمان کشاورزی است اما این ارقام قابلیت اثبات شدن را دارند و لذا باید تدبیری اتخاذ شود تا در فصل برداشت محصول، کشاورزان بعنوان تولید کننده اصلی متضرر نشوند.
وی بر لزوم سورتینگ پیاز زعفران تاکید کرد و گفت: بالغ بر 60 نماینده مجلس در حوزه زعفران درگیر هستند و لذا نمی توان با توسعه کشت این محصول مقابله کرد، اما با توجه به انبارها و سالن های بزرگ تعاون روستائی و سازمانهای مرتبط در این منطقه باید موضوع سورتینگ پیاز زعفران در دستور کار قرار گیرد.
باستانی از پیله و ابریشم بعنوان دومین مشکل این منطقه یاد کرد و گفت: بخش بایگ تربت حیدریه حدود 86 درصد ابریشم کشور را تامین می کرد، اما امروز به دلیل مشکلات فراوان این حوزه با مشکل مواجه شده و لذا به دنبال صندوق حمایت از پیله و ابریشم هستیم که موافقت اولیه آن توسط معاون سازمان مدیریت و برنامه ریزی ریاست جمهوری اخذ شده است.
وی بیان داشت: انتظار ما بر این است که اگر این صندوق به هر دلیلی تشکیل نشد حداقل با سایر صندوق های حمایتی بخش کشاورزی ادغام شود تا صنعت پیله و ابریشم که می تواند 10 هزارنفر اشتغالزایی را در منطقه ایجاد کند، فعال شود.
نماینده مردم تربت حیدریه در ادامه بر لزوم تعریف چندین پروژه تحقیقاتی در این منطقه تاکید کرد و گفت: انتظار داریم سازمان تحقیقات کشاورزی که حجم زیادی از اعتبارات وزارتخانه در آنجا هزینه می شود، چندین پروژه تحقیقاتی برای زعفران، انار، پیله و ابریشم و پسته در این منطقه تعریف کرده و ثمره این تحقیقات در مزارع مورد بهره برداری قرار بگیرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید