


به گزارش خبرنگار فعالیتهای قرآنی خبرگزاری فارس، نشست خبری جمعبندی برنامههای سازمان دارالقرآن در سال 93 و تبیین برنامههای این سازمان در سال 94 با حضور مهدی قرهشیخلو رئیس سازمان برگزار شد.
ارتقای ساختار تشکیلاتی سازمان در استانها در سال ۹۳
قرهشیخلو از ارتقای ساختار تشکیلاتی این سازمان در استانها خبر داد و گفت: در اواخر سال 93 یک تغییر تشکیلاتی در استانها داشتیم که کارشناس مسئول تبلیغات به اداره امور برنامهریزی قرآنی ارتقاء پیدا کرد. اکنون این سازمان در همه استانها دارالقرآن و همه شهرستانها کارشناس دارد که طی آن تاکنون 550 کارشناس در شهرستانها مشغول به کار شده و 60 درصد آنها جذب شدهاند.
تشکیل شورای سیاستگذاری دستگاههای فرهنگی
وی از تشکیل شورای سیاستگذاری دستگاههای فرهنگی خبر داد و گفت: سازمان دارالقرآن با برگزاری سه دوره مسابقات تسنیم در راستای برنامههای قرآنی دستگاههای فرهنگی گام برداشت که یکی از نتایج آن تشکیل شورای سیاستگذاری دستگاههای فرهنگی بود.
اعطای دبیرخانه هیأت رسیدگی به مؤسسات قرآنی به سازمان دارالقرآن
رئیس سازمان دارالقرآن با اشاره به تشکیل هیأت رسیدگی به مؤسسات فرهنگی قرآن و عترت گفت: سال گذشته صحبتهایی مفصل و جلسات متعددی برای ساماندهی امور مؤسسات انجام شد تا این کار از دوگانگی خارج شود که درنهایت تشکیل هیأت رسیدگی به امور مؤسسات در شورای توسعه به تصویب رسید که رئیس آن معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد، نایب رئیس بالاترین مسئول قرآنی سازمان تبلیغات، دو نفر از اتحادیه مؤسسات، نماینده حوزه علمیه و نماینده اوقاف به عنوان عضو این هیأت انتخاب شدند و محل دبیرخانه آن به سازمان تبلیغات واگذار شد. فعلاً صدور مجوز مؤسسات متوقف است تا این هیأت ضوابط را یکی کند و در این صورت مجوز با دو امضای وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اعطا میشود.
قرهشیخلو انتقال سازمان دارالقرآن را به ساختمان جدید را یکی دیگر از اتفاقات سال 93 بیان کرد و گفت: ساختمان جدید دارالقرآن طی چهار سال ساخته شد که این مجموعه مکانی کامل و دارای فضای استراحت برای حدود 40 نفر، فضای آموزشی برای حدود 50 نفر، سالن آمفیتئاتر با ظرفیت 130 نفر با حمایت دکتر خاموشی رئیس سازمان تبلیغات احداث شده و در اختیار همه اهالی قرآن قرار دارد.
رئیس سازمان دارالقرآن درخصوص بودجههای این سازمان در سال 93 گفت: در سال گذشته از دو محل اعتبار داشتیم که یکی از سازمان تبلیغات بود که حدود 60 درصد محقق شد و دیگری هم از شورای توسعه که حدود 45 درصد آن محقق شده است.
برگزاری کلاسهای صحیحخوانی برای ۲۲۵ هزار نفر
وی درخصوص فعالیتهای آموزشی سازمان گفت: در زمینه آموزش، کلاسهای صحیحخوانی قرآن با حضور 224 هزار نفر، دورههای آموزش تخصصی با حضور 3 هزار و 387 نفر، حمایت از آموزشهای عمومی حفظ 67 هزار و 610 نفر، برگزاری دورههای تخصصی مهارتهای زندگی قرآنی با حضور 400 نفر، برپایی دورههای تخصصی ویژه اقشار خاص با حضور 297 شرکتکننده برگزار شده است.
اجرای طرح اعطای مدرک به داوران برای اولینبار
قرهشیخلو از اعطای مدرک تخصصی به داوران قرآن برای اولین بار خبر داد و گفت: این طرح سال گذشته با ارزیابی 700 شرکتکننده اجرا شد که طی آن 425 خواهر و 275 برادر شرکت کردند و در مجموع 250 نفر در آزمون ورودی به موفقیت رسیدند، اما درنهایت 55 نفر شامل 24 نفر در رشته حسن حفظ، 4 نفر در رشته لحن و 22 نفر در رشته صوت موفق به اخذ مدرک تخصصی شدند، البته 95 نفر هم فرصت شرکت در آزمونهای مجدد را به دست آوردند. این طرح، موضعگیریهای مختلفی داشت، اما آنچه اصل است این است که خیلی از کسانی که ادعای داوری مسابقات را دارند، در آزمونها موفق نیستند و حداقل نتیجه اجرای این کار، این بود که شورای توسعه فرهنگ قرآنی پیگیری اعطای مدرک تخصصی به داوران را به سازمان اوقاف واگذار کرد.
اجرای برنامه قرآنی برای ۴۳۲ هزار نفر در سال ۹۳
رئیس سازمان دارالقرآن، برگزاری برنامههای قرآنی در مراسم اعتکاف را از دیگر برنامههای این سازمان را در سال 93 بیان کرد و گفت: سال گذشته طرح آماده و به استانها ابلاغ شد و در آن موضوعاتی مانند آموزش اصلاح نماز، تلاوت و ختم قرآن در مراسم معنوی اعتکاف اجرا شد و در سال جدید با وسعت بیشتری برگزار میشود. در مجموع در سال 93 تعداد 431 هزار و 934 شرکتکننده در برنامههای آموزشی سازمان دارالقرآن شرکت کردند.
وی در خصوص برنامههای پژوهشی و تولیدات قرآنی این سازمان گفت: در حوزه تولید محصولات، کتبی با رویکرد آموزشی با موضوعات وقف و ابتدا، قرآن در روایات اهلبیت(ع)، سری سوم مجموعه پیشدبستانی در 6 جلد، کتاب روش تدریس مفاهیم، نرمافزار آموزش روانخوانی و 5 شماره از نشریه بصائر در سال 93 تولید شد.
قرهشیخلو با اشاره به برگزاری هفتمین دوره مسابقات نورالهدی گفت: در حوزه تبلیغ و ترویج، این مسابقات با حضور 9 هزار و 341 شرکتکننده برگزار شد. این رقابتها ویژه تفسیر سه جزء قرآن کریم است که تا دوره دهم، کل قرآن به پایان میرسد. همچنین در این دوره 367 نفر به عنوان نفرات برتر جوایزی دریافت کردند.
رئیس سازمان دارالقرآن از برگزاری دومین دوره مسابقات تلاوت خبر داد و گفت: این مسابقات با حضور 4 هزار و 845 شرکتکننده در دو مرحله استانی و کشوری برگزار شد که تأثیرات خوبی در زمینه قرائت و مفاهیم قرآن داشت.
تجلیل از ۳۶ پیشکسوت و اعطای مدرک تخصصی به ۱۰۴۲ حافظ قرآن
وی از تجلیل 36 پیشکسوت در نهمین دوره مراسم تکریم چهرهها خبر داد و گفت: سال گذشته 22 پیشکسوت آموزش که 25 سال سابقه داشتند، 5 نفر از برگزیدگان مسابقات بینالمللی و 9 نفر از حفاظی که موفق به اخذ مدرک درجه یک حفظ شدند، به عنوان چهرههای قرآنی مورد تکریم قرار گرفتند، همچنین نهمین دوره طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن سال 93 برگزار شد که در مجموع هزار و ۴۲ نفر مدرک تخصصی خود را دریافت کردند.
رئیس سازمان دارالقرآن در خصوص مراسمها و محافلهای برگزارشده توسط این سازمان در سال 93 گفت: در سال گذشته هزار و ۳۴۹ کرسی تلاوت، 375 برنامه جزءخوانی ماه رمضان، 732 محفل انس با قرآن کریم و هزار و ۴۰۰ برنامه ویژه ایام دهه فجر توسط سازمان دارالقرآن برگزار شد.
وی با اشاره به فعالیت این سازمان در نمایشگاه قرآن کریم گفت: سال گذشته مسئولیت کمیته محافل و مراسم نمایشگاه برعهده سازمان بود که طی آن 7 نشست تخصصی با موضوعات مختلف، 28 برنامه اذانگاهی و 18 محفل انس با قرآن با محوریت خانوادههای موفق قرآنی در نمایشگاه برگزار شد.
وی درخصوص حمایت از تشکلهای قرآنی توسط این سازمان گفت: حدود 6 هزار مؤسسه و خانه قرآن روستایی و شهری داریم که طی سال گذشته 300 حمایت از یک تا 15 میلیون تومان از این نهادها انجام شد.
برگزاری جشن سیامین سالگرد تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر قرآن
قرهشیخلو از برگزاری جشن سیامین سالگرد تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر این سازمان خبر داد و گفت: در سال 94 جشن سیامین سالگرد تأسیس دفتر نظارت بر چاپ و نشر را برگزار خواهیم کرد، این دفتر تاکنون 11 هزار و 150 جزء قرآن را تصحیح کرده که طی آن 12 هزار و 159 اشکال از قرآنها رفع شده، همچنین 244 مجوز برای یک میلیون و 936 هزار جلد قرآن صادر شده که 394 مجوز برای چاپ کل قرآن و 158 مجوز برای چاپ قرآن چند جزء به درخواستکنندگان اعطا شده و در کنار این هم، برای خروج 4 هزار جلد قرآن از کشور مجوز صادر شده است.
ترجمه شیخ حسین انصاریان بیشترین درخواست را در سال ۹۳ داشت
وی ترجمه شیخ حسین انصاریان را پرطرفدارترین ترجمه در سال 93 بیان کرد و کرد: سال 92 بیشترین درخواست از ترجمه، ترجمه الهی قمشهای بود، اما سال 93 ترجمه حسین انصاریان رکورد را از آن خود کرد. همچنین تیراژ چاپ قرآن در سال 93 نسبت به سال 92 به میزان 16 درصد افزایش داشت.
برگزاری سومین دوره مسابقات تسنیم بدون بودجه
رئیس سازمان دارالقرآن از برگزاری سومین دوره مسابقات تسنیم در سال 93 خبر داد و گفت: این مسابقات، سال گذشته با حضور 5 هزار و 571 نفر از کارکنان، همسران و فرزندان دستگاههای فرهنگی برگزار شد. دورههای اول و دوم این مسابقات با اعتبار اعطایی از سوی شورای توسعه برگزار شد، اما دور سوم هیچ اعتباری نداشت و ما به سختی این مسابقات را برگزار کردیم. البته برای سال 94 قرار است از طریق ستاد عالی مسابقات تصمیمگیری شود و ما رایزنیهای مختلف را با این ستاد انجام دادهایم.
در حوزه فنآوری هیچ برنامهای در سال ۹۳ نداشتیم
وی درخصوص حوزه فناوری گفت: در این حوزه متأسفانه هیچ کاری توسط سازمان ما انجام شد که این از ضعفهای ما است که باید فکر اساسی برای آن کنیم، البته درخصوص نرمافزارهای آموزشی مجازی و راهاندازی سایت سازمان و پرتال مؤسسات، فعالیتهایی انجام شده که امیدواریم تا ماه رمضان رونمایی شود.
قرهشیخلو از چاپ 88 درصدی قرآن با خط عثمانطه خبر داد و گفت: از حدود 2 میلیون جلد قرآن که سال گذشته چاپ شد، 88 درصد با خط عثمانطه، 9.5 درصد با خط حسنزاده، 1.5 با خط پاکستانی و کمتر از یک درصد هم قرآنهای کمعلامت بود که با توجه به وجود خط خوشنویسان ایرانی، چاپ 88 درصدی قرآن با خط عثمانطه تأملبرانگیز است.
راهاندازی ۱۵۰ جلسه تفسیر در سال ۹۴
قرهشیخلو راهاندازی حلقههای تفسیر را یکی از برنامههای سازمان در سال 94 بیان کرد و گفت: راهاندازی حلقههای تفسیر قرآن یکی از برنامههای ما برای سال 94 است که تلاش میکنیم 150 جلسه تفسیر راهاندازی کنیم. همچنین درخصوص فعالیتهای قرآنی در مراسم اعتکاف، سال گذشته هزار و ۸۰۰ مسجد تحت پوشش قرار گرفتند که امسال 50 درصد به این آمار افزوده میشود. در حوزه تبلیغ و ترویج هم مسابقات تفسیر نورالهدی، تلاوت و تسنیم، دهمین دوره تکریم از چهرههای قرآنی را خواهیم داشت.
چاپ ۸۵ هزار جلد قرآن با کمک مردم در سال ۹۳
وی از اجرای موفق طرح نورباران خبر داد و گفت: سال گذشته برای چاپ قرآن از عموم مردم کمک گرفتیم و طی آن طرحی با نام نورباران راهاندازی شد و با کمک های مردمی 85 هزار جلد قرآن چاپ و در سطح کشور توزیع شد. امسال هم این طرح ادامه دارد و علاقمندان میتوانند کمکهای خود را به حساب 88888 بانک ملی شعبه عظیمپور واریز کنند.
برگزاری همایش حافظان قرآن در ماه مبارک رمضان
رئیس سازمان دارالقرآن از برگزاری همایش حافظان کل قرآن کریم در سال 94 خبر داد و گفت: امسال حدود 2 هزار نفر از برگزیدگان طرح ارزیابی و اعطای مدرک حافظان طی همایشی در ماه مبارک رمضان گرد هم جمع میشوند، البته این همایش به صورت استانی و منطقهای است و نگاه ما حمایت از این افراد است تا بتوانند توانمندی خود را به دیگران منتقل کنند.
اجرای برنامه قرآنی در هیأتها در سال ۹۴
وی از اجرای برنامههای قرآنی در هیئات مذهبی توسط این سازمان خبر داد و گفت: سال قبل، تفاهمنامهای چهار جانبه بین سازمان دارالقرآن، اتحادیه مؤسسات قرآنی، شورای هیأتهای مذهبی و معاونتهای فرهنگی سازمان تبلیغات امضا شد که طی آن قرار است برنامههای قرآنی در هیأتها داشته باشیم، البته حدود 90 هزار هیأت در کشور هستند که ما در گام اول تلاش میکنیم در هیأتهایی که محوریتر هستند، برنامههای قرآنی پررنگ شود.
اعتراض به محل دبیرخانه هیأت رسیدگی به مؤسسات مورد تأیید آقای حشمتی نیست
قرهشیخلو در خصوص اعتراضی که به اعطای محل دبیرخانه هیأت رسیدگی به مؤسسات قرآنی به سازمان دارالقرآن شده گفت: مصاحبهای که اخیراً با این موضوع انجام شده مورد تأیید شخص معاون قرآن و عترت وزارت ارشاد و معاونان وی نیست و با این صحبتها کاری از پیش نمیرود، ما باید یاد بگیریم کار جمعی را به کار سازمانی اولویت دهیم تا از همه ظرفیتها برای ارتقای فعالیتهای قرآنی استفاده شود.
رئیس سازمان دارالقرآن در پاسخ سؤالی مبنی بر حذف برنامه حمایت از جلسات خواهران گفت: بیش از 70 درصد برنامههای قرآنی کشور ویژه خواهران است و ما برای حمایت از جلسات از خواهرانی که در این حوزه فعال هستند دعوت به همکاری کردیم، اما متأسفانه خود این عزیزان ورود جدی به این موضوع نداشتند و از آنجایی که 40 درصد اعتبارات ما جذب نشد، این برنامه خود به خود حذف شد، البته امسال آماده انجام مجدد این کار هستیم به شرط اینکه خود بانوان به این موضوع ورود پیدا کنند.
رئیس سازمان دارالقرآن در خصوص بودجههای این سازمان در سال جدید گفت: بودجه سال گذشته ما با کاهش 1.5 میلیاردی روبهرو بود که آن هم تنها 45 درصد محقق شد، اما با این حال بیشتر برنامهها را عملیاتی کردیم، سال 94 هم حدود 7.5 میلیارد بودجه به سازمان تبلیغات پیشنهاد دادهایم. بودجه شورای توسعه هم حدود 200 میلیارد تومان تصویب شده که باید طبق برنامهها، بودجه ما در کمیسیونهای مربوطه تعیین شود، اما امیدواریم این بودجه بیش از 45 درصد باشد.
مرکز طبع و نشر به تعهد خود پاینبد نیست
وی با اشاره به تفاهم سازمان دارالقرآن با مرکز طبع و نشر در خصوص سیاستگذاری و اعطای مجوز به چاپ قرآن گفت: سال 91 تفاهمنامهای بین من، آقای سرابی و آقای محمدی به امضاء رسید و طی آن مقرر شد مرکز طبع و نشر سیاستگذار چاپ قرآن و سازمان دارالقرآن مجری این سیاستها باشد. ما به همه تعهدات خود به دستور آقای خاموشی عمل کردیم و قرار بود این مرکز کار تصحیح و صدور مجوز انجام ندهد، اما متأسفانه این دوستان خودشان هم قرآن تصحیح میکنند و هم برای قرآن خودشان مجوز صادر میکنند.
انتهای پیام/
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید