



علیرضا بیگلری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به گستردگی بیماری های ژنتیکی و شیوع این نوع بیماری ها، فقط تعداد معدودی از آنها که شایع تر هستند، در آزمایش های ژنتیک بررسی می شوند.
وی جلوگیری از تولد نوزادان معلول را مهم خواند و اظهار کرد: در این میان ورود دولت به این بخش می تواند به گسترش آزمایش های ژنتیک کمک و در نهایت بیش از پیش از تولد نوزادان مبتلا به اختلالات ژنتیکی پیشگیری کند.
بیگلری عوامل محیطی از جمله وجود اشعه ایکس در محیط و عفونت های ویروسی مادر را در بروز بیماری های ژنتیکی در جنین موثر خواند.
وی ابراز کرد: نمی توان همواره عامل ژنتیک را علت بروز اختلالات ژنتیکی در کودک دانست و باید متوجه بود که نزدیک یک سوم عوامل ایجاد کننده ناهنجاری های ژنتیک، علل محیطی هستند.
عضو بورد ژنتیک انسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: مشاوره ژنتیکی گام بسیار مهمی در بدو ازدواج برای جلوگیری از تولد نوزاد مبتلا به اختلالات ژنتیکی است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به تعداد بیماری ها و آزمایش ها، این موضوع مهم باید نهادینه شود که هر ازدواج ابتدا نیاز به مشاوره ژنتیک دارد و اگر ازدواجی فامیلی بوده و یا هر یک از زوجین به مشکلی دچار باشند، این موضوع اهمیت مضاعفی پیدا می کند.
بیگلری خاطر نشان کرد: احتمال ابتلای جنین به اختلالات ژنتیکی در ازدواج فامیلی پنج برابر است و به این موضوع مهم باید توجه ویژه ای شود.
3001/7320
انتهای پیام /*
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید