بدون نظر
 
توسط محققان تربت حیدریه انجام گرفت؛
بهینه سازی از ضایعات پیله و نخ ابریشم گامی دیگر در راستای اقتصاد مقاومتی
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۵ در ۶:۵۱ ق.ظ
 
با بهینه سازی الیاف و شفیره ابریشم توسط محققان این صنعت در تربت حیدریه حدود 50 درصد از ابریشم ضایعاتی که قبل از این بلا استفاده بوده به چرخه تولید کشور بازگشته است.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، حدود 800 کارگاه سنتی ابریشم کشی در شهربایگ تربت حیدریه شناسایی شده که غالبا در منازل برپا شده و افراد خانواردر شرایطی بسیار سخت پیله تر را به نخ با کیفیت ابریشم تبدیل می کنند که تا قبل از این حدود 60 درصد ضایعات پیله را دور می ریختند.

 

محققان صنعت ابریشم پژوهشکده تربت حیدریه موفق شدند با بهینه سازی الیاف و شفیره ابریشم حدود 50 درصد از ابریشم ضایعاتی که قبل از این بلا استفاده بوده را به چرخه تولید کشور بازگردانند.

 

علی یزدانی محققق صنعت ابریشم در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت، اظهار داشت: با توجه به اینکه شهر بایگ مرکز تولید نخ ابریشم ایران محسوب می شود، فرایند تولید پیله به نخ، ضایعاتی را برجا می گذاشت که دور ریز بود و ما توانستیم با تهیه، تدوین واجرای طرحی و با بهینه سازی الیاف و شفیره  از این ضایعات، نخ ابریشم درجه 3 را  جهت مصرف فرش های دستباف به بازار عرضه کنیم.

 

وی افزود: امسال  با استفاده از دانش جدید در اجرا و  بهینه سازی کیفیت و رنگ گیاهی و شیمیایی استحکامات این نوع نخ را  در فرایند تولید بیشتر کردیم.

 

این محقق اذعان داشت: با توجه به اینکه در فرآیند تولید حدود 40 درصد پیله به نخ ابریشم تبدیل و 60 درصد دیگر ضایعات برجای می ماند، لذا با استفاده از این طرح 35 درصد  الیاف ضایعاتی  جهت استفاده در فرش های دستباف  برای منطقه بایگ سود آوری بالائی دارد.

 

وی گفت: حدود 25 درصد دیگر از ضایعات برجای مانده  شفیره ابریشم با بهینه سازی در این طرح برای مصرف خوراک دام و طیور وارد بازار می شود.

 

بر اساس آمار اداره توسعه نوغانداری خراسان رضوی، شمار بهره برداران کرم ابریشم در این استان سه هزار و 102 نفر است که یکهزار و 123 نفر آنان در منطقه تربت حیدریه مشغول کار هستند.
پیله تر به مرحله نخست تولید ابریشم گفته می شود که در آن شفیره یا پروانه زنده و عمر ماندگاری اش یک هفته است. اگر ظرف این مدت پیله با حرارت حدود 80 درجه به پیله خشک تبدیل نشود پروانه پیله را سوراخ کرده و از کیفیت ابریشم کاسته می شود.
پرورش کرم ابریشم که نوغانداری خوانده می شود، با پیشینه 4500 سال در جهان از دیرباز در ایران نیز رواج داشته است.
بر اساس آمار امروزه حدود 20 هزار هکتار توتستان در ایران وجود دارد که از این میزان 13 هزار هکتار در گیلان، 3400 هکتار در خراسان، سه هزار هکتار در مازندران و 600 هکتار مربوط به دیگر استان های نوغان خیز است.
هم اکنون این صنعت با اشتغال 80 هزار خانوار ایرانی و تولید پنج هزار تن پیله تر به رغم افت کمی نسبت به دوران شکوفایی این صنعت در گذشته روند رو به رشدی را در پیش گرفته است.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبرسانی خراسان رضوی در تربت‌حیدریه برخورداری ۱۰۰ درصدی مردم تربت‌حیدریه از نعمت گاز گزارش ویدیویی از آخرین وضعیت جاده تربت حیدریه به زاوه مهم‌ترین تکلیف در انقلاب اسلامی جهاد تبیین است انقلاب اسلامی الگویی نوین در مبارزه با استبداد است نگهداری راه‌های تربت‌حیدریه ۶۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد ۸۵۰ کیلووات برق وارد مدار برق‌رسانی تربت‌حیدریه شد افزایش ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در شرکت نفت تربت‌حیدریه املاک و ذخایر مازاد دولت باید در خدمت مردم باشد ۳۵۰ خوابگاه متٱهلی دانشجویی سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد تیم طرقبه قهرمان مسابقات دوی صحرانوردی خراسان رضوی شد سوءمدیریت و خودتحریمی چالش‌های اصلی کشور است
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort