



علی اصغر داداش پور در گفتگو با خبرنگار تابان تربت، اظهار داشت: صنعت نوغانداری در کشور مسیر خوبی را طی نکرده و ظرفیت ها و فرصت های فراوان این صنعت از بین رفته، لذا قصد داریم با عملیاتی کردن چند محور این صنعت را در کشور احیا کنیم.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین این محورها ترویج فراگیر این صنعت در بین مردم است، یعنی احیای صنعت به دست خود مردم انجام می گیرد و لذا هم اکنون در 27 استان کشور پرورش کرم ابریشم انجام می شود و این نشاندهنده استعداد پرورش کرم ابریشم در سراسر کشور است.
داداش پور فراهم کردن زیر ساخت های مناسب را محور دیگر احیای صنعت نوغانداری عنوان کرد و گفت: انگیزه مردم زمانی برای احیای صنعت نوغانداری بالا می رود که ساز و کار و زیر ساختها فراهم شود، بطوریکه فروشنده و خریدار نسبت به داد و ستد خود در صنعت ابریشم کشور اطمینان لازم را داشته باشد.
وی قاچاق نخ و پیله ابریشم راآسیب جدی صنعت نوغانداری عنوان کرد و گفت: متاسفانه واردات بدون نیاز سنجی و قاچاق نخ و پیله ابریشم از کشورهای آسیای میانه صنعت نوغانداری کشور را با آسیب جدی مواجه کرده است.
دادش پور تاکید کرد: برای تامین نیاز پیله تر ابریشم باید نیازسنجی دقیقی از کارگاههای تولیدی و کارخانه ها توسط نهادهای مرتبط انجام شود تا نیاز واقعی نوغانداران به پیله مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه احیا ابریشم مستلزم احیای توتستانها است، افزود: امسال یک میلیون نهال توت را بصورت رایگان بین نوغانداران تقسیم کردیم تا در کنار تامین نهاده های ارزان قیمت و همچنین ارائه تسهیلات بانکی برای ایجاد و اصلاح جایگاههای پرورش و همچنین ایجاد صنایع تبدیلی، بتوانیم این صنعت رادر کشور بیش از گذشته احیا کنیم.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور اذعان کرد: یکی دیگر از راهکارهای همگانی کردن صنعت نوغانداری تبدیل زمین های بلا استفاده به توتستان است، تا علاوه بر احیای زمینها، اشتغالزایی و تولید ثروت برای مناطق مختلف کشور رقم بخورد.
وی گفت: توسعه نوغانداری بر بستر توتستان بوجود می آید و منطقه تربت حیدریه می تواند پایه اساسی برای احیای توتستان و همچنین اصلاح نژاد پیله ابریشم باشد.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور، راه اندازی کارگاههای تولیدی در جهت ارائه اجناس ابریشمی را از موئلفه های اساسی حفظ ارزش افزوده صنعت ابریشم در کشور عنوان کرد.
حدود 400 کارگاه ابریشم کشی در شهر بایگ تربت حیدریه ۷۰ درصد پیله تر کشور را به نخ ابریشم تبدیل می کند.
ابریشم کشان شهر بایگ تربت حیدریه در سه دهه قبل با راه اندازی ۲۵۰۰ کارگاه ابریشم کشی 5400 تن تن پیله خشک را در کارگاههای خود به نخ ابریشم تبدیل می کردند اما با تعطیلی دو هزار کارگاه امروز این رقم به کمتر از ۱۱۰ تن کاهش یافته است.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید