به گزارش خبرنگار تابان تربت، مصطفی اسدی معاون سواد آموزی اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی صبح امروز در همایش سواد آموزی قطب شهید برونسی که در محل تالار شهید تندگویان شرکت نفت برگزار شد، اظهار کرد: با فرهنگ و تمدنی که از ایران اسلامی سراغ داریم بیسوادی برای این ملت جایز نیست و لذا باید با بحث اغنایی سواد آموزان را قانع کنیم تا حداقل خواندن و نوشتن را فرا بگیرند.
وی تصریح کرد: طبق نظر کارشناسان بسیاری از آسیب ها و ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی در سطح جامعه ریشه در بیسوادی افراد دارد و هر میزان اشخاص با سواد تر هستند به همان میزان آسیب های اجتماعی کمتری متوجه انان است و از سوی دیگر سواد در رشد و توسعه ملی نیز تاثیر بسزایی دارد.
اسدی اذعان کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی حدود 47 درصد جامعه با سواد بودند که پس از فرمان تاریخی رهبر کبیر انقلاب اسلامی در 7 دیماه 58 مبنی بر تاسیس نهضت سواد آموزی، مردم با یک حرکت توده وار روند صعودی و رو به رشدی در آموختن سواد یافتند.
معاون سواد آموزی اداره کل اموزش و پرورش خراسان رضوی میزان بیسوادی در این استان را حدود 60 هزار نفر برآورد کرد و گفت: طبق سرشماری بعمل امده در سال 1390 حدود 60 هزار نفر بیسواد در این استان شناسائی شدند که تاکنون نیمی از این افراد برای آموختن سواد جذب شدند و 30 هزار نفر باقیمانده هنوز به نهضت سواد آموزی مراجعه نکردند.
اسدی ابراز امیدواری کرد با روند فعلی ، در دو سال آینده جشن ریشه کن شدن بیسوادی را در خراسان رضوی برگزار می کنیم.
وی به تشریح رویکردهای راهبردی برنامه آموزشی 2030 اشاره و اظهار کرد: تقویت سیاست ها، طرح ها، قوانین و نظام ها، تاکید بر برابری، فراگیر بودن و برابری جنسیتی، تمرکز بر کیفیت و یادگیری، ترویج یادگیری مادام العمر و پرداختن به آموزش در شرایط اضطراری را از اهداف این برنامه است.
معاون سوادآموزی خراسان رضوی تاکید کرد: تا سال 2030 باید تمام دختران و پسران، دوره ابتدایی و متوسطه را که منجر به کسب مدرک تحصیلی می شود، به صورت رایگان به اتمام برسانند.
وی یکی از سیاست های نهضت سواد اموزی را آموزش های پایدار و مادام العمر عنوان کرد و افزود: تا چند سال آینده روند بیسوادی در کشور کاهش می یابد و باید به سمت مهارت های دائمی فکری و فنی و حرفه ای حرکت کنیم تا از این اهرم در جهت تثبت و تحکیم سواد در بین افراد جامعه بهره ببریم.
اسدی در تشریح آموزش های فکری گفت: آموزش مهارت ها و سبک زندگی، حقوق شهروندی و عدالت اجتماعی تا سطح افراد بزرگسال و دیپلم در نظر گرفته شده تا تاب آوری جامعه را نیز بالا ببریم.
معاون مدیر کل و مدیر اموزش و پرورش خراسان رضوی در این همایش، تعداد بیسوادان شناسائی شده قطب شهید برونسی را حدود 2 هزار نفر عنوان کرد و افزود: امسال از این تعداد 1725 نفر سهمیه قطب شهید برونسی بوده که 1890 نفر با رشد 109 درصدی برای اموختن سواد جذب شده اند.
سعید نیروئی اظهار داشت: در دوره انتقال 957 نفر سهمیه ابلاغی اداره کل جذب و مدرک ششم ابتدائی به سواد اموزان اعطا شده ، ضمن انکه در دوره تحکیم سواد از 1003 نفر سهمیه 1006 نفر جذب شدند.
وی تعداد مراکز یادگیری در قطب شهید برونسی را 7 مرکز عنوان کرد و گفت: قطب شهید برونسی شامل شهرستانهای تربت حیدریه، خواف، رشتخوار، زاوه، مه ولات، جلگه رخ و کدکن است که در هرکدام یک مرکز یادگیری برای سواداموزان دایر است و بعلت گستردگی تربت حیدریه در حال حاضر 2 مرکز یادگیری در این شهرستان فعال است.
نیروئی اذعان کرد: تاکنون 100 تفاهم نامه در قطب شهید برونسی با ادارات و سازمان های مرتبط با نظام تعلیم و تربیت به امضا رسیده که از این میزان 25 تفاهم نامه متعلق به شهرستان تربت حیدریه است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید