



به گزارش خبرنگار تابان تربت، تنها بازار عرضه زعفران در سطح کشور در تربت حیدریه بر پا می شود و حجم بسیار بالایی شامل چند هزار تن از محصول پیاز زعفران منطقه تربت حیدریه وشهرستان های مجاور و حتی استان خراسان جنوبی در این بازار عرضه می شود که دارای گردش مالی چند ده میلیارد تومانی است.
در فصل برداشت زعفران، تمام زعفرانکاران شهرستان های مجاور، محصول خود را برای فروش به این شهرستان منتقل می کنند که اگر بازار زعفران ساماندهی شود ارز آوری خوبی نیز برای کشورمان دارد.
متوسط عملکرد این محصول در منطقه تربت حیدریه 4.2 کیلوگرم در هکتار است که به لحاظ عملکرد در واحد سطح رتبه اول را در استان خراسان رضوی دارد.
از نکات حائز اهمیت در توسعه کشت این محصول راهبردی، کارایی بسیار بالای اقتصادی آب مصرفی در تولید این محصول می باشد و این موضوع در کنار اشتغال زایی بی نظیر 200 نفر کار روز به ازای هر هکتار تولید زعفران که با توجه به سطح چند هزار هکتاری زعفران شهرستان سبب اشتغال بسیار بالایی در سطح استان و شهرستان می شود.
از طرفی با توجه اهمیت بسیار بالای مدیریت بازار پیاز زعفران به عنوان تنها بازار متمرکز عرضه این محصول در کشور، اقداماتی در خصوص ساماندهی فروشندگان پیاز زعفران نیز اغاز شده، اما مهمترین اقدامی که باید انجام بگیرد، فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای عرضه پیاز و گل زعفران در فصل کاشت پیاز و برداشت محصول زعفران است که هنوز این ابزار فراهم نیست.
منطقه تربت حیدریه در مقابل، کشور اسپانیا که بزرگترین واردکننده زعفران ایران است و در سال پنج تن تولید دارد 90 تن صادرات زعفران را در جهان به نام خود ثبت کرده است.
تمام مشکلات در بازار زعفران در شرایطی رخ می دهد که به راحتی می توان با عرضه زعفران در بورس کالا زمینه ایجاد بهترین بسته بندی و استاندارد را با برند ایرانی مهیا کرد تا زعفران ایران حرف نخست را در جهان بزند و اقتصاد کشور را متحول کند.
خرید و فروش پیاز زعفران از ابتدای تیرماه و همچنین برداشت زعفران در نیمه های دوم آبان ماه هر سال آغاز می شود و زعفرانکاران جنوب خراسان رضوی از شهرستان های همجوار محصول خود را به بازار بزرگ تربت حیدریه می آورند.
با توجه به اهمیت سلامت بنه زعفران و همچنین جلوگیری از قاچاق ان به خارج از کشورسازمان جهاد کشاورزی با همکاری سایر دستگاه های ذیربط، اقدام به تهیه شیوه نامه حمل و انتقال بنه زعفران کرده و در این راستا علاوه بر پاسخ به تقاضاهای فراوان دریافتی در خصوص ارسال بنه زعفران به نقاط مختلف استان نسبت به برخورد قانونی با متخلفان با همکاری نیروی انتظامی قادام می کند.
به منظور افزایش تولید در واحد سطح و کیفیت بالا، با راهبرد ارتقاء مدیریت مزارع زعفران، هر ساله دوره های اموزشی متعددی برای کارشناسان و بهره برداران شهرستان برگزار می شود
همچنین اجرای طرح هایی ویژه مانند طرح کشت ارمانی زعفران و طرح پرداخت تسهیلات جهت هزینه های جاری مزرعه زعفران از دیگر اقدامات جهاد کشاورزی در این راستا بوده است.
79 درصد نیروی کار تربت حیدریه در گستره 90 هزار هکتاری عرصه کشاورزی این شهرستان اشتغال دارند که به تولید 37 نوع محصول زراعی و 31 نوع محصول باغی مشغول هستند و به ترتیب رتبه های پنجم و سوم را از این نظر در خراسان رضوی دارند.
یکی از شاخص ترین محصولات این شهرستان که در ایران و جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده زعفران است که کشت آن در سطح هشت هزار هکتار با تولید سالانه 34 تن صورت می گیرد.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید