



به گزارش خبرنگار تابان تربت، محمد ابراهیم زاده رئیس دادگستری تربت حیدریه پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: قوه قضائیه بعنوان یکی از ارکان اصلی کشور در جهت اجرای فرامین الهی و قانونی تشکیل شده که اولویت اصلی خود را بر استقلال، عدم تاثیر پذیری ، قانونگرایی، پیشگیری از جرم و شناخت آسیب های اجتمای منطبق کرده است.
وی تصریح کرد: با نگاهی به جمعیت 240 هزار نفری شهرستان تربت حیدریه و ورودی پرونده ها به دستگاه قضا متوجه می شویم که حداقل 45 درصد مردم به حوزه قضایی بعنوان شاکی و متشاکی مراجعه می کنند.
ابراهیم زاده، ایراد صدمه غیر عمدی و بی احتیاطی در رانندگی را جرم اول این شهرستان عنوان کرد و افزود: توهین به اشخاص، سرقت، نزاع و مواد مخدر به ترتیب جرایم بعدی شناسائی شده اند.
رئیس شورای پیشگیری از جرم شهرستان تربت حیدریه با بیان اینکه ورودی پرونده ها به حوزه قضایی شهرستان 8 درصد افزایش داشته، افزود: پارسال 51 هزار و 193 فقره پرونده به مجموع حوزه قضایی تربت حیدریه وارد شده که 44 هزار و 582 فقره منجر به صدور حکم و مختومه شده که این آمار مطلوب مردم این شهرستان نیست.
وی اذعان کرد: در موضوع طلاق که مهمترین آسیب منطقه بشمار می رود، پارسال هزار و 29 فقره حکم طلاق صادر شده که نسبت به سال قبل از آن 128 فقره افزایش داشته که از این تعداد بالغ بر 80 درصد توافقی و 46 درصد آن در زمان عقد اتفاق افتاده است.
رئیس دادگشتری تربت حیدریه به عوامل وقوع طلاق در جامعه اشاره کرد و گفت: شکاف بین نسلی، تغییر ساختار شناختی خانواده ها، تغییر سبک زندگی, عدم بلوغ فکری و مهارت در زندگی، تاثیرات مخرب شبکه های اجتماعی، اعتیاد و نیاز روحی و عاطفی از مهمترین دلایلی است که توسط کارشناسان مشخص شده اما زوجین اعتیاد، خیانت و درامد ناکافی را دلایل طلاق خود می دانند.
ابراهیم زاده ادامه داد: در رسیدگی به امر آسیب های اجتماعی حدود 23 دستگاه در کشور دخیل هستند که تنها دو یا سه دستگاه از جمله قوه قضائیه و نیروی انتظامی در شناسائی و برطرف کردن این آسیب ها اقدام می کنند و متاسفانه دستگاههای فرهنگی شهرستان در موضوع آموزش خانواده ها خوب عمل نکردند.
رئیس شورای پیشگیری از وقوع جرم تربت حیدریه تاکید کرد: فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بیشترین آسیب را به کیان و نظام خانواده ها وارد کرده، کما اینکه در بسیاری از مراجعات زوجین برای طلاق به دستگاه قضا، اثرات مخرب خود را نشان داده است.
وی با بیان اینکه قبح طلاق در نظام خانواده شکسته شده، افزود: خانواده ها موضوع تربیت فرزندان خود را رها کردند و در کنار ان دستگاههای فرهنگی کشور هم از این موضوع غفلت کرده و همه این عوامل دست در دست هم داده تا آسیب اجتماعی طلاق در کشور رشد کند.
رئیس دادگستری تربت حیدریه بهترین و اصلی ترین راه برای مقابله با آسیب طلاق را تغییر سبک زندگی عنوان کرد و بیان داشت: آموزش خانواد ها در سنین مختلف، اطلاع رسانی، تربیت صحیح والدین و همچنین آشنایی با مهارت های زندگی باعث می شود تا رشد طلاق در کشور منفی شود.
وی در بخشی دیگر به پرونده های ورودی مواد مخدر اشاره کرد و افزود: با توجه به موقعیت حساس جغرافیای شهرستان و قرار گرفتن در کریدور جنوب به شمال کشور، پارسال 7 هزار و 335 فقره پرونده در موضوع مواد مخدر وارد دستگاه قضائی شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن 37 درصد رشد داشته است.
رئیس دادگستری تربت حیدریه به همه دستگاههای فرهنگی و مسئول توصیه کرد که در موضوع آموزش خانواده دها و مباحث فرهنگی جامعه ورود پیدا کنند و نقش یسزایی را در کاهش آسیب های اجتماعی در جامعه ایفا کنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید