


استاد پرآوازه الهیات ایران گفت: حافظ و سعدی کیمیاگران دورهها هستند؛ زیرا با مکتوبات خود انسانها را بهسوی گنجهای معرفت هدایت میکنند. به گزارش شیراز۱۴۰۰، محیالدین الهیقمشهای دیشب در جمع شرکتکنندگان نهمین کنگره بینالمللی مهندسی شیمی اظهار داشت: باوجودی که افرادی مانند حافظ و سعدی ما را به گنجهای سرشار معنوی رساندهاند؛ اما مردم کمتر از این موهبت استفاده میکنند.
وی بابیان اینکه از قدیم لقب شیراز شهر قدیسان و هزارمزار بوده است، افزود: دلیل این نامگذاری به خاطر آن است که مزار هنرمندان و بزرگان بسیاری مانند روزبهان، ابن خفیف، حافظ و سعدی در آن قرار گرفته است. الهیقمشهای سعدی را شکسپیر ایران دانست و خاطرنشان کرد: اگر بسیاری از نقلقولهای مردم انگلیسیزبان از نوشتههای شکسپیر است، فارسیزبانان نیز در گفتوگوی روزانه خود نثر و شعر سعدی را به کار میگیرند.
وی حافظ و سعدی را آینههای جهانی نامید و گفت: اگر خود را گم کنیم، سعدی با شعر بنیآدم اعضای یک پیکرند، به ما میآموزد که چه کسی هستیم و باید باشیم.
الهیقمشهای خاطرنشان کرد: حافظ و سعدی با آثار خود یک بوستان و مملکت برای مردم آفریدهاند و ما را به سیر و سیاحت در این باغ دعوت میکنند.
وی با اشاره به این نکته که هنوز در مردم شیراز جوهره و ذوق پیشینیان وجود دارد، گفت: امید است که با بارقهای، حافظ و سعدیهای دیگری در شیراز پدیدار شوند.
الهیقمشهای پژوهشگران حاضر در نهمین کنگره مهندسی شیمی را کیمیاگران عصر روشنایی نامید و افزود: کیمیاگران اعصار گذشته نتوانستند مس را تبدیل به طلا کنند؛ اما در جهان امروز در کارخانهها با ایجاد تغییرات در مواد خام، تبدیلهای متعالیتری که دارای ارزش بیشتری است، پدید میآورند.
وی در عینحال تأکید کرد: تبدیل مادهای به مادهای دیگر کار ارزشمندی است؛ اما تبدیل کینه به محبت از آن بزرگتر است که نگاشتن شعر سعدی بر سردر سازمان ملل از آن نشان دارد.
!!تــوجـه
- لطفا نظرات خود را فقط در مورد همین مطلب بنویسید
- لطفا نظرات خود را به فارسی تایپ نمایید
- لطفا سعی کنید نظرتان مختصر و مفید باشد
- به نظرات دیگر کاربران احترام بگذارید