بدون نظر
 
غذاهایی که فشار خون را پایین می‌آورد
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ در ۷:۲۹ ق.ظ
 
بیشتر حمله‌های قلبی و سکته‌های مغزی ناشی از فشار خون بالاست. سردرد پس سر و پشت سر، منگی سر، فشار در مرکز قفسه سینه و گرگرفتگی از علائم پر فشاری خون است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،لازم است بدانید فشارخون، حداکثر و حداقل دارد. در افراد بالغ بیشترین فشار بین 9 تا 14 و کمترین مطلوب بین 6 تا 9 است. فشار خون از 14 تا 16 فشار خون خفیف، 16 تا 17 متوسط و 18 به بالا افزایش شدید فشار خون به شمار می‌آید. کسانی که سابقه فشار خون بالا ندارند باید هر 6 ماه یک بار فشارشان را چک کنند. بعد از خوردن صبحانه بهترین زمان سنجش فشار خون است.

لازم است بدانید چاقی و مصرف کم روغن‌های حاوی امگا3 استعداد به پرفشاری خون را افزایش می‌دهد که در صورت کاهش وزن و به حداقل رساندن مصرف روغن‌های جامد و نیمه‌جامد گیاهی و کره کاهش قابل ملاحظه‌ای در فشار خون ایجاد می‌شود.

برخی افراد به نمک بسیار حساس هستند و حتی با مصرف شیر دام نمک خورده یا برخی آب‌های معدنی حاوی سدیم، نوشابه‌هایی که مواد نگهدارنده آنها حاوی سدیم مخفی است یا سبزیجات حاوی سدیم همچون کرفس یا سویا و ماهی‌های جنوب فشار خونشان افزایش می‌یابد. اینها افرادی هستند که سابقه خانوادگی از پرفشاری خون دارند یا نژاد سیاهپوست هستند یا سن بیش از 55 سال دارند که معمولا با منع مصرف نمک و محصولات حاوی سدیم مخفی به طور چشمگیری پرفشاری خونشان کنترل می‌شود.

حالا چه بخوریم؟

مصرف زیاد سدیم وقتی با مصرف کم ‌پتاسیم همراه باشد بر خطر پرفشاری می‌افزاید. افراد با مصرف کم ‌پتاسیم تقریبا 5 برابر بیشتر احتمال مرگ ناشی از سکته مغزی دارند. غذاهای پرپتاسیم و کم سدیم همچون سیب‌زمینی، سبزیجات سبزرنگ، آب پرتقال، زردآلو، موز و نوشیدنی‌های مدر گزینه‌های مفیدی برای کاهش سدیم خون هستند. در واقع سدیم و پتاسیم رابطه معکوس با یکدیگر دارند و با افزایش یکی، از میزان دیگری کاسته می‌شود. نکته دیگر مصرف کم کلسیم و منیزیوم بخصوص در سنین سالمندی است. مصرف زیاد مکمل‌ها یا مواد غذایی سرشار از کلسیم همچون محصولات لبنی کم‌چرب، دانه‌های کنجد یا سبزیجات با برگ سبز تیره می‌تواند فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش دهد. منیزیوم در برنج سبوس‌دار، تخمه آفتابگردان، جو و نان گندم یافت می‌شود.

همچنین مصرف الکل خطر پرفشاری خون و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. افراد دائم‌الخمر که به طور مرتب الکل می‌خورند بعد از چند روز امساک از مصرف الکل، افت قابل ملاحظه‌ای را در فشار خونشان مشاهده می‌کنند.

مصرف زیاد و منظم آنتی‌اکسیدان‌ها در قالب میوه‌ها و سبزیجات بخصوص هویج و اسفناج در برنامه غذایی باعث محافظت در برابر فشار خون بالا می‌شود و سکته مغزی را به نصف تقلیل می‌دهد. سیر نیز اثرات کاهنده فشارخون دارد به‌خصوص که منظم مصرف شود.

البته لازم به توضیح است افراد مبتلا به پرفشاری برای کنترل فشارخون همراه با مراعات غذایی لزوما باید از داروهای شیمیایی و براساس تجویز پزشک و معمولا تا آخر عمر استفاده کنند.

این را هم بدانید مواد غذایی حاوی ویتامین‌های گروه B، E و سلنیوم خطر تجمع پلاکتی را کاهش می‌دهد و بدین وسیله خطر سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا تقلیل می‌یابد.

منبع:جام جم
انتهای پیام/

لینک کوتاه:

!!تــوجـه

  • لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
  • لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
  • لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
  • به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید

ثبت نظر :


 
 
x
بانک اطلاعات دقیق، کلید توسعه جنوب خراسان رضوی است مسابقات تیراندازی شرق کشور در تربت‌حیدریه برگزار شد عید غدیر؛ بزرگ‌ترین هدیه هدایت برای بشریت تحول در زیرساخت‌های درمانی تربت‌حیدریه با حمایت خیرین اندیشه‌های امام خمینی (ره) چراغ راه ملت ایران است امام راحل، الگوی هویت‌بخشی و آزادی‌خواهی در جهان اسلام است تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری دانش‌آموزان راهبردی برای آینده است هنرستان‌های تربت‌حیدریه توسعه و تجهیز می‌شوند ضرورت تحول در سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر مبارزه با اعتیاد مسئولیت مشترک دولت و خانواده است امام خمینی(ره) تهدیدها را به فرصت‌ تبدیل کرد مشارکت گسترده خیرین در توسعه سلامت تربت حیدریه
hacklink al hack forum organik hit kayseri escort