به گزارش خبرنگار تابان تربت، احمد احمدیان رئیس پژوهشکده زعفران تربت حیدریه در این خصوص اظهار داشت: گلبرگ زعفران خواص دارویی و درمانی منحصر به فردی دارد اما تاکنون به این خواص چندان توجه نشده و زعفران در ایران بیشتر به عنوان یک چاشنی غذا مصرف می شود.
وی تصریح کرد: این در حالی است که برای بسیاری از کشورهایی که زعفران ما را خریداری می کنند، خواص درمانی و دارویی این محصول در درجه نخست اهمیت قرار دارد.
احمدیان افزود: بررسی های آزمایشگاهی نشان می دهد ترکیبات موجود در عرق گلبرگ، تا حدودی مشابه خود گلبرگ زعفران است که مصرف آن نیز آسانتر است و طبق آزمایش های اولیه بالینی که به مدت 10 ماه بر روی 100 نفر انجام شده همان خواص را نیز داشته است.
وی گفت: روش تولید عرق گلبرگ زعفران به منظور اقدام برای تولید انبوه و صنعتی به یکی از تولید کنندگان معتبر گلاب و عرقیات معرفی شده است.
احمدیان با بیان اینکه زعفران مهمترین گیاه دارویی صادراتی کشور است که بیشترین ارز آوری را در بین گیاهان دارویی دارد، گفت: سالانه بیش از 300 تن کلاله خشک و 30 هزار تن گل تازه زعفران در ایران تولید می شود که فقط کلاله خشک آن مورد استفاده قرار می گیرد و قسمت اعظم گل ها پس از برداشت و نیز جدا کردن کلاله، دور ریخته می شود.
رئیس پژوهشکده زعفران تربت حیدریه اذعان کرد: این در حالی است که از هر کیلو گلبرگ خشک زعفران حدود هفت لیتر عرق تولید می شود که دارای خواص ضد افسردگی، نشاط آور، کاهش فشارهای عصبی ناگهانی، تشدید جریان خون داخل عروق، تقویت حافظه و مغز است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید