بدون نظر
 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه:
بیماران روزه دار هرگز وعده‌های دارویی خود را خودسرانه حذف نکنند
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ در ۷:۲۶ ق.ظ
 
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به بیماران روزه دار در ایام ماه رمضان توصیه کرد که هرگز وعده های دارویی خود را بدون تجویز پزشک خودسرانه حذف نکنند.

به گزارش تابان تربت، دکتر سید سعید خطیبی درباره نحوه مصرف دارو در ایام مبارک ماه رمضان، گفت: با نزدیک شدن ایام مبارک ماه رمضان، همواره یکی از دغدغه‌های بیمارانی که دارو مصرف می‌کنند، این است که چگونه می‌توانند ضمن بهره‌مندی از فیوضات معنوی این ماه، برنامه دارو درمانی خود را تکمیل کنند.

وی با بیان اینکه قطعا توصیه‌های داروسازان در زمینه مصرف داروها می‌تواند به ایجاد شرایطی مناسب جهت انجام فریضه دینی کمک کند، افزود: در ایام روزه‌داری، بیماران هرگز نباید وعده‌های دارویی خود را به صورت خودسرانه حذف کنند.

معاون غذا و دارو دانشگاه درباره تداخل دارو با تغییر ساعت مصرف غذا نیز اظهار کرد: معمولا تداخلات دارو با غذا می‌تواند باعث کاهش، افزایش یا تاخیر در روند رسیدن دارو به غلظت مناسبش در خون شود. حال شدت این تداخل و این موضوع که آیا اثر آن بر جذب دارو مثبت است یا منفی، به عوامل متعددی نظیر ماهیت فیزیکی و شیمیایی دارو، فرمولاسیون، نوع غذا و فاصله زمانی بین خوردن غذا و مصرف دارو بستگی دارد. و از آنجا که حجم وعده غذای مصرفی در ماه مبارک نسبت به وعده معمولی در سایر اوقات بیشتر است ، این نکته حتمأ باید مدنظر قرار بگیرد که حجم بالای غذا طبیعتأ باعث تأخیر در جذب اکثر داروها می گردد.

خطیبی در ادامه بیان داشت: در مصرف داروهایی که بعد غذا تجویز می‌شوند، احتمال بروز عوارض گوارشی در سحر نسبت به مصرف بعد از افطار بیشتر است؛ به علاوه گرسنگی باعث القای آنزیمی و تغییر در فعالیت آنزیم‌ها می‌شود. به همین دلیل ممکن است در اثربخشی و عوارض دارو با مصرف بعد از سحر و افطار تفاوت‌هایی را شاهد باشیم.

وی درباره افرادی که باید داروهای خود را با فاصله زمانی هشت یا 12 ساعت مصرف کنند، افزود: دست یافتن به توزیعی دقیق برای داروهایی که دو یا سه بار در روز تجویز می‌شوند، در فاصله بین باز کردن روزه و آغاز روزه دشوار است. بنابراین در صورت در دسترس بودن فرمولاسیون‌هایی با اثر طولانی، مصرف یک فرآورده دارویی جایگزین، می‌تواند در ماه رمضان چاره مناسبی برای این بیماران باشد. البته به شرط آنکه داروساز این موضوع را تایید کرده و حواشی خطر را مورد بررسی قرار دهد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: از آنجا که مصرف کافی آب و مایعات نقش مهمی در دفع داروها و متابولیت‌های ناشی از آنها دارد، لازم است دقت کنیم که در فاصله بین افطار تا سحر به میزان کافی آب و مایعات به بدن روزه‌داران و به ویژه بیمارانی که دارو مصرف می کنند، برسد.

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
امروز باید مراقب شایعه‌پراکنی‌ها و تحلیل‌های غلط باشیم تمرکززدایی و کوچک‌سازی دولت یک ضرورت است خراسان رضوی نیازمند سرمایه‌گذاری در حوزه فرآوری معادن است تکمیل پروژه‌های خراسان رضوی نیازمند ۵۵۰ همت است زنجیره تولید و ارزش افزوده در خراسان رضوی تکمیل شود طرح جایگزینی چراغ‌های کم‌مصرف در خراسان رضوی آغاز شد مجموعه آبی آبشار در تربت‌حیدریه به بهره‌برداری رسید بزرگ‌ترین مجتمع فرآوری کائولن شرق کشور در تربت‌حیدریه افتتاح شد رئیس مجلس شورای اسلامی وارد تربت حیدریه شد شهید سلیمانی فرهنگ انقلاب و مقاومت را گسترش داد سرعت طراحی‌های حاج قاسم نقشه استکبار را خنثی کرد پیگیری ثبت واقعه نهم دی ۵۷ در شورای فرهنگ عمومی
hacklink al hack forum organik hit