بدون نظر
 
گزارش/
سیب زمینی کاران تربت حیدریه گرفتار دلال و اُفت بهای قیمت/دستگاههای مکانیزه به دلیل عدم ارائه خدمات پس از فروش شرکت های خارجی در انبار نگهداری می شوند/لزوم مهندسی معکوس مکانیزسیون کشاورزی در داخل کشور
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۳۹۵ در ۹:۰۲ ق.ظ
 
دلالی و پائین بودن قیمت سیب زمینی و فقدان بازار مناسب موجب شده تا بسیاری از کشاورزان جلگه رخ تربت حیدریه محصول خود را به دامداران بدهند.

به گزارش خبرنگار تابان تربت، چند روزی از آغاز فصل برداشت سیب زمینی در جلگه رخ تربت حیدریه می گذرد اما سیب زمینی کاران در آغاز فصل برداشت از شرایط موجود بسیارناراضی هستند.

 

جلگه رخ تربت حیدریه با سطح زیر کشت 2 هزار هکتار سیب زمینی قطب تولید این محصول در خراسان رضوی بشمار می رود که در حال حاضر به دلیل دلالی و پائین بودن قیمت سیب زمینی و فقدان بازار مناسب موجب شده تا بسیاری از کشاورزان  این خطه محصول خود را به دامداران بدهند.

 

اکنون قیمت هر کیلوگرم سیب زمینی در بازار بین  800 تا یکهزار تومان است  که برای هر کیلو سیب زمینی فقط 200 تا 400 تومان آن به کشاورز می رسد که به دلیل عدم توجیه اقتصادی کشاورزان رغبتی به کاشت این محصول ندارند.

 

کشاورزان این منطقه معتقدند درآمد ناچیز از برداشت این محصول حتی هزینه آبیاری و کارگر و کود  را در نمی آورد و در هر کیلو شاید 300 تومان نصیب آنها شود، لذا به ناچار محصول خود را به دامداران می فروشند.

 

آنها از دولت و سازمان جهاد کشاورزی تقاضا دارند که امسال محصول آنها را با قیمت مناسب بخرند و سال آینده به جای سیب زمینی محصول دیگری را در اراضی خود زراعت کنند.

 

کریمی مدیر جهاد کشاورزی تربت حیدریه گفت: از دو هزار هکتار سطح زیر کشت سیب زمینی در جلگه رخ هر هکتار ۳۷ تن محصول برداشت می شود.

 

از سوی دیگر با مکانیزه شدن جمع آوری سیب زمینی و استفاده از تکنولوژی روز  از کشور آلمان امروز  به دلیل ندادن خدمات پس از فروش شرکت های خارجی بسیاری از دستگاهای وارد شده در انبار نگهداری و دوباره به مانند گذشته برداشت سیب زمینی بصورت سنتی انجام می شود.

 

خزاعی یکی از کشاورزان نمونه و سرمایه گذار در روستای احمد آباد خزاعی در این خصوص اظهار داشت: از نظر لوازم یدکی در حد زیر صفر هستیم، بخاطر اینکه نماینده دستگاه هیچگونه خدمات پس از فروشی ارائه نمی کند.

 

وی افزود: این دستگاه مکانیزه جمع آوری سیب زمینی  16 میلیارد ریال هزینه شده و در شرایط فعلی نیز تکنولوژی غیر قابل گریز است و صنعتگران داخلی باید مهندسی معکوس کنند تا بتوانیم از این دستگاهها در برداشت محصول بهره ببریم.

 

اکنون باید دید کدام سازمان و یا نهاد برای حل مشکلات سیب زمینی کاران جلگه رخ تربت حیدریه  قدم بر می دارند.

 

هم اکنون ۸۶ درصد مردم بخش جلگه رخ تربت حیدریه در بخش کشاورزی و دامداری فعالیت می کنند.

 

گزارش: داوود شریفی

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
کمبود گاز نتیجه توسعه صنعتی ۲۰ ساله است اجرای «طرح مردم» برای افزایش اشتغالزایی نهم دی ۵۷ گنجینه‌ای در سینمای تربت‌حیدریه فضای مجازی میدان جنگ شناختی و ادراکی زنان است اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به میراث فرهنگی تربت حیدریه اصلی‌ترین بنای میراثی تربت‌حیدریه قطب‌الدین حیدر است ۲ اقامتگاه بوم‌گردی در تربت‌حیدریه افتتاح شد امنیت و آرامش در جامعه مستلزم اجرای عدالت اجتماعی است نگاه غرب به زنان ابزاری است اشتغال مهم‌ترین دغدغه دونده المپیکی تربت حیدریه جنگ شناختی عامل اصلی سقوط سوریه بود دولت ملزم به اجرای قانون متناسب‌سازی حقوق شد
hacklink al hack forum organik hit