بدون نظر
 
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه:
زنجیره تولید در تربت حیدریه کامل نیست/مشکل اصلی بخش کشاورزی کمبود سرمایه و تکنولوژی است/باید صنعتی را پیگیری کنیم که مواد اولیه آن در شهرستان وجود دارد
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۵ در ۷:۵۴ ق.ظ
 
مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: با توجه به اینکه سند توسعه شهرستان بر محور کشاورزی برنامه ریزی شده، اما بی مهری های فراوانی تاکنون در این حوزه وجود دارد و می طلبد همه عوامل اجرائی شهرستان با تعامل و همدلی نگاه ویژه ای به این بخش مولد منطقه داشته باشند.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، محمد کریمی فرزقی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه صبح امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای بهبود و ارتقای بخش کشاورزی باید زنجیره تولید و زیر ساخت های مورد نیاز را در منطقه کامل کنیم و این مهم با همکاری بخش های دولتی و خصوصی میسر می شود.

 

وی به فعالیت  47 تشکل مردم نهاد در این شهرستان اشاره کرد و افزود: در این زنجیره باید تشکل های مردم نهاد و سهامی خاص به این چرخه ورود پیدا کرده و با حمایت از بخش تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی آن را کامل کنند.

 

کریمی یکی دیگر از فعالیت بخش کشاورزی را تنظیم بازار محصولات دامی عنوان کرد و بیان داشت: گاهی اوقات در فصول مختلف سال محتکرین باعث افزایش قیمت محصولات دامی می شوند که بخش تنظیم محصولات دامی ورود پیدا کرده و فضای روانی حاکم بر بازار را از بین می برد.

 

مدیر جهاد کشاورزی ادامه داد: مهمترین هدف بخش کشاورزی افزایش بهره وری در راستای امنیت غذایی جامعه است که باعث پایداری و ماندگاری جمعیت روستائی می شود.

 

وی در پاسخ به برخی از مقایسه هایی که صنایع دیگر با حوزه کشاورزی دارند، گفت: اگر سند توسعه شهرستان بر مبنای کشاورزی برنامه ریزی شده باید همه عوامل اجرائی همصدا و با تعامل  این حوزه را کمک کنند  و صنعتی را در تربت حیدریه پیگیری کنیم که مواد اولیه آن وجود دارد.

 

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه مجموع مطالبات و اعتبارات مورد نیاز بخش کشاورزی را سه هزار و 140 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: همه نیازها، مطالبات و اعتباراتی که باید امسال و سال آینده برای بخش کشاورزی وصول شود در تاریخ 5 تیرماه به تفکیک به نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی  ارائه شده و اواخر دیماه نیز بصورت یکجا در نامه ای جداگانه مجدد ارسال شده است.

 

وی مشکل اصلی بخش کشاورزی را کمبود سرمایه و تکنولوژی در کشور دانست و افزود: با سرمایه گذاری علمی و تخصصی در بخش کشاورزی و همچنین ورود تکنولوژی بروز دنیا در کشور می توان این بخش مولد کشور را ارتقا بخشید.

 

مدیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از وابستگی 90 درصدی صنعت مرغداری تربت حیدریه به خارج خبر داد و گفت: اگر مدیران این شهرستان به این موضوع اعتقاد دارند که کشارورزی محور توسعه است، باید همگی در یک مسیر حرکت کنند.

 
وی افزود: از نگاه ما توسعه صنایع تبدیلی وابسته به تولیدات محصولات کشاورزی این خطه، ضروری ترین و منطقی ترین اقدامی است که مسئولان منطقه باید برای ایجاد و توسعه اشتغال و به تبع آن توسعه و آبادانی تربت حیدریه انجام دهند.

 

کریمی ادامه داد: علیرغم جلسات متعددی که با بانکها جهت مشخص شدن پرونده تسهیلات کشاورزان برگزار شده تاکنون بانک کشاورزی 697 پرونده را ارائه کرده و هنوز خبری از سایر بانکها نیست.

 

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه اذعان کرد: از مجموع 570 میلیارد ریال تسهیلات درخواستی کشاورزان در سال 95 تاکنون 130 میلیارد ریال آن محقق شده که از این میزان 20 میلیارد ریال سهم دولت بوده است.

 

وی مجموع پرونده های تغییر کاربری در تربت حیدریه را 1400 فقره عنوان کرد و افزود: امسال از مجموع 57 فقره تغییر کاربری 10 پرونده منجر به صدور حکم و 6 فقره آن اجرا شده است.

 

مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه از افتتاح 4 پروژه آبیاری تحت فشار و احداث استخر و کانال انتقال آب در ایام دهه فجر خبر داد.

 

بخش کشاورزی تربت حیدریه با تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی به ترتیب رتبه های پنجم و سوم را از این نظر در خراسان رضوی دارد.

 
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که کشت آن در سطح هشت هزار و 400 هکتار با تولید سالانه حدود 34 تن محصول صورت می گیرد.

 

از مجموع 70 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار هکتار یعنی معادل حدود 12 درصد آن مربوط به شهرستان تربت حیدریه است.

 

در استان خراسان رضوی 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان 14 تا 15 هزار خانوار در تربت حیدریه به این کار اشتغال دارند.

 

هم اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و 2 تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.

 

در حالی که میانگین تولید زعفران در استان خراسان رضوی چهار کیلوگرم در هکتار است، این رقم در تربت حیدریه به 4.2 کیلوگرم می رسد.

 

انتهای پیام/

 

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
اجتماع هیٱت‌های مذهبی تربت‌حیدریه+فیلم فشار اقتصادی برای انحراف افکار عمومی از جبهه مقاومت فرسودگی ۷۰ درصد ناوگان اورژانس تربت‌حیدریه حجم معاملات بورس زعفران تربت‌حیدریه از مرز چهار تن گذشت آغاز واکسیناسیون روتاویروس در دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه سانحه رانندگی در تربت‌حیدریه ۲ فوتی برجای گذاشت اصلی‌ترین چالش بیماری «اچ‌آی‌وی» عدم شناسایی مبتلایان است پیکر شهید گمنام در تربت حیدریه تشییع شد+ فیلم منازعه جبهه مقاومت با صهیونیست‌ها همه‌جانبه است زنجیره تولید فولاد در خراسان رضوی باید تکمیل شود ۴ پروژه عمرانی بسیج تربت حیدریه به بهره‌برداری رسید اجرای قانون جوانی جمعیت اولویت نخست نظام سلامت است
hacklink al fethiye escort hack forum organik hit