به گزارش خبرنگار تابان تربت، سید امیر مرتضوی صبح امروز در همایش منطقه ای شورای پیشگیری از وقوع جرم جنوب خراسان رضوی در تربت حیدریه اظهار کرد: اگر سازمانها، نهادها و دوایر دولتی و بانکها وظایف خود را دقیق و صحیح انجام می دادند امروز شاهد پرونده های مختلف در حوزه قضایی نبودیم، زیرا تمام بی انظباطی های اجتماعی جامعه به دستگاه قضایی منتقل می شود.
وی از درخواست ادارت مبنی بر تشکیل شعبه ویژه و مجازات شدید برای متهمان انتقاد کرد و افزود: این درخواست ادارات برخورد با معلول است و دردی را از جامعه درمان نمی کند، لذا برخی دوایر و دستگاهها دچار روز مره گی شدند و لازم است قبل از ارجاع پرونده ها به حوزه قضایی با مدیریت صحیح مشکل را برطرف کنند.
مرتضوی اذعان کرد: فرهنگ فعالیت های جمعی در ادارات ضعیف است، در حالی که تجربه نشان داده بسیاری از معضلات اجتماعی سطح جامعه با مشارکت نهادها با سرعت عمل بهتر و نتیجه مطلوب تری مرتفع می شود.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری خراسان رضوی از عدم تقسیم کار بین دستگاهها انتقاد کرد و گفت: در بسیاری از ادارات موازی کاری وجود دارد که این فعالیت ها منجر به اتخاذ تصمیمات متفاوتی از نهادهای مختلف می شود که در حین انجام با مشکلات فراوانی روبرو می شوند.
مرتضوی خطاب به مسئولان عالی دولت در شهرستانها بر لزوم شناسائی و برخورد با مدیرانی که بیش از حد برای دستگاه قضایی پرونده سازی می کنند، تاکید کرد و افزود: مدیرانی که در انجام وظایف سازمانی خود دائم برای حوزه قضایی تولید پرونده می کنند و قادر به مدیریت و استفاده از ظرفیت های درون سازمانی برای حل مشکلات نیستند باید شناسائی و با آنان برخورد شود.
وی خواستار لحاظ درصد تقصیر مدیران در پرونده های ارجاعی به دادگستری شد و بیان داشت: دوایر دولتی و سازمانها به دنبال برخورد با شاکی و متهم هستند و این در حالی است که بخشی از قصورات پرونده به دلیل عدم نظارت کافی متوجه مدیر است.
معاون دادگستری خراسان رضوی اظهار داشت: اگر قرار است با جرائم خشن و نابهنجار برخورد شود باید دشتگاههای اجرائی همسو با سیاست های نظام حرکت کنند، زیرا در برخی از پیگیری جرائم دستگاهها نه تنها کمک نمی کنند بلکه به لحاظ شرایطی مانند انتخابات همسو با سیاست ها حرکت نمی کنند.
وی از پیشگیری علمی و عالمانه بعنوان مهمترین سیاست در امر پیشگیری از وقوع جرم یاد کرد و افزود: همه نهادها و دستگاهها به طرح مسئله آگاه هستند اما برای حل آن راهکاری ندارند و لازم است تا با ارائه راهکار علمی و عالمانه آسیب ها اولویت بندی و در رفع آن تلاش کنیم.
در ادامه این همایش رئیس حوزه دادگستری تربت حیدریه به بیان گزارش عملکرد این دستگاه در سالجاری پرداخت و اظهار کرد: برای پیشگیری از جرائم، اولویت های وقوع جرم را در تربت حیدریه شناسائی تقسیم بندی کردیم که بر اساس آن جرائم راهنمایی و رانندگی بیشترین وقوع را داشته که با پایش تصویری و راه اندازی مرکز کنترل ترافیک و ارتقای پلیس راه تربت حیدریه بخشی از این جرائم کاهش داشته است.
محمد علی ابراهیم زاده از طلاق بعنوان مهمترین آسیب اجتماعی تربت حیدریه یاد کرد و افزود: طلاق در این شهرستان در سال 94 افزایش 11 درصدی نسبت به سال 93 داشته که امسال با برگزاری فعالیت های فرهنگی آسیب شناسی و آموزش گروههای هدف با رویکرد تغییر سبک زندگی و 38 جلسه در مدارس و دانشگاهها و همچنین همکاری نهادهایی مانند کمیته امداد و بهزیستی و یگانهای نظامی، این آسیب اجتماعی در سالجاری 4 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی اذعان کرد: یکی دیگر از برنامه های در دست اقدام مدیریت فضای مجازی در شهرستان بود که با توجه به برخی جرائم موجود و همچنین نزدیک شدن به انتخابات آینده، کمیته پایش و رصد فضای مجازی توسط دادستان و نهادهای مرتبط در تربت حیدریه تشکیل شد.
رئیس دادگستری تربت حیدریه بیان کرد: برای ساماندهی کارتن خوابها و افراد بی خانمان با کمک شهرداری و دستگاههای مرتبط و مشارکت خیرین گرمخانه ای با حداقل یک وعده غذای گرم برای آنان تدارک دیده شده است.
وی خواستار تاسیس مرکز نوین بازپروری شد و گفت: با ایجاد این مرکز در تربت حیدریه بعنوان قطب در جنوب خراسان رضوی قانون اصلاحی مواد مخدر و وضعیت اجتماعی سامان خواهد بخشید.
ابراهیم زاده اذعان کرد: طرح جامع تربت حیدریه مشکل ساز شده و به دلیل فاصله ای که بین شهرک ولی عصر(عج) با مرکز شهر دارد امکانات و خدمات دهی محدود و یا به لحاظ قانونی نمی توانیم در اختیار انان قرار دهیم و این به یک معضل تبدیل شده است.
رئیس دادگستری تربت حیدریه بر پیگیری احداث کلانتری 13 در تربت حیدریه تاکید کرد و بیان داشت: با توجه به اینکه جانمایی این کلانتری در یک منطقه جرم خیز شهرستان صورت گرفته، لازم است تا از سوی استان به لحاظ احداث و تامین اعتبار پیگیری شود.
وی اظهار کرد: با راه اندازی کارخانجات تعطیل شده و یا نیمه فعال برای 2 هزار نفر در تربت حیدریه اشتغالزایی ایجاد می شود، و بخشی از وقوع جرائم در این شهرستان کاهش خواهد یافت.
همایش شورای پیشگیری از وقوع جرم جنوب خراسان رضوی صبح امروز با حضور معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، فرمانداران و مسئولان قضایی شهرستانهای تربت حیدریه، گناباد، خواف، بجستان، رشتخوار، مه ولات و زاوه در تالار فرهنگیان تربت حیدریه برگزار شد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید