



عیدالمجید شیخی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار تابان تربت، اظهار کرد: دولت قبلی مذاکراتی را با این سازمان انجام داده، اما از آنجائی که آنها حزب الله و گروههای مقاومت اسلامی را تروریسم تلقی می کنند این مذاکرات هیچگاه به تواق و نتیجه نهایی نرسید.
وی تصریح کرد: در دولت یازدهم این مذاکرات از سر گرفته و توافقی با این سازمان انجام شده که هنوز جزئیات آن منتشر نشده و ما امیدواریم بانک مرکزی زیر بار این توافق دست به چنین اقدام خیانت آمیزی نزند.
شیخی ادامه داد: تروریسم از نگاه سازمان FATF گروههای مقاومت اسلامی و حزب الله لبنان است، اما از منظر ما خود انها یعنی آمریکا، اسرائیل، عربستان سعودی و برخی کشورهای پیشرفته و صنعتی تروریست هستند، لذا جمهوری اسلامی ایران با غربی ها هیچگاه به تعریف مشترکی از تروریسم و حمایت از تروریسم نمی رسند.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه نباید در این موضوع زود قضاوت کنیم، افزود: باید منتظر بمانیم تا جزئیات مذاکرات و توافق توسط بانک مرکزی منتشر شود، اما آنچه که مسلم اینکه آنها زیر بار نظرات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حمایت از جبهه مقاومت اسلامی نمی روند.
شیخی با هشدار به شورای عالی امنیت ملی، اذعان کرد: با توجه به اینکه عمده این 35 کشور عضو FATF استکباری هستند، و از طرفی هر توافق بین المللی طبق قانون اساسی باید با تائید مجلس شورای اسلامی و شورای عالی امنیت ملی انجام شود، لذا مسئولان کشور باید از حساب ها و اطلاعات بانکی و مالی ملت ایران صیانت کنند.
وی تصریح کرد: آنها به یقین سازو کاری را تهیه می کنند که به نفع خودشان باشد، لذا نباید در زمین دشمن بازی کرد و اطلاعات مالی کشور را در اختیار این سازمان و بیگانگان قرار دهیم.
شیخی اذعان کرد: نباید به انها اجازه بدهیم تا برای ما میزان و استاندارد تعیین کنند و بلکه باید پیش قدم شویم و بر اساس حفظ ارزشها و دستاوردهای انقلاب اسلامی معیارها را ما مشخص کنیم.
کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: انقلاب اسلامی باید در برابر این جبهه از طریق کشورهای جنبش عدم تعهد جریان سازی کند و با یک اجماع کلی تعریف مشخصی را از تروریسم و حمایت از تروریسم به دنیا معرفی کند.
کارگروه اقدام مالی موسوم به نهاد بینالمللی مبارزه با پولشویی (FATF) از سال ۱۹۸۹ و زیر نظر گروه G۷ ایجاد شد، ماموریت این گروه در ظاهر مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم در نظام مالی جهانی است.
این کارگروه از سال 2008 به بهانه ارتباط نظام مالی و بانکی ایران با نیروهای مقاومت اسلامی در منطقه، ایران را در لیست سیاه کشورهایی که خطر بالای پولشویی و تامین مالی تروریسم در نظام بانکی آنها وجود دارد، قرار داد و به بانکها و موسسات مالی دنیا توصیه کرد از انجام معاملات بانکی با ایران خودداری کنند.
در پسا برجام که اثری از بهبود معاملات بانکهای دنیا و حتی موسسات کوچک مالی با ایران دیده نشد، قوانین ابلاغی گذشته این کارگروه مورد بهانه قرار گرفت. پس از رایزنی های مقامات دولت ایران با غرب چندی پیش اعلام شد که این کارگروه در راستای تعهداتی که ایران داده است به مدت 12 ماه محدودیت های خود را به حالت تعلیق در خواهد آورد… حال این تعهدات چیست؟ عدم ارتباط مالی ایران با حزب الله و حماس و…؟؟؟ اگر چنین باشد یعنی مقدمه ای برای برجام منطقه ای با همان برجام 2…
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید