بدون نظر
 
اینجا تربت حیدریه؛
بقعه متبرکه «بی بی حسنیه» در تربت حیدریه؛ بانویی اندیشمند و محدّث که محضر سه امام معصوم(ع) را درک کرده است
تاریخ انتشار : ۱۰ فروردین ۱۳۹۵ در ۷:۵۹ ق.ظ
 
در شهرستان تربت حیدریه در محله ای به نام حُسنی، بقعه مبارکه ومزار شریف بی بی حسنیه بانوی دانشمند وبا فضیلتی است که 10 سال شاگرد وخدمتگذار امام صادق (ع) و پس از شهادت آن حضرت، محضر امام کاظم (ع) وامام رضا (ع) را نیز درک کرده است.

به گزارش تابان تربت، بی بی حسنیه کنیز فردی تاجر و بازرگان بود که مدت ده سال در محضر امام صادق (ع) به مطالعه علوم دینی ومعارف پرداخته و در حسن ملاحمت نظیر نداشته است.

این بانوی بزرگوار بعد از شهادت امام صادق(ع)، نزد بازرگانی بود که وی از مشاهیر بغداد بوده  که محبت خاصی نسبت به خاندان اهل بیت(ع) داشته و بعد از شهادت امام جعفر صادق(ع) ظلم فراوان براو وارد شد و تمام اموال او را از وی گرفته و به همین خاطر به کنیز خود روی نمود وگفت عمری تورامانند فرزند خود بزرگ نموده واکنون وقت آن است که تو مرا دریابی که حسنیه پیشنهاد داد تا او را به نزد هارون الرشید برده و به ۱۰۰ هزار درهم بفروشد.

مرد بازرگان نزد هارون الرشید رفت و پیشنهاد فروش کنیز خود را کرد ومی گوید تمام مسائل دینی ومعارف را از وی سواال نمائید، ابتدا هارون الرشید گفت: ای حسینیه تو راکدام دین ومذهب است وحسینیه گفت : بر طریق دین اسلام ناب محمدی(ص) و اهل بیت(ع) است.

 

در ادامه خلیفه دستور داد تا در جلسه‌ای تمام علماء را حاضر نمودند که یکی از آنان ابویوسف قاضی ودیگری شافعی بود که حسینیه همه را محکوم نمود وبه قدری فصیح وصریح جواب سوالات آنها را داد بطوریکه هارون متحیر شد ودستور داد تا ابراهیم ابن خالد عونی را در بغداد حاضر نمودند وبر کرسی زرین نشست وشروع به سوال نمود بطوریکه هشتادوسه سوال از وی پرسیدند و همه را پاسخ داد.

این بانوی دانشمند آشنا به فقه، تفسیر، حدیث، ادبیات ومعارف قرآنی بود به حدی که دانشمندان دربار هارون الرشید نیز در مقابل استدلالهای محکم علمی ایشان بارها شکست خورده اند وبه نقل از رساله حسنیه شیخ ابوالفتوح رازی مفسر قرن ششم گویا در زمانیکه حضرت امام رضا (ع) در خراسان بوده اند به مقصد زیارت آن امام رئوف عازم خراسان شده ودر مسیر راه در شهر تربت حیدریه به لقاء الهی رسیده ودر مکان فعلی مزار بی بی حسنیه با احترام وتکریم مردم مؤمن این شهرستان به خاک سپرده می شود.

تاریخ رحلت این بانوی بزرگ مشخص نیست. مدفن این اندشمند در شهرستان تربت حیدریه در محله حسنی در بالای تپه بلند که هم اکنون داخل شهر تربت حیدریه واقع گردیده است.

مزار وی در گذشته دارای گنبد کوچکی بوده که به همت مردم خیر واداره اوقاف بنای قبلی تخریب وبنای جدید با وسعت مناسب ساخته وهم اکنون در حال بازسازی می باشد.

 

انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
ارتش و سپاه بازوی نظام اسلامی هستند امنیت و آسایش مردم خط قرمز حاکمیت است شهید برونسی میراثی ماندگار برای نسل‌ها نیروگاه ۳۲۰ کیلوواتی در تربت‌حیدریه به شبکه برق متصل شد بزرگ‌ترین شاخصه شهید صیاد شیرازی ایجاد وحدت بود کشور را معطل مذاکرات نکنیم مسیر تربت‌حیدریه به بایگ قربانی کمبودها وکاستی‌ها سناریوی مذاکرات؛ عملیات روانی با پوشش دیپلماسی است شکست طلسم ۵ ساله نهضت ملی مسکن در تربت‌حیدریه مناطق گردشگری بایگ نیازمند آنتن‌دهی است سرمایه‌گذاری برای تولید نیازمند امنیت پایدار است ۹۵ درصد تعهد اشتغال خراسان رضوی محقق شد
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort